Klimatnödläge botar ingen klimatångest

Demonstration för mera och snabbare klimatpolitik, som övergått till rop på “klimatnödläge”

I ett drygt dussin kommuner har man lämnat in “medborgarförslag” om att utlysa ett kommunalt “klimatnödläge”. Jag har tillställt lokaltidningarna följande insändarmanus:

+ – + – + – +

Nu hör vi ropen på att kommunen skall utlysa ”klimatnödläge”. Man menar att ett beslut är både viktigt och brådskande, även om det bara blir en ”symbolhandling”.

Detta ord kan översättas till klartext med ”ett slag i luften”. Enda resultatet skulle möjligen bli att några medborgares klimatångest mildras, tills de inser att beslutet var meningslöst. Bot finner de bara i fakta.

Ett politiskt beslut måste baseras på verkligheten, inte på ångest och panik. Vem kan peka på fakta, som visar att en farlig värmekris står för dörren?

Över 500 internationella forskare och experter har meddelat FN:s generalsekreterare att det ingalunda föreligger något klimatnödläge.

De klara tecken som finns visar att klimatet börjat bli kallare. Vår höst är den tidigaste på 40 år enligt SMHI. Det betyder inget för klimatet, förrän vi ser det tillsammans med liknande tendenser på många andra håll: En snöstorm i juli tvingade Tour de France att avbryta en etapp.

Mitt i sommaren har det snöat och ibland haglat i Polen, Rumänien, Turkiet, Italien och Spanien. Guadalajara i Mexico fick 1½ meter snö den 30/6. I Kanada och norra USA kom förra hösten tidigt och våren fyra veckor för sent, vilket orsakat missväxt för många viktiga grödor.

Denna kalla period har förutsagts av solforskare i mer än 20 år, då solens aktivitet blir mycket låg med ett intervall på 200 år. Då har klimatet brukat bli kallt, vilket är vad vi erfar nu.

Detta har klimatpanelen IPCC negligerat, vilket förklaras av att den är ett politiskt organ, som saknar vetenskaplig kompetens.

Klimatet ger ingen anledning till vare sig ångest eller nödläge.

Sture Åström

Nätverket KLIMATSANS

+ – + – + – +

“Klimatkrisen” har blivit en ny religion, där man kan visa sin frälsning genom att kräva mera späkning med köttfri diet, slitna kläder, flygskam och mycket annat. För att sprida välsignelsen måste “folket” bibringas rätt känsla av brådska och panik, så att politikerna förmås göra verklighet av späkningen. Det är vad “klimatnödläge” skall åstadkomma. Det skall ses som lika allvarligt som att “kriget har börjat”.

Kravet på “klimatnödläge” är absurt bortom allt förnuft. Man kan inte definiera vad det egentligen innebär annat än att det skall ge en “känsla” av brådska, kris och panik. Man visar inte var “krisen” kan ses eller hur den yttrar sig. De kommer inte med några konkreta förslag på politiska beslut med analys av dessas praktiska följder.

Det är ett förskräckande exempel på flykt från vuxenansvaret till barnslig panik.

Det är en masspsykos av samma art som uppståndelsen kring Greta. Vuxet folk borde förstå att en 16-åring, som dessutom skolkat från skolan, inte har studerat någon vetenskap, så hon har något kunnande om fakta. Hon refererar aldrig till sådana. Hon är ett offer för sin cyniska omgivning, som skriver hennes tal. Hon får säga det som de själva inte vågar stå för.

Det är skamligt att utnyttja ett barn så ! !

+ – + – + – +

2019-10-23

Vare sig ångest eller ett nödläge

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

1 thought on “Klimatnödläge botar ingen klimatångest

  1. Jag rekommenderar läsning av Romklubbens skrift från 1988 “The First Global Revolution” Där framgår med all önskvärd tydlighet var klimatskrämseln har sin grund. På sidan 75 finns detta stycke:

    ”In searching for a new enemy to unite us, we came up with the idea that pollution, the threat of global warming, water shortages, famine and the like would fit the bill.
    In their totality and in their interactions, these phenomena do constitute a common threat which demands solidarity of all peoples, but in designating them as the enemy, we fall into the trap about which we have already warned, namely mistaking symptoms for causes. All these dangers are caused by human intervention, and it is only through changed attitudes and behavior that they can be overcome.

    The real enemy then is humanity itself.”

    På svenska:

    ”När vi letade efter en ny fiende för att förena oss kom vi på idén att föroreningar, hotet om global uppvärmning, vattenbrist, hungersnöd och liknande skulle passa vår agenda.

    I deras totalitet och i deras interaktioner utgör dessa fenomen ett gemensamt hot som kräver solidaritet för alla människor, men när vi betecknar dem som fiende, faller vi i den fälla som vi redan har varnat för, nämligen felaktiga symtom för orsaker. Alla dessa faror orsakas av mänsklig intervention, och det är bara genom förändrade attityder och beteende som de kan övervinnas.

    Den verkliga fienden är då mänskligheten själv. ”

    Det är i enlighet med denna inriktning som Svensk klimatpolitik bygger på. En önskan från globalisterna att politikerna skall anamma denna vädjan. Det har Sverige gjort till 100% utan att någonsin ifrågasätta giltigheten i dessa påståenden.

    Utöver det för att understryka giltigheten i sina krav har man skapat IPCC som på ett vetenskapligt och oantastligt sätt leverera data som styrker detta. Detta har gång på gång starkt ifrågasatts och även visats att det inte är korrekt från forskare och vetenskapsmän som inte är i IPCC:s sold.

    Romklubbens senaste alster handlar om planetnödläge eller klimatnödläge på svenska, man har givit ut en skrift i ämnet “The Club of Rome Climate Emergency Plan”. Där beskrivs vad som krävs av nationernas beslutsfattare, och Sverige inte oväntat är redan i full färd med att genomföra det som den globalistiska Romklubben önskar.

    Observeras bör att den som tog initiativet till denna illustra samling var oljemagnaten David Rockefeller. Alla som påstår av vi klimathotsskeptiker är betalda av oljeintressen har fel. Det är oljeintressenas fader som startat klimathotshysterin. Vilket egentligen syftar till att skrämma oss så till den grad att vi frivilligt avstår vår nations suveränitet till förmån för en global överstatlig myndighet som då givetvis kontrolleras av dessa globalister. Klimattramset är bara ett verktyg för att få oss svaga och göra som de säger.

    De som ska granska makten är uppköpta av samma krafter och gör därför inte det de ska, granska makten. Istället har de gjort helt om och granskar småfolket oss och stämplar etiketter på oss som klimatförnekare, högerpopulister, rasister och allmänt obildade deplorables.

Comments are closed.