Mobilisering för aktion

Figur 1.  Plakat med annons för vårt kommande Torgmöte i Helsingborg

På gator och torg i Helsingborg vandrade jag idag tillsammans med Samuel af Ugglas omkring med plakatet ovan under två timmar och delade ut våra Faktablad till intresserade.  Några stannade och diskuterade, ofta med stor förvåning över att polarisarna var kvar, isbjörnarna är så många och att söderhavsöarna inte har försvunnit än. Endast en dam invände och förklarade förtrytsamt att Naturskyddsföreningen minsann INTE far med osanna uppgifter.

Till lördag hoppas jag vi har tre Ponchos, en banderoll och ett halvdussin plakat att visa. Min idé är att talarna skall ha grafisk illustration till något av innehållet i talet.

Figur 2. Banderollen, 1,7 x 0,5 meter att hållas över ett podium.

Till detta behöver vi två man för att hålla banderollen uppe och de behöver avbytare, tre man till Ponchos, och de behöver också avbytare, samt tre man att resa och hålla de plakat respektive talare behöver. Det blir ett dussin. Ett halvt dussin har redan anmält sig.

Anmäl dig för “tjänstgöring”, om du bor i närheten av Helsingborg till:

klimatsans(a)live.se

Klimatsans kan inte göra jobbet att vända på klimatpolitiken. Men nu har vi fått pengar, så att vi kunnat trycka upp plakat och Ponchos. Du som vill “göra något ” kan få dessa medel att arbeta med. När ni blir många, vänder politiken. Det är ni som “skall göra’t”.

Det viktiga är att i varje ort finna några som vill åta sig att koordinera aktionerna. De kan i all enkelhet bestå av att vandra omkring med några ponchos och plakat vid lämpliga tillfällen. Till det behöver man inte särskilt tillstånd för demonstration. Lite mer omfattande blir ett torgmöte, som kräver tillstånd. Materiellt behövs en anläggning med högtalare, som oftast finns att hyra på orten, och ev. ett “podium”, en liten plattform, ex.vis två stegpallar, ifall en naturlig sådan inte finns, för att talaren skall så huvudet högre än publiken.

Jag är övertygad om att vi kommer att få tillräckligt med pengar, för att tillhandahålla åtskilligt  av det vi nu producerat, bara vi visar att det används. Orter inom bilavstånd kan dela på en rätt stor uppsättning.

Vi  går förbi medias censur på detta sätt. Det är en realistisk möjlighet att “väcka folket”. Men det kräver att vi blir många som agerar aktivt.

Ställ nu upp, när vi ordnat ett sätt att åstadkomma något !  !  ! 

Anmäl ditt intresse på adressen ovan.

Sture Åström

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

3 thoughts on “Mobilisering för aktion

Comments are closed.