Det är Solen som styr, det som absolut måste döljas

Toppen av JoNovas screen dump av NASAS numera nedtagna webbsida

Vi har hamnat i en tid då Upplysningstidens respekt för kunskap och anständigt umgänge människor emellan ersatts av religiös övertygelse om att världen måste FÖRBÄTTRAS  eller RÄDDAS från undergång. Detta är så viktigt att ”det heliga ändamålet helgar medlen” så som inkvisitionens jesuiter hävdade. Därmed fick de klartecken för alla sina grymheter. I vår tid handlar det inte om grymheter men om oanständighet och bedrägeri alla tänkbara former.

Detta är särskilt allvarligt då ”TROENDE” lyckats besätta ledande poster i centrala myndigheter, som skulle stå i allmänhetens tjänst. Ett exempel är ansedda NASA, som begåvats med en avdelning för klimatet, GISS, där religionen styr. Man säger att Jorden skall räddas från klimatkatastrofen, men den verkliga avsikten är att ”krossa kapitalismen”. Det skall ske genom att skrämmas med den stora klimatkatastrofen och locka världen med räddning genom politiska åtgärder mot utsläppen av koldioxid. Så skulle världen luras in i en global planekonomi, med andra ord: kommunismens drömda mål.

Men det förutsätter att koldioxid verkligen styr klimatet. Om det är Solen som styr, kan ju politiker inte göra något åt klimatet för att ”rädda planeten”. Då fungerar inte skrämseln. Därför försöker de ”troende” med alla medel dölja information om Solens verkan och koldioxidens icke-verkan.

Här visar jag ett tydligt exempel som Joanne Nova i Australien redovisat. NASA hade en webbsida med texten nederst. Den har man nu tagit bort !  !  !

Här en översättning:

VILKA ÄR DE PRIMÄRA DRIVKRAFTERNA FÖR JORDENS SYSTEM

Solen är den primära drivkraften för Jordens klimat. Solens strålar värmer vår värld. De driver cirkulationsmönstren i atmosfären och haven. Strålningen skapar konvektion, som bär upp värme och vattenånga i skyn, där moln bildas och bringar regn. Således, Solen driver nästan varje aspekt av klimatet och gör livet på Jorden möjligt så som vi känner det.

Jordens bana runt Solen och Jordaxelns lutning ändras i perioder om flera tusentals år. I sin tur kommer dessa föränderliga ”mekanismer” att driva fram förändringar av klimatet, eftersom de ändrar mängden strålning som träffar Jorden och var den träffar. Forskarnas modeller av Jordens bana runt Solen och dess orientering relativt Solen indikerar att vår värld just nu bör ha trätt in i en kallare period – kanske nästa istid.

+ – + – + – +

WHAT ARE THE PRIMARY FORCINGS OF THE EARTH SYSTEM?

The Sun is the primary forcing of Earth’s climate system. Sunlight warms our world. Sunlight drives atmospheric and oceanic circulation patterns. Sunlight powers the process of photosynthesis that plants need to grow. Sunlight causes convection which carries warmth and water vapor up in the sky where clouds form and bring rain. In short, the Sun drives almost every aspect of our world’s climate system and makes possible life as we know it.

Earth’s orbit around and orientation toward the Sun change over spans of many thousands of years. In turn, these changing “orbital mechanics” force climate to change because they change where and how much sunlight reaches Earth. Thus, changing Earth’s exposure to sunlight forces climate to change. According to scientists’ models of Earth’s orbit and orientation toward the Sun indicate that our world should be just beginning to enter a new period of cooling – perhaps the next ice age.

Sedan följer två stycken, där man krystar fram de eventuella effekterna av växthusgaser.

+ – + – + – +

Vi har hamnat i ”Nedsläckningstiden”, då det Medeltida mörkret breder ut sig.

Men än så länge kan vi vända trenden, Dock bara om även DU gör en insats för att avslöja falsariet.

Anmäl dig till att demonstrera med våra Ponchos och Plakat.

Här är adressen:

klimatsans(a)live.se

 Sture Åström

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

7 thoughts on “Det är Solen som styr, det som absolut måste döljas

  1. DENIAL
    Och förnekelse gör att vi lever vidare som vi alltid har gjort. Det handlar inte om ignorans, intelligens eller brist på information, enligt Stoknes, utan om självförsvar.
    IDENTITY
    Identitet är den sista barriären och innebär att vi filtrerar bort sådant som står i konflikt med våra värderingar.
    – Om det kommer ny information som utmanar min livsstil så känns det som ett angrepp på mig, inte ett klimatvetenskapligt faktum. Om det är konflikt mellan fakta och värderingar, förlorar fakta och värderingar vinner.

  2. Kurvorna är klart klassade som “Fake-News”. Idag gäller det nästan allt som kommer från Met Office och WMO.

    Den varma perioden på 30-talet saknas. Den lilla avkylningen under 50-, 60- och 70-talen ligger fel i tiden. Den platå som började med detta sekel är ersatt av en värmetopp.

    Vi lever i en märklig tid, då de myndigheter som är satta att bevara data istället förvanskar dem. I tron att de därmed “Räddar Planeten”.

    Och de politiker som tror på förvanskningarna inför så galna lagar och regler att lyset slocknar.

  3. Sorry, artikeln ligger bakom en betalvägg. Såvitt jag förstår refereras en rapport från WMO. Kan du hitta en länk dit, eller skanna artikeln och mejla den ?

    sture(a)klimatsans.com

  4. En viktig grundförutsättning för deras resonemang är att CO2-halten i atmosfären är historiskt höga. Om det ska stämma måste man starkt beskära historiskt till cirka 5% av den verkliga historien, något som alla här vet. Det måste vi använda i argumentationen. Det brukar börja ett uttalande och om man kan visa att motparten börjar med att ljuga, så raseras deras argumentation i tredje parts ögon.

Comments are closed.