ROMKLUBBEN – klimathotets ursprung

Nätverket bakom propagandan om klimatkrisen från ORDO AB CHAO av Jacob Nordangård, Linköpings UIniversitet
Notera att Anders Wijkman, som innehar en ordförandepost i Romklubben, återfinns i SEX olika organ.

Någon mer professionell lobbyist kan man svårligen finna. Ändå anlitade den rödgröna regeringen honom som ordförande i en  parlamentarisk utredning om “klimatstrategi”, senare i “Miljömålsberedningen” och nu i “Nationella kommittén för klimatforskning”. Hade vi haft en konstitution värd namnet skulle den ha förbjudit sådana kopplingar i den demokratiska processen.

+ – + – + – +

Rockefellers initiativ

Romklubben grundades 1968 på David Rockefellers egendom i Bellagio i Italien. Medlemskadern är en ganska traditionell samling av grandiosa världsförbättrare med fd statsöverhuvuden, FN-byråkrater, ledande politiker och regeringstjänstemän, diplomater, vetenskapsmän, nationalekonomer och storföretagsledare. De kommer från hela världen men med en stark slagsida åt en västlig elit. Där ingår nu mångmiljardärer i släkterna Rockefeller och Rothschild samt George Soros. Anders Wijkman innehar sedan länge en ordförandepost.

Romklubben fick sitt genombrott med den alarmistiska rapporten Tillväxtens gränser som gavs ut år 1972. Målsättningen med skriften var av allt att döma att med tillspetsad skrämselpropaganda, mobilisera världsopinionen och världssamfundet för en åtgärdsplan för att bemöta de stora hållbarhetsproblem som man hävdade att mänskligheten stod inför. Befolkningstillväxten och det ökande välståndet skulle komma att orsaka en ekologisk kollaps under de kommande hundra åren. Att livet på jorden har bestämda gränser är en kärnfråga inom miljörörelsens trossystem och för Romklubben. Tipping-points, ekologiska fotavtryck och rädsla för överbefolkning ingår i deras teorier. ”Vi har redan förbrukat fyra jordklot” annonserar man, sedan ”experter” gjort teoretiska beräkningar .

The First Global Revolution (1991)

En  ny skrämselrapport publicerades med titeln Den första globala revolutionen som nog kan sägas ha haft en central betydelse för den framgångsrika skrämselpropagandan rörande antropogent orsakade klimatförändringar. I rapporten framgår tydligt att eftersom man misslyckats mobiliseras världssamfundet med att skrämma med befolkningstillväxten och brist på råvaror, så måste man hitta ett effektivare argument den här gången. Man skrev i rapporten:

I sökandet efter en gemensam fiende som skulle kunna förena oss kom vi upp med idén att föroreningar och hotet om en global uppvärmning, vattenbrist, svält och liknande skulle passa väl .  Alexander King

Demokratin är inte lämpad för framtidens frågor

Romklubben: Demokrati är inte ett universalmedel. Den kan inte ordna allt och den är omedveten om sina egna begränsningar. Detta faktum måste tas itu med utan omvägar. Hur respektlöst det än må låta, är demokratin inte längre väl lämpad för de frågor som väntar. Komplexiteten och den tekniska karaktären på många av dagens problem tillåter inte alltid valda representanter att göra kompetenta beslut vid rätt tillfälle.

Romklubbens uppfattning får stå som en symbol för ekologismens inställning till den moderna representativa demokratin. Man vill precis som vänstern ersätta den med överstatligt elitistiskt expertstyre, det som i historien kallats upplyst despoti.

Tänk er att Miljöpartiet får makt att driva igenom sitt förslag att viktiga beslut skall tas av miljöexperter. Det är alltså samma experter som gjort fel bedömningar i snart sagt alla större miljölarm under efterkrigstiden. Det gröna ledarskapet kanske skall utövas av Putin, Trump eller av en teknokratisk kinesisk despot ?

Inser Sveriges politiker att de driver en klimatpolitik som avser att göra dem överflödiga ?

Jan Norlin

Åhus

+ – +  + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

2 thoughts on “ROMKLUBBEN – klimathotets ursprung

  1. Kgl Vetenskapsakademin har dessutom det dåliga omdömet att anställa en sådan demokratifiende och falsk lobbyistprofet i sin organisation! Det är ju en institution, om någon, som skulle upprätthålla grundläggande principer för god forskning!
    Det institutionella ledarskapet i Sverige är i totalt förfall!

Comments are closed.