Hvorfor skal heste ikke også betale flyskat ?

DR TV Avisen 2016-06-16: Ruth Mottram på DMI, Danmarks Meteorologiske Institut, förklarar att “inlandsisen måste räddas”.

Vejr og klima

I Danmark har vi netop afholdt valg til folketinget. Klimaet var et fremtrædende emne i valgkampen og medvirkede til, at de røde partier vandt valget. Derfor føres der i øjeblikket regeringsforhandlinger med socialdemokratiet som forhandlingsleder.

Den danske TV Avis havde i går klima på programmet. TV Avisen, som drives af Public Service stationen, DR, fortalte om en strid  imellem socialdemokratiet og de øvrige partier om reduktionsmål for CO₂ kuldioxyd. De øvrige partier ønsker at reducere udslippet af CO₂ med 70% allerede i 2030. Socialdemokratiet vil undersøge om det er muligt før de binder sig.

Et andet stort emne i TV Avisen handlede om en ekstrem stor afsmeltning fra den grønlandske indlandsis på bare en dag. Studieværten Johannes Langkilde kunne fortælle, at hvis udviklingen fortsatte, så ville der blive sat smelterekord og havet ville stige med 1 mm  i år.

Det er useriøst, at bruge vejret til at illustrere klimaforandringer, fordi vejret hele tiden ændrer sig.

Ruth Mottram, som er forsker ved DMI, supplerede Johannes Langkilde. Hun fortalte, at det var nødvendigt at reducere udslippet af CO₂ for at redde indlandsisen.

Ruth Mottram fortalte derimod ikke, at en 30 års klimatrend er nødvendig for at illustrere klimaforandringer. Ruth Mottram fortalte ikke, at DMI i langt over 100 år har målt temperaturerne i Grønland. Klimatrenden viser en bølgebevægelse, hvor kolde og varme perioder afløser hinanden. I de senere år er det blevet koldere i Grønland, så bølgebevægelsen fortsætter.

Indlandsis og gletsjere er igen begyndt at vokse.

Udsendelsen sluttede med et interview med Pia Olsen Dyhr, som er leder af Socialistisk Folkeparti.

DR ønsker åbenbart at støtte Socialistisk Folkeparti i striden om reduktionsmålene. Som Public Service station er DR forpligtet til at være upartisk.

Studieværten og journalisten Johannes Langkilde er i øvrigt i Danmark kendt for at få en hest sendt over Atlanten til USA. Transporten foregik med fly og DR betalte regningen. Hvor meget CO₂ har hesten udledt under transporten?

Hvorfor skal heste ikke også betale flyskat?

Jørgen Keinicke

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather