Tösen Thunberg, nu 16 år

Figur 1. På WEF, Davos, läxar 16-åriga Greta upp världens allra mäktigaste, som flugit dit i 1.500 privatplan.

Ingen kritik må falla på henne. Hon gör som de vuxna omkring henne intalat henne att göra. I den åldern har hon inte haft möjlighet att självständigt söka och utvärdera den information, som borde ha varit nödvändig för hennes uttalanden. Den informationen har de vuxna omkring henne undanhållit från henne.

Barn som utnyttjas för propaganda kännetecknar totalitära regimer. Det är kusligt att se hur västvärlden accepterar detta rent fascistiska synsätt. Det kan man numera göra utan att skämmas även i Sverige.

En av våra medlemmar med mycket omfattande erfarenheter från den stora världen sände mig ett mejl, som berörde mig så djupt, att jag tycker fler kan få del av det:

+ – + – + – +

Hej Sture,

Det skrivs otroligt mycket om tösen Thunberg. De som har en avvikande åsikt får inte komma fram. I de länder som tidigare tillhörde östblocket är det tyst om företeelsen Thunberg.

Borde inte någon dra nytta av dessa snedvridna åsikter och lämna besparings förslag till regeringen att radikalt minska alla anslag till högre utbildning och ersätta denna med Thunbergs förslag om hur man skall leva. Det är bättre att skolstrejka än att gå i skolan.

Vår Statsminister Stefan Löfvén kan ju se till att båtar och tåg kan leverera gods till exempelvis Östersund. Där finns ju vatten.

Jag var nyss och handlade mat på ICA Maxi och pratade med en ung expedit som studerar på Universitetet. Hon tyckte att det med Thunberg var SKIT. Jag skulle ha nötfärs för vi skulle äta råbiff, men det skulle ju vara riktigt rött kött. Hon skulle också vilja ha råbiff för det är så gott. Jag sade att jag äter de maträtter som min farmor lagade. Det gör jag också svarade hon. Det var bra mat!

Tidigare i veckan hjälpte jag en äldre man med en kundvagn också då på ICA. Han var heligt förbannad på allt tal om att begränsa koldioxid utsläppen. Koldioxid är ju något som jorden behöver sade han! Vart har fotosyntesen tagit vägen?

För några  månader sedan var jag på en färghandel och ville köpa vattenglas. Jag upplystes då om att jag var i en färghandel och inte i en DUKA-butik. Jag bad dem då att ta fram den katalog med artiklar som de som färghandel kan tillhandahålla och börja läsa på vad som finns under bokstaven V! Mycket snabbt kom de fram till Vatten och Vattenglas.

Kunskapen är tyvärr alltför låg hos många! Det gäller väl också hos alla som hyllar det autistiska barnet Thunberg. Konstigt att inga i östra Europa & Kina ännu köpt Thunbergs budskap.

Med vänlig hälsning

Bola

+ – + – + – +

Skolstrejkerna har spritt sig. På Google Maps finner man en karta över de platser som noterats hittills. Här ett avsnitt över Europa:

Figur 2. Skolstrejker efter föredöme av Greta Thunberg

Detta handlar inte om politik. Det är frågan om religiös frälsning. “Nu kämpar vi för något gott.” Upplysningstidens uppskattning av kunskap och resonemang har ersatts av blind eufori för en overklig “tro”. Och denna får lyset att slockna ibland: Nedsläckningstiden.

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

8 thoughts on “Tösen Thunberg, nu 16 år

  1. Det är tydligt i både klimatpolitiken, feministpolitiken och i massimmigrationspolitiken att svenskarna har ett inneboende religiöst sinnelag för frälsning. Kanske borde man läsa Selma Lagerlöfs “Jerusalem” för att förstå det svenska kynnet?

  2. Nja, jag tror det tar 13 år, så jag hinner fylla hundra.

  3. Du får skynda dig Sture, det är bara 12 år kvar. Sedan har exponentiella “Rockströmskurvan” satt Världen i brand. Tänk vad livets gas kan åstadkomma!

  4. Jag tror de flesta som besöker Klimatsans har barn och barnbarn och att de är engagerade i klimatbluffen just för deras barn och barnbarns skull, vilket är de som kommer att drabbas av denna idioti. I värsta fall leder det till total socialism med allt det medför. Vem kan vara så elak som vill att sina barn eller barnbarn ska leva i en socialistisk totalitär stat?

  5. Jo, jag har fru, barn, barnbarn, hus som är 45 år och behöver målas, rensas avlopp, oljas gångjärn och lås samt 1.000 m2 trädgård med gräsmatta,100 meter häckar och buskar plus körsbär, plommon och flera sorters äpplen samt gurkor, bönor, tomater och mängder av blommor, som min fru odlar.

    Jag har egentligen inte tid med detta. . .

    Vad gjrde Guy McPherson ?

  6. Att ni orkar hålla på har ni inga barn och barnbarn.?
    Kan tipsa er om Guy McPherson!

  7. Hej. Visste inte att du kan så bra slaviska språk. Det stod hur mycke som hest om Greta i tjeckiska o slovakiska tidningar. Detta är svensk sjuka att ha massor med åsikter om dessa länder utan att veta det minsta.

  8. Greta kan väl läsa fysik. Sen dröjer det inte länge innan hon fattar. Hon är inte korkad.

Comments are closed.