Henny Tillberg visar på klimathotets bluffande

NAX-140814-Landhöjningen

Landhöjningen i Åhus är närmare 1,5 mm per år, detsamma som havets stigning ute på Nordsjön, Nils-Axel Mörner

Så har det hänt: “klimatbluffen” offentlig. Igen.

En riksdagspolitiker har offentligt förklarat att “klimatkrisen” är en bluff. I Kristianstads kommunfullmäktige sade Sverigedemokraternas Björn Söder att ”klimathotet är en stor bluff”.

Det borde inte varit någon överraskning. Vi förklarade detsamma 2014. Men media, akademierna och politiken har samfällt ansträngt sig att tiga ihjäl uppgiften och istället larma på om “krisen”. Utan att ta upp debatten om tolkningen av fakta. De har lyckats så väl att troskyldiga medborgare som Socialdemokraternas Henny Tillberg fullt och fast tror att utsläppen av koldioxid kan lastas för stranderosion i Åhus.

Hon borde kunna lita på de myndigheter som tillhåller kommunerna att planera för en och ibland tre meters stigande nivå på havet. De siffrorna är en del av den stora bluffen.

Havet stiger inte oroande

Myndigheterna tror sig vara skyldiga att tro på FN:s klimatpanel IPCC. Denna är emellertid ett politiskt organ utan vetenskaplig kompetens. Så har praktiskt taget alla deras larm under 25 år visat sig falska. Söderhavsöarna skulle dränkas av det stigande havet, men istället är det antal som växer sex gånger så stort som de som krymper. Havet stiger inte oroande.

IPCC:s så kallade “forskare” larmar om att isen på Grönland kommer att smälta och så höja havets nivå, då klimatet blir 2 eller 4 grader varmare. De avslöjar bara sin groteska okunnighet: Isen är så tjock att dess översida ligger 1½ à 3½ kilometer ovan havets nivå. Där är det 10 à 20 grader kallare. Luften kan smälta isen bara närmast marken längs fronten i söder. Det ökar avsmältningen högst marginellt, vilket möjligen kan höja havet med ytterligare en mm per år. Observera: Bara om klimatet blir mycket varmare, vilket är en orealistisk spekulation från IPCC:s okunniga politiker.

I Åhus är havets stigning NOLL, se bildtexten ovan

Stranderosionen i Åhus är ett helt naturligt fenomen som förekommer vid många stränder. Lika naturligt är det att sand slammas upp på andra stränder, så att landarean ökar, ex.vis i Falsterbo.

Söderhavsöarna växer, därför att korallerna ständigt använder koldioxiden till att binda kalcium och bilda sina skelett, som stormarna sköljer upp på stränderna. Det är vad som skaldjur under årmiljonerna byggt upp de kilometertjocka lagren av kalksten på olika ställen på Jorden.

Henny Tillberg kan konstatera att koldioxid eller klimatförändringar inte har något alls att göra med stranderosionen i Åhus. Hon bekräftar därmed att hon blivit lurad.

Det betyder att en väsentlig del av “klimathotet” är en bluff. Det förstår man med sunt förnuft. Då kan faktiskt resten också vara en bluff. Alla måste kolla fakta bättre.

Lyssna på oss som kan redovisa fakta !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

3 thoughts on “Henny Tillberg visar på klimathotets bluffande

Comments are closed.