Klimatkaos närmare än vi trott: Typiskt FAKE NEWS

Figur 1. Larmet går i nästan alla medier från Sydsvenskan i Malmö, denna sida, till NSD, Norrländska Socialdemokraten, i Luleå.
Men det är ett paradexempel på FAKE NEWS !  !

I de flesta bladen är rubriken: ”Klimatkaos närmare än vi väntat” vilket har samma betydelse som ”än vi trott”.

Larmklockorna för Fake News går genast igång

En pressrelease med frasen än vi trott bör sändas till papperskorgen utan vidare granskning.

Vilka ”vi” är det som ”trott”. Vad har de trott. Varför jämföra med ”tro” istället för fakta ?

Nu är det exceptionellt kallt i stora delar av norra halvklotet. Folk fryser ihjäl i USA och Mellanöstern. Då är det viktigt att upprätthålla skrämseln för den värmekatastrof så många skattebetalda alarmister lever på.

Logiken brister: De 20 varmaste åren har varit under de 22 senaste åren. Det betyder ingalunda att uppvärmningen kommer att fortsätta.

Vad värre är: Uppgiften är fel. 30-talet var varmare än nu. Medeltiden och Romartiden var ännu varmare.

Vetenskaplig SKANDAL med storskaligt FUSK

Uppgiften vilar på de temperaturdata, som ”justerats” i de amerikanska databaserna. Där har 50 och 100 år gamla temperaturer ändrats, nästan alltid så att gamla data sänkts och sena höjts. Värmerekorden från 30-talet har sänkts !

Fel är också: Temperaturhöjningarna de senaste fyra åren har varit exceptionella, både på land och i haven. Från NASA kommer istället rapporter om att de två senaste åren visat en exceptionell SÄNKNING av den globala temperaturen. Vi har noterat ovanligt många köldrekord runt om i världen de senaste tre vintrarna. Solens passivitet bekräftar att vi nu går in i en kallare period. Det är verkliga fakta, inte datasimuleringar med gissade indata.

Att ljuga med statistik

Ifjol var den globala medeltemperaturen 0,8 grader högre än genomsnittet åren 1951 – 1980. Javisst, det var de åren då klimatet blev kallare, fast halten koldioxid i luften steg. Något som i sig visar att ”klimathotet” orsakat av utsläppen av koldioxid är en BLUFF.  Flera av de som nu kallar sig ”forskare” och larmar om värmekatastrof varnade då för en kommande istid, en skrämsel  som media då frossade i.

Figur 2. Time Magazine varnade för den kommande istiden den 8/4 1977, och för GLOBAL WARMING den 8/1 2014.

+ – + – + – +

Jag just fått besked att bilden till vänster är en förfalskning. Det är en omgöring av omslaget 9/4 2007 med helt motsatt budskap, se nedan. Möjligen är den högra också falsk.

Figur 2 B. Det äkta omslaget med pingvin är från den 9/4 2007 med motsatt mening i rubriken.

+ – + – + – +

Fakta blandas med ”tro” från spådomar

Generalsekreteraren för WMO, the World Meteorological Organization, Petteri Taalas, nämner först ett faktum: Januari var extremt varm i Australien, för att sedan framställa spådomar från vädertjänsten i Storbritannien, Met Office, som fakta. De tror att de kommande åren blir minst lika varma som nu. Men Met Office har en historia av helt misslyckade prognoser. Nu låtsas de inte om att Solen tydligt aviserar en kallare period.

Klimatkaos av isarna på Grönland och Antarktis

Enligt våra modeller kommer deras smältvatten att störa havens strömmar och orsaka instabilare klimat snabbare än man tidigare trott.

”Modeller” har inget som helst bevisvärde, förrän de validerats under 30 år eller helst 60 år. Det är flera cykliska processer på Jorden som har perioden 60 år. Denna periodicitet har bl.a. polarisarnas tillväxt respektive krympning. Valideringen förutsätter att ”modellen” beskriver de kommande åren och att under dessa år uppmätta data stämmer med modellen. Utan ändringar av modellen under tiden. Någon sådan modell finns inte överhuvudtaget.

Annonserad okunnighet

Polarisarna visar inga tecken på att smälta bort. Isbildningen på Grönland ÖKADE med 150 kubik-kilometer förra säsongen. De som skräms med att landisarna smälter bort, när klimatet blir 4 grader varmare, annonserar sin egen okunnighet. De har inte förstått att det är 10 à 20 grader kallare ovanpå isarna, eftersom de är kilometertjocka. Även OM klimatet blir 4 grader varmare, smälter isen inte ovanpå utan bara längst nere vid fronten. Den kan inte öka havets stigning med mer än enstaka millimeter per år.

MEN, Solen aviserar kallare tider, med större sannolikhet än några modeller klarar. Det betyder sänkt nivå på havet, några centimeter på ett sekel.

Figur 3. Faktaruta i HD-Sydsvenskan

Havet kan höjas med 58 meter

OM landisen på Antarktis smälter bort. Den har funnits där många miljoner år. I somras, vår sommar; noterades där ett absolut köldrekord för Jorden: -96,6 ̊C. Det är så kallt att koldioxiden regnar eller snöar ner, jag vet inte vilket.

Isen på Grönland har funnits där i flera miljoner år. Den lilla människan kan nog inte göra något åt den. Till det fordras de krafter Sol, Måne och Planeter har.

Journalistikens förräderi mot sitt existensberättigande

Att skrämmas med sådana uppgifter blir det ultimata lågvattenmärket för klimatrapportering. Hela artikeln kan bara kallas TRAMS.

Den är ett bevis på den internationella journalistikens förräderi mot sitt uppdrag att betjäna allmänheten med allsidig och korrekt information. Där ingår att kritiskt GRANSKA överheten, d.v.s. både WMO och IPCC. Den har istället gjort sig till oansvarig förmedlare av skrämsel med politiska motiv.

Upprörande

Synnerligen upprörande är att detta bekostas av oss skattebetalare. Aktivister har kidnappat politiken och använder sin ställning för att spendera skattepengar på sina fixa idéer, istället för att bevaka att pengarna används ansvarsfullt.

Väljarnas representanter har gjort sig till väljarnas motståndare.

Sture Åström

+ – + – + – +

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

13 thoughts on “Klimatkaos närmare än vi trott: Typiskt FAKE NEWS

  1. Jo det blir kallare med höjden upp till c:a 11 km, tropopausen. Nedanför råder “väder” med ständig turbulens, som blandar alla värmeflöden i vädrets kaos. Där ovanför finns stratosfären, där temperaturen i början stiger med höjden.

  2. Idén med växthusgaser missar det enkla faktum att ute i atmosfären blåser det alltid. I ett växthus blir det varmt för att värmen inte blåser bort. Glasets genomsläpplighet av olika våglängder har ingen visat att det gör någon mätbar skillnad.

  3. Det är inte så att det bli kallare ju längre upp i atmosfären man kommer. T.ex. kan temperaturen i övre delen av atmosfären ha temperaturer på plus 1.500 grader Celsius enligt SMHI.

  4. Om det är kallare ju närmare solen man kommer hur kan det bli varmare här? Vad är det som gör att de kalla strålar där uppe blir varma strålar här nere? Att påstå att växthusgaser håller kvar värmen kan inte stämma heller för att då skulle det inte bli kallt när solen inte lyser och varmt när den lyser. Växthusgaser skulle enligt dina påstående ackumulera värmen för att hålla den kvar. Värmen skulle byggas upp på jorden oavsett om solen skiner eller inte, vilket inte är fallet.

    Vad är det som gör att ju närmare en planet kommer mot solen desto varmare blir den? Hur kan den bli varmare i den kalla rymden där det påstås vara – 100 grader? Det påstås också att isarna har smällt även på andra planeter som är längre bort från solen, om detta är sant vad är det som förorsakade en sådan smältning?

  5. Mats
    Den kraftigaste växthusgasen är vattenånga som också bildar moln som håller kvar värmen på natten. Jämför en stjärnklar natts temperatur med en molnig natts.

  6. Det som MEST påverkar väder och klimat är just Solen. Milankovitchcyklerna är långsamma variationer av instrålningen av solljus till jordytan, orsakade av regelbundna förändringar av jordens banrörelse kring Solen och av riktningen på jordens rotationsaxel. Dessa cykler reglerar istiderna. De ”små” istiderna styrs av Solens magnetfält som senast studerats av Valentina Zharkova och Henrik Svensmark. Vi är just på väg in i en “liten istid”.

  7. Om man läser på NASA så har solen en väldigt liten betydelse. När man mäter temperatur i olika delar av atmosfären har det visat sig att det blir kallare långt upp och varmare här nere hos oss. Det tyder på växthusgaser som håller kvar värme som annars hade reflekterat ut.

  8. Om Antarktis smälter bort lär det som snabbast ta 5.800 år. Det rubriceras som klimatkaos. Troligen lär det ta längre tid än 5.800 år, närmare 15.000 år.

    Angående vad media säger och vad de gör. CNN varnar för att Manhattan i New York kommer att svämmas över på grund av stigande havsnivåer. Efter den varningen flyttade CNN stora delar av sin verksamhet från Atlanta – tryggt från stigande havsnivåer – till Manhattan.

    Märk väl, att investeringar i projekt som skulle hamna under havsnivån i många länder inte har mindre investeringsvilja. Det enda som stoppar sådana projekt är myndigheter men inte kapital.

  9. Hej igen !

    Jag har just fått övertygande bevis för att omslaget på Time var förfalskat. Det var från 2006 med en varning för kommande värme.

    Tack för påpekandet !

  10. Jag har ingen anledning tro att omslaget på Time är fake. På 70-talet var det många tidskrifter som skrämdes med den kommande istiden. Jag har bilder på omslaget även av en stor tysk veckotidning, med liknande tema, troligen der Spiegel. Jag hinner inte leta fram dem nu. Men här finner du exempel på andra larm: Idel felslagana larm.

  11. Hej Sture!

    Är inte Time magazine omslaget om ”how to survive comming ice age” fake? Eller?

    Förstår jämförelsen men har verkligen Time publicerat det?

Comments are closed.