Påhittade 97 procent eniga klimatforskare

Detta stämmer i allra högsta grad för klimatdebatten.

Världens ledare låter sig styras av IPCC:s bluffande om stödet för dess hypotes om koldioxidens vekran på klimatet. Notera att en “hypotes” är en gissning.

Tege Tornvall har granskat den senaste stora “studien”, som IPCC hävdar visar 97 % stöd för hypotesen.

+ – + – + – +

År 2013 undersökte den australiske beteendevetaren John Cook och hans forskarlag 11.944 uppsatser om klimatet. Men innan de skrev rapport strök de två tredjedelar av uppsatserna. De strukna uppsatserna nämnde ingen mänsklig påverkan på klimatet eller hade ingen åsikt om eventuell sådan påverkan.


Av resterande tredjedel ansåg de flesta att människan åtminstone har en viss inverkan på klimatet. Bara ett fåtal motsatte sig helt sådan inverkan. Det tolkade Cook och hans forskarlag som att 97 procent av klimatforskarna anser att människan påverkar Jordens klimat. 
Men bara 64 av de utvalda uppsatserna pekade uttalat på mänsklig påverkan som huvudorsak till påstådd global uppvärmning. Det var bara 0,5 procent av de 11.944 uppsatser som först granskades – och 1,6 procent av de uppsatser som valdes ut för fortsatt bedömning. 


Slutsatsen av detta är att 0,5 procent av 11.944 undersökta uppsatser om klimatet styrker tesen att mänsklig verksamhet i betydande grad påverkar Jordens klimat – men definitivt inga 97 procent. 


Nästan alla studier med påstått 97-98 procent eniga klimatforskare är gjorda av samhälls- och beteendevetare, som inte ifrågasätter grundtesen att ökande halt av koldioxid i atmosfären skulle driva Jordens klimat mot farlig uppvärmning.

Samhälls- och beteendevetare vet inget om klimatet och dess processer och drivkrafter. Men media och opinion tar dem för insatta forskare och experter. 


De facto gasar varmare hav sedan årmiljarder ut koldioxid, och kallare hav löser (tar upp) koldioxid. Välkommen uppvärmning (återhämtning) sedan Lilla Istidens kyla och nöd har fått varmare hav att gasa ut mer koldioxid. Mer värme och koldioxid har gynnat växtlighet och skördar.


Sedan 1930 har världens skördar ökat mer ån fem gånger. Färre lider nöd och svält. Fler har fått det bättre. Det är det faktiska resultatet av runt en grads global uppvärmning sedan Lilla Istidens slut för ca 150 år sedan. 


Men nu är Solens magnetiska aktivitet åter lika låg som periodvis under Lilla Istiden. Satelliter har registrerat runt 25 procent minskad skyddande solvind och kraftigt ökad kosmisk instrålning. Det förebådar kallare klimat framöver – precis som under Lilla Istiden.


Vi är bättre rustade att möta detta numera. Men det kräver ökad global satsning på riklig och säker energitillförsel och säkrade villkor och resurser för global försörjning med livsnödvändiga livsmedel och råvaror.


Tege Tornvall

Redaktör, nätverket KLIMATSANS

+ – + – + – +

Förfalskning av rådata

Detta är bara ett av exemplen på att IPCC litar till fusk och bedrägeri. De kallar “studien” vetenskaplig, men den vilar på vetenskapens värsta döds-synd: Förfalskning av rådata. Det är vad bortsorteringen av två tredjedelar av det ursprungliga urvalet innebär.

Cook bröt mot ytterligare en av vetenskapens grundläggande principer: Öppenhet. Varje vetenskaplig rapport skall kunna granskas av andra, oberoende forskare, som då skall ha tillgång till alla använda data. Cook vägrade lämna ut rådata. Inte förrän universitetet stämts och en domstol förklarat att data skall vara öppna, blev fusket med rådata bekant.

Bluff och fusk har kännetecknat IPCC från första början. Innan IPCC bildades hölls ett par vetenskapliga konferenser med Bert Bolin som ordförande. Han meddelade pressen att det rådde “konsensus”, d.v.s. 100 % enighet, om koldioxidens verkan. Men flera av forskarna hade inte alls varit med på det.

Bolin bluffade. Han blev sedan ordförande för IPCC. Där hävdade han ständigt att det rådde “konsensus”. Det var inte bara en bluff och en lögn. Det var fullständigt oväsentligt. Inom vetenskapen spelar det ingen roll “hur många” som har en viss åsikt. Det enda som räknas är data, om de så tagits fram av en enda man.

Inför konferensen i Köpenhamn 2009, reducerade dåvarande ordföranden Rajendra Pachauri “konsensus” med 100 % stöd till 97 % stöd och hänvisade till en studie vid universitet i Illinois.

Då briserade också Climategate, som avslöjade allvarligt fusk med data. Brittiska CRU, Climate Research Unit, hade en databas med historiska data från världens väderstationer och var därmed en av hörnpelarna för IPCC:s stora rapporter. När dess chef, Phil Jones, konfronterades med krav på att öppna databasen för andra forskare, raderade han hellre alla data. Det kan bara tolkas så att han hade manipulerat data, så att de skulle visa större uppvärmning än den verkliga.

Detsamma pågår nu i USA i regi av NASA, GISS och NCDC.

IPCC var feltänkt från början. Okunniga politiker kan inte skilja kunniga forskare från charlataner, som kallar sig forskare.

Det framstår allt tydligare att allt bedrägeri är avsett att skrämma folk in i en global planekonomi, New World Order, NWO.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather