Koldioxid – livets gas

Växtligheten blir frodigare med mera koldioxid i luften

2018-03-23

Påståendena kring koldioxidens inverkan på klimatet stämmer inte, det är annat som styr klimatet.

Det är inte koldioxiden som styr klimatet på jorden utan det är solen, vinden, havsströmmar och en rad andra faktorer som påverkar vårt klimat. Googla ”koldioxidens verkan på klimatet”. Koldioxid är ingen förorening. Den är en livgivande gas och en förutsättning för allt liv. Den är lika viktig som vattnet.

Den viktigaste växthusgasen är vattenånga. Den står för 95 procent av växthuseffekten, vilket inte är så konstigt då jordens yta består av 70 procent vatten, för 100 miljoner år sedan var mängden koldioxid cirka fem gånger högre än idag och detta utan mänsklig påverkan.

Ofta påstås att det finns konsensus och att 97 procent av alla klimatforskare menar att en människoskapad koldioxidhöjning ger en katastrofal temperaturökning.

Första gången siffran framfördes var den hämtad från en enkät gjord av ett universitet i Illinois 2009, där 10 257 forskare av olika slag hade tillfrågats om de trodde att „människan orsakar klimatförändringar”. Endast 3146 svarade och av dem sorterades alla utom 77 bort. Av dessa svarade 75 ja på frågan, vilket är 97 procent av de 77, men endast 7 promille av dem som var tillfrågade. Enkäten är alltså helt värdelös.

Det pågår ingen AGW, Anthropogenic Global Warming, sedan 2002.

Det finns helt klart en agenda till den förda klimatpolitiken och det handlar om pengar, makt och kontroll.

Koldioxid beskattas ju i Sverige och en rad andra länder men inte i exempelvis Australien, där har de insett att det inte finns någon som helst nytta med det.

Jag anser att det är vetenskapen som driver mänskligheten framåt och faktiska observationer och inte datamodeller påhittade av IPCC (FN:s klimatpanel), vilka sällan har visat sig överensstämma med verkligheten.

Det handlar som sagt egentligen inte så mycket om klimatet utan detta är politiskt styrt där IPCC vill driva igenom en helt ny världsordning; NWO, New World Order.

Googla gärna ”fusk i klimatdebatten”.

Per Johansson

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

3 thoughts on “Koldioxid – livets gas

  1. Självklart är CO2 i atmosfären livsviktig för livet på jorden. Utan denna livgivande gas ingen växtlighet. Våra växter är beroende av att andas CO2 för att fotosyntesen skall upprätthållas. Vi, människor och djur är å andra sidan beroende av att det finns O2 (syre) i atmosfären att andas. Växterna avger just O2 som avgaser till atmosfären efter att ha tagit upp C (kol) till växtens byggstenar. Vi å andra sidan omvandlar O2 till energiomsättning i våra celler och avger (andas ut) CO2 som avgaser. Alltså en växelverkan som allt liv är beroende av.

    Vid olika perioder i jordens historia har både halten av O2 och CO2 varierat ganska mycket. Den “tipping point” klimatalarmisterna varnar för borde i så fall ha inträffat för länge länge sedan, den har uteblivit. Alltså är all skrämsel om denna TP helt överdriven och kommer inte att inträffa hur mycket olja och kol vi än förbränner.

    För 650 miljoner år sedan var jordklotet nedkylt till max då hela jorden var infryst under lång tid i en global istid. Den istid vi hade sist som avslutades för ca 10 000 år sedan var ingalunda global i den meningen att all landmassa var istäckt. Andra perioder har varit betydligt varmare än idag med lägre CO2 innehåll i atmosfären, så något samband mellan ökande CO2 halt och ökande medeltemperaturer saknas därmed.

    Det som illustreras ovan är bl.a. att risplantan som ger mesta avkastningen över 800 ppm CO2 i atmosfären. Det betyder att den växten tillsammans med många andra utvecklades under en period med en högre halt CO2. Alla drivna växthusägare höjer CO2 halten i sina växthus, just för att det då växer bättre och ger en högre avkastning.

    CO2 är nödvändigt för livet som vi känner det och det skadar inte om halten livets gas ökar till runt 900 ppm från dagens knappa 400 ppm. Vi ser redan nu hur växtligheten ökar trots den blygsamma ökningen av CO2 från straxt under 300 ppm för 150 år sedan till dagens nivåer. Ökenspridningen har vänt och öknarna minskar sina arealer. Rekordskördar rapporteras varje år och matproduktionen fortsätter att öka, färre människor i tredje världen svälter.

    Ju mer CO2 vi släpper ut, ju mer växer det och binds i växtlighet och i jordarna vilket omöjliggör att vi överdoserar atmosfären med CO2. Den CO2 som frigörs till atmosfären omsätts till växter eller hav inom 11 år och det är därför CO2 halten stigit så långsamt trots de “stora” utsläpp vi har och har haft.

    Kanske är det just det som globalisterna vill, sänka CO2 halten så att skördarna minskar så att fler dör i svält för att lättare genomföra sin NWO.

Comments are closed.