Astronauter och forskare på NASA vill stoppa dess kampanj för klimatkrisen

En grupp med 49 tidigare anställda forskare, höga chefer och sju astronauter begärde att NASA skulle stoppa de larm om global uppvärmning, som avdelningen GISS, the Goddard Institute for Space Studies, sprider utan tillräckligt bärande underlag.

Då inga hållbara bevis finns för att koldioxid faktiskt orsakar en uppvärmning, kan förtroendet för NASA, dess personal och även vetenskapen som sådan urholkas.

Detta skedde redan 2012, men under regimen Obama har ingen bättring vidtagits.

2019-10-12

Signaturen ”Sven” påstår i ett inlägg 11 oktober att ”klimatförnekare och platt-jordare är samma skrot och korn”. Nåväl, astronauter lär väl kunna avgöra om jorden är platt eller inte.

Ett gäng astronauter och rymdforskare skickade för några år sedan ett brev till NASA vari man uppmanar organisationen att i klimatfrågan enbart uttala sig på vetenskapliga grunder, att inte se koldioxid som den drivande faktorn, samt att inse att katastrofscenarier inte är underbyggda.

Dagens klimatalarmister göds av tro, inte vetande. Klimatreligionen förespråkar blind tro på alla de som predikar jordens nära förestående undergång.  Precis som plattjordarna på medeltiden!

Ernst Herslow

Hästveda

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

5 thoughts on “Astronauter och forskare på NASA vill stoppa dess kampanj för klimatkrisen

  1. Får växter lagom med ljus, näring och vatten är det CO2 som är den avgörande faktorn för bra tillväxt. Med en normal utomhusnivå avseende CO2 (400 ppm) blir växtligheten normal. Dubblar eller tredubblar man dosen kan tillväxttakten öka. Vissa experter hävdar därför att 1 500 ppm är en bra nivå för att nå maximal tillväxt.

  2. VAD ÄR VÄRME?
    Alla med lite kunskap inom fysik vet att värme är kinetisk energi d.v.s. molekyler i rörelse
    Entalpi innebär energibalans, vilket gör att varma molekyler försöker röra sig mot kallare områden. Värmetransporten sker när molekyler kolliderar (som när 2 kulor kolliderar. varm koldioxid rör sig uppåt där det är kallare. Det är inte troligt att dessa koldioxidmolekyler skulle kunna returnera snabba molekyler av något slag och förorsaka global uppvärmning.

  3. Visst går det att mäta att koldioxidhalten i atmosfären ökat. Däremot finns det inga temperaturmätningar som visar en motsvarande ökning. Hockeyklubba visade sig vara en myt. Under 1970-talet fanns det en annan myt. Många upplevde att en ny istid var på gång. Eftersom det är Solen som styr väder och klimat, inte människan, är det svårt att förutse klimatet i framtiden. Att försöka hålla termometern konstant genom att reglera m.h.a CO2 är enbart löjligt! Det enda vi säkert vet är att klimatet blir varmare eller kallare. Trots att termometern fallit de senaste åren hos oss tror jag att nästa istid ligger mycket långt borta – ingen vet. Titta på denna video och fundera över hur Du vill att Solen skall agera:
    https://youtu.be/eq6fDa9JrzQ

  4. Ja, kan du hänvisa till några mätningar, som faktiskt visar att koldioxiden har en mätbar effekt ?

    Det finns ju mätningar som tolkas så att ingen effekt kan mätas av halten CO2. Se rapporten av Robinson-Catling figurerna 10 och 11.

    Såvitt jag förstår är det ett antagande att koldioxid blir varmare, men atomfysiker säger att det inte är möjligt. Den bara sprider på fotonerna utan att ta upp deras energi.

    Jag känner mig övertygad om att det är den “Atmosfäriska Effekten” som gör Jorden beboelig. Ingen inverkan av CO2 har jag sett redovisad.

    Den “återstrålning” till marken av värme som CO2 tagit upp, vilket är vad IPCC bygger sin hypotes på, är teoretiskt omöjlig menar en forskare. Återstrålning av värme från atmosfären kan bara ske genom spegling från en yta, d.v.s. från vattendroppar i moln eller iskristaller.

    Sedan kan man sortera fram hur mycket av koldioxiden, som faktiskt kommer från förbränning och som “människan” således kan påverka. Det är så lite att man bara behöver sunt förnuft för att förstå att politikens ansträngningar att påverka klimatet med begränsningar av utsläppen är helt futila.

    Vår användning av fossila bränslen kan inte ha någon som helst mätbar verkan på klimatet.

    Det är i högsta grad angeläget att allmänheten, väljarna, får korrekta informationer om klimatet, så att vettlös politik förhindras.

  5. Når man læser dette: “Dagens klimatalarmister göds av tro, inte vetande. Klimatreligionen förespråkar blind tro på alla de som predikar jordens nära förestående undergång. Precis som plattjordarna på medeltiden!
    Det er det, som vi i Danmark kalder “rent fis!”. – Jordens undergang er det kun jer, der taler om!
    Hvis man kan lidt fysik, ved man, at CO2 absorberer varmestråling, men lader lys passere næsten uhindret.
    Og så er det simpel fysik at konkludere, at mere CO2 i atmosfæren vil hæve mideltemperaturen. – Det behøver vi ikke IPCC til at forklare.
    HVORFOR er det så vigtigt at bilde folk ind, at klimagasserne ikke har en effekt ?????

Comments are closed.