DN skriker i falsett för att riktigt skrämma läsarna

DN:s presentation av sin ambitiösa redovisning av fakta

Den oanständiga avsikten är att skrämma läsarna, vilket sker samordnat med många stora dagstidningar runt om i världen, ex.vis engelska the Guardian, USA:s New York Times och Los Angeles Times. En del av komplotten är att vrida språkbruket mot extrema överdrifter.

Det illustreras av DN:s första sats: Jorden blir allt hetare. Istället för “varmare”. Det blir närmast komiskt, när man nedanför talar om att det handlar om 1,2 grader på 140 år.

Påståendet är dessutom falskt !

De senaste 15 åren har den globala temperaturen inte stigit över felmarginalen och de senaste 3 åren indikerar ett flertal köldrekord att den kalla period, som solen aviserar redan kan ha börjat.

Sedan är det viktigt att notera dels att 30-talet var varmare än nu, och dels den närmast o-troliga omständigheten att NASA/GISS förfalskat gamla data, så att 30-talets temperaturer sänkts. Världspressen vägrar att ta upp denna gigantiska och principiellt avgörande skandal.

De är alltså medbrottslingar i bedrägeriet mot väljarna.

Klickar man på faktarutan för temperatur, visar DN bilder på torkande skördar, skogsbrand och stormande hav. Till detta kan jag invända:

a) Högre temperatur ger större avdunstning från hav och mark, vilket omsätts i mera nederbörd. Tillsammans med den ökade halten koldioxid, som gjort att grödan behöver mindre vatten, har det gjort att öknarna krympt och skördarna ökat dramatiskt. Både värme och koldioxid är alltså BRA för mänskligheten.

b) Internationell statistik visar att de arealer som drabbats av skogsbränder har en minsk-ande trend sedan förra sekelskiftet.

c) Stormar drivs av tryckdifferenser, som i sin tur beror på temperaturskillnader. Den globala uppvärmningen har varit större vid polerna, så att temperaturskillnaderna minskat. Så visar den totala energin i orkaner och tyfoner en avtagande trend sedan 90-talet enligt den mest kompletta redovisningen, som utförs av dr. Ryan Maue.

Bilderna är valda för att ge helt felaktiga associationer.

Utsläppen måste sluta helt om 8 år

Under faktarutan 409 ppm visas ett kolkraftverk med bolmande ånga från kyltornen. Här en eloge till DN: Den bilden brukar visas som illustration till utsläppen av koldioxid. Här gör man den riktiga anmärkningen:

den synliga röken består av vattenånga

Men sedan blir allt fel igen. Sedan 1800-talet har 100 ppm koldioxid tillkommit i atmo-sfären. Därav är åtminstone 80 ppm av naturligt ursprung. Förbränning har inte höjt halten mer än 4 à 20 ppm.

Naturlig CO₂ har en liten andel radioaktivt kol-14, som gasen från fossila bränslen inte har. De har legat i underjorden så länge att radioaktiviteten helt klingat av. Det är därför möjligt att mäta deras respektive halter.

Sedan tas koldioxidens värmande verkan som ett faktum, fast det bara är en gissning.

Havens stigning ger ingen anledning till oro

DN uppger 25 cm på 140 år, vilket ger knappt 2 mm/år. Men man beräknar höjningen till 3 mm/år enligt satellitdata. Dessa kommer från satelliter på 130 svenska mils höjd, som mäter sitt avstånd till en yta med meterhöga vågor. Man kan helt enkelt inte veta precis vad satelliterna mäter. Dessa data har inte verifierats mot de många tidvattenmätare, som finns i alla större hamnar.

En riktig forskare går ut i verkligheten och mäter själv.

Nils-Axel Mörner konstaterar att IPCC använder manipulerade data för havets nivå på samma sätt som för temperaturer med avsikt att få fram skrämmande resultat. Detta kan sägas i några utländska tidningar, men aldrig i svenska media.

Larmen om avsmältning av landisen på Grönland avslöjar en generande okunnighet bland IPCC:s “forskare”. De har inte förstått att isen är så tjock att på översidan är det 10 till 20 grader kallare än vid havsnivån. Även om klimatet blir 4 grader varmare kan ingen dramatisk ökning av avsmältningen ske. Då klimatet nu går in i en kallare period, kommer havet att sjunka något. Nivåns rörelser är så små att de inte ger anledning till oro.

Havsisen i Arktis smälter inte bort

Under rutan “Arktis havsis” visar DN en kalvande landis och påstår att isarna vid polerna smälter. Då värms havet ännu snabbare, vilket kan

skjuta världen över en ”tipping point”

Det är Johan Rockströms favoritglosor och ren fantasi, som det mesta han säger. I ett anständigt organ borde man hålla sig för god för sådant trams.

Där visar man en graph, som är sann, men ohederligt presenterad. Den visar hur havsisens utbredning minskat sedan 1979. Som de flesta vet avsåg de stora larmen på den tiden den ovanliga kylan under 60- och 70-talen. Självklart var isen då ovanligt stor. Den undergår en helt naturlig cyklisk variation med 60 års period: 30 år av krympning och 30 år av tillväxt. Den sistnämnda fasen har börjat för några år sedan. Sedan tio år har årsminimum varierat mellan 4 och 5 miljoner kvadratkilometer. Ingen antydan till minskning har noterats.

Fossilt svarar för 87,1 % av den globala energin

Det är helt rätt. Men man behöver också veta att kärn- och vattenkraft svarar för 11 % med 3 % för sol och vind. IPCC kräver att utsläppen skall sluta helt år 2050. DN funderar inte om det på något mirakulöst sätt kan göras möjligt.

Notera att enligt “Parisavtalet” har Kina och Indien rätt att bygga ut kolkraften till 2030 och är nu i färd med att bygga 3.000 stora kolkraftverk tillsammans med andra U-länder. Utsläppens ökning kommer att fortsätta i oförminskad takt.

Ett meningslöst klimatmöte igen

Nästa stora klimatkonferens 2019, COP25, hålls i Santiago de Chile, Chile, 2–13 december. Dit kommer förmodligen 10.000 delegater och 10.000 journalister för ändlöst prat om ett icke existerande problem. Alltsammans drivs av de krafter som vill lura på världen en global planekonomi, som enväldigt måste styras av FN, där världens korrupta diktatorer har solid majoritet.

Varför diskuterar inte DN dessa verkligt skrämmande utsikter ? Finns något viktigare att debattera ?

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather