Gretaffekten vann valet

Greta talar till drygt 30.000 i Köpenhamn, till vilka hon lyckades förmedla sådan affekt att de sen röstade grönt.

EU-valet blev en stor framgång för de flesta gröna partierna, särskilt om man jämför med opinions-siffrorna månaderna innan. Framgångarna var i flera fall dramatiska med fördubblat stöd.

Detta pekar på ett par jättestora demokratiska problem:

  • Gretas budskap var att vi har en existentiell kris, att den är akut, att det är bråttom och att drastiska uppoffringar krävs, vilka hon provocerar politikerna till att besluta om snabbt. Hon lämnar inga faktiska sakupplysningar. Hur kunde något så fritt från saklig argumentation skapa sådan eufori ? ? ?
  • Hon behövde inte nämna några fakta. Media överöste publiken med sådana i en outsinlig ström veckorna innan valet. Haken var bara den att de flesta var starkt vilseledande eller totalt falska.
  • I de flesta länderna svek de ledande medierna sina viktigaste uppdrag: dels att informera allsidigt och dels att kritiskt granska auktoriteter såsom klimatpanelen IPCC. Och även Greta sedan hon blivit en faktisk auktoritet.
  • Hur kan så stora delar av en välutbildad befolkning låta tillfällig affekt avgöra ett politiskt val ? ? ? För ett sådant är nykter analys i högsta grad befogad.

Det är inte ett problem för klimatet men för demokratin

Klimatkrisen finns inte. Den är påhittad. Men vi har en EXISTENTIELL KRIS för Demokratin. Mycket starka krafter med omätliga finansiella tillgångar vill skrämma in västvärldens befolkning i en Global Planekonomi, NWO, New World Order, som inte kan existera annat än under diktatur, se posten “Klimathotets röda tråd till NWO, planekonomi”.

Ett stort antal “gräsrotsrörelser”, så kallade NGO:s, finansieras direkt eller på omvägar från de oligarker, som bildat Rom-klubben, Bilderberg-gruppen, World Economic Forum, WEF, the Trilateral Commission m. fl. Stora gatudemonstrationer är ofta organiserade av dessa odemokratiska krafter. Svenska väljare måste bli medvetna om detta !

Rockefeller en klimatsmart historia

heter en ny bok av Jacob Nordangård, som utförligt klarlägger oligarkernas intrigerande. Läs recensionen i rubrikens länk.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather