Menar ni verkliga fakta ?

Figur 1. Söndagen var en bra publikdag. Solen sken inte, men det regnade inte heller. Vi avslutade med att riva tältet och samla in allt annat.

Det var arbete det också. Från vänster: Tege Tornvall och Maggie Lilliebjörn hjälps åt att nysta upp tältlinor beundrade av en intresserad besökare, Ingemar Nordin är på väg in för att hämta osålda böcker, Jan Norlin lägger i ordning Faktablad. Ernst Herslow och Kevin Benn hjälps åt att lossa tältduken från stativet.

Det kom mer folk. Vi visade våra Plakat och Banderoller. Många besökare visade intresse, så vi fick tillfälle att förklara sammanhangen riktigt utförligt. Sedan vi börjat ett sådant samtal, frågade en dam:

“Vad vill ni åstadkomma? Vad vill ni få oss att göra.” Hon tänkte tydligen på veganer och andra världsförbättrare.

“Vi vill bara informera om fakta, som ofta är lätt tillgängliga, men som media förtiger”, svarade jag.

Med förvåning utbrast hon (och det var med eftertryck):

“Menar ni verkliga fakta ? Sanning alltså ?”

Ja, vi menar att medborgarna inte kan rösta som de egentligen vill, när de är vilseledda av okunniga media. Väljarna måste få korrekta fakta.

Hon visade större allvar och större intresse, så hon frågade ivrigt och lyssnade på min beskrivning av de globala utsläppens tillväxt med 3.000 nya kolkraftverk planerade. Hon höll med om att 2 molekyler koldioxid knappast kunde bestämma temperaturen på 100.000 luftmolekyler samt att 75 personer inte kan representera 97 % av “världens samlade vetenskap”.

Dagen känns som mycket meningsfull !

Den krävde träget arbete av många slag även under obekväma timmar av några dedikerade frivilliga:

Figur 2. Det trägna gänget, som gjorde utställningen möjlig: Maggie Lilliebjörn, Jan Norlin, Mats Jangdal, Ernst Herslow, Tege Tornvall, Kevin Benn med den viktiga sopsäcken och Ingemar Nordin, vår länk till Klimatupplysningen.

Ett särskilt stort tack går till:

  • Tege Tornvall, som tog initiativet till arrangemanget och ordnade sponsor till platsen.
  • Jan Norlin, som tog på sig ansvaret att koordinera våra insatser tillsammans med
  • Maggie Lilliebjörn, vilka båda ställde upp alla obekväma timmar.
  • Kevin Benn, som också ställde upp alla timmar.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather