Förvanskat klimatspråk

George Orwell 1984: “Alla härskare har i alla tider försökt pracka på deras följare en falsk bild av världen.”

Klimatfrågan är en dimridå för att dölja frenetiska strävanden mot en global diktatur med planekonomi. De går t.o.m. längre än Orwells hemska bild av framtiden i Storebrors övervakade stat Oceania.

Där förvanskades språket till “nyspråk”, som innebar att många uttryck fick en ny betydelse motsatt den rätta.

En bra beskrivning av den metodiska förvanskning av språket, som man nu vill genomföra ser vi i den “illröda” tidskriften ETC.

Förutom vänsterns allmänna mantra: “Allt är politik” preciserar ETC:

Språk är alltid politik.

Brittiska dagstidningen The Guardian beslutade nyligen att journalisterna ska uppdatera sitt språk. Det sker med omedelbar verkan. Klimatförändring försvinner, istället kommer man att använda klimatnödläge, klimatkris eller klimatkollaps. Uppvärmning ersätts av upphettning.

Som sammanfattning anger man:

Alltså, Dagens ETC har en ny policy.

Klimatkris – inte klimatförändring.

Upphettning – inte global uppvärmning.

Klimatnödläge

Samma uppfattning om språkets makt över tanken har vi bland de godhetsnarkomaner, som kämpar för att deras kommuner skall utlysa “Klimatnödläge”. De tar exempel från brittiska Underhuset, som redan antagit ett beslut om ett sådant. Vad det sedan betyder i verkligheten har jag inte sett någon förklaring till. Kanske ingenting, men det låter bra i deras öron.

Orden må ha makt över tanken, (hos somliga) men över verkligheten har de ingen makt. Så ser vi hur alarmisternas “klimatpolitik” flyger högt utan kontakt med marken.

“Flygskatten” skall sänka flygandet med kanske 10 %. Det försenar den pågående ökningen av de GLOBALA UTSLÄPPEN med uppskattningsvis FEM TIMMAR, eftersom nya kolkraftverk byggs i en takt av 2 – 5 st varje vecka.

Vi skall “gå före”, men inga andra länder har visat något intresse av att “gå efter”. De globala utsläppen ökar obevekligt med 2 – 3 % om året. Det betyder att omvärlden insett att koldioxiden är NYTTIG istället för skadlig.

Ren galenskap kännetecknar energipolitiken. Vi hade ett elsystem med tillräcklig kapacitet, som var säkert och närmast fossilfritt. Det slås nu sönder med avveckling av kärnkraft och subventioner till vindkraft. Dennas tillskott är ungefär vad som exporteras. Således sänds skattebetalarnas och elkundernas pengar för subventioner till andra länder! Vilka väljare har röstat för det ?

Fossilfritt Sverige skall bli världsbäst på ståltillverkning utan kol.vi får elen gratis från vindkraften, skall denna användas till att elektrolysera vatten till väte och syre. Väte skall användas för att i masugnar reducera malm till järn. Sedan behövs bara lite kol för att göra stål av järnet.

Både ståltillverkning och storskalig elektrolysering bedrivs i synnerligen kapitalintensiva jätteanläggningar och är beroende av stabil tillgång till el. Vindkraft kännetecknas av högst nyckfull leverans av el. Bara detta faktum borde vara tillräckligt för att förnuftiga tekniker skulle skåpa ut idén.

Men många rent tekniska problem tillkommer. Ett är vätets egenskaper. Det har så små molekyler att de läcker ut genom vanlig stålplåt. Det måste kylas till – 253 grader för att lagras i vätskeform.

Nu får vi vänja oss vid nya versioner av NYSPRÅK. En “klimatförändring” är en “kris”, även om den sedan 1950 gjort Jorden grönare, skördarna större och de fattiga färre. Allt syftar till att vi skall luras in i en Orwellsk diktatur.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather