Dunkers’ demonstration

Figur 1. Vår stillsamma demonstration vid Dunkers Kulturhus, Helsingborg

Inför FN:s Climate Summit den 23:e september i New York, dit Greta nu ankommit, trummar media i alla länder på med en samfälld kanonad av skrämmande rapporter, för att motivera medborgarna till de försakelser, som kommer att krävas för att “rädda klimatet”.

Många kommuner känner också sitt ansvar för framtiden och arrangerar olika “events” för att stärka “de godas” tro på krisen och dess allvar. Så har både Kristianstad och Helsingborg engagerat professor Markku Rummukainen, finsk medborgare men Sveriges representant i IPCC, för föredrag. Detta annonserade Helsingborgs Dagblad i torsdags, vilket gav kort tid för att samla några demonstranter.

Fyra modiga män ställde upp utanför Dunkers Kulturhus med några av våra Plakat och en Banderoll som förklarade att “Klimatkrisen” är en bluff.

En hel skolklass kom tidigt och kunde inte undgå att se oss. Några tog gärna emot våra Faktablad. Det gällde även dem som passerade in till föredraget. Vi blev flitigt fotograferade, vilket ger hopp om långsiktig effekt.

Figur 2. Kevin och Hasse med Banderollen i blåsten framför Rådhuset

Dunkers gav lä för den byiga höststormen. När vi gav oss ut på Drottninggatan och Järn-vägsgatan, blev stormen besvärande, varför vi blåste av övningen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather