P-O Eriksson, Sandvik i en personlig intervju

P-O Eriksson efterlyser öppen debatt om klimatfrågan i sin intervju, som finns på video.

Per-Olof Eriksson är mest känd som ovanligt framgångsrik koncernchef för Sandvik åren 1984 – 1994. Han lyckades fördubbla omsättningen utan att öka antalet anställda. Sandvik nådde världsledande positioner inom flera affärsområden såsom verktygssystem för maskinbearbetning och bergbrytning men också höglegerade rör för kärnkraft, olja o gas samt kemiindustri. Företaget är verksamt i hela världen med egna dotterbolag i fler än 50 länder.

Han fortsatte som styrelseproffs i dussinet av Sveriges tyngsta koncerner, ex.vis Volvo, SKF, Handelsbanken, Skanska, AssaAbloy och SSAB. Under 12 år var han ordförande i Svenska Kraftnät, varför han fuller väl förstår problemen med nyckfulla kraftkällor som sol- och vindkraft.

Med stöd av sin utbildning i Teknisk Fysik vid KTH har han studerat ”klimatfrågan” och funnit att spådomarna om en farlig utveckling vilar på datamodeller, som saknar bas i fysiken. Det gör tron på en framtida katastrof till en religion mer än naturvetenskap.

Den 17 juni 2019 intervjuades han av Gunnar Magnusson, vilket återges i en video på YouTube. Den är mycket sevärd.

Där konstaterar han att medias ”åsiktskorridor” inte tillåter allsidig information om klimatet. Endast sådant som kan tydas till stöd för katastrofscenarierna publiceras. Balanserande fakta undanhålls från allmänheten.

Per-Olof Eriksson efterlyser en öppen debatt i Sverige om klimatfrågan.

+ – + – + – +

För 10 år sedan, den 4/6 2009, publicerade Dagens Industri en artikel av P-O Eriksson, där han enkelt förklarar att ”det är varken realistiskt eller nödvändigt att minska koldioxidutsläppen”. När han ville kommentera den utveckling vi de facto sett under 10 år därefter, hade tidningen ingen plats för det.

Det är symtomatiskt för alla riksmedias förkvävning av konkreta fakta om klimatet. Dessa visar nämligen att det finns ingen “klimatkris”, det finns inget “akut” katastrofhot i global skala, men vårt “normala” klimat består av nyckfullt väder, som ibland blir extremt och orsakar lokala katastrofer.

SAMT, utsläppen har stimulerat växtligheten och därmed visat sig gynnsamma för hela mänskligheten !

Det är “Naturens” villkor för vårt liv på Jorden.

Riksmedia sviker sin synnerligen viktiga uppgift i demokratin: Att informera allsidigt och opartiskt. De har istället blivit kanaler för ensidig skrämselpropaganda. Det är särskilt markant, och upprörande, för “Public Service”, som vi alla tvingas finansiera. Dess sändningstillstånd specificerar tydligt kravet på allsidig och opartisk information. Att så sker skulle bevakas av “Granskningsnämnden”. Men denna har vänt sitt uppdrag bakfram: De skulle vara oberoende av politiken, men anser att politikens “grundsyn” är opartisk och motiverar sina beslut så här:

Att SVT sänder program och inslag som utgår från denna grundsyn kan inte i sig anses strida mot kravet på opartiskhet.

Scrolla ner till kommentaren, där ett fullständigare citat finns.

Kompetens baserad på naturvetenskap och världsomfattande erfarenheter ställs nu mot religiös barnatro.

Politiker skall “vem-som-helst” kunna bli, varför de flesta politiker är okunniga. Men det finns inga ursäkter för bristande ansvar att underrätta sig om kunnande, som är viktigt för politiska beslut eller för oförmåga till logiska slutsatser.

Det vi nu ser i stora delar av världen är ett sammanbrott för tilltron till demokratin, där en viktig faktor är politikernas samfällda prioritering av “exponering” framför “innehåll”.

De tävlar om att synas i sällskap med ett okunnigt barn med en religiös tro och nonchalerar kvalificerat kunnande och kompetens hos medborgare med mycket breda erfarenheter.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather