Expressen och klimatet

Så ser målsättningen ut.

Men det är svårt att vara journalist idag, när så mycket ständigt händer. Det räcker nästan aldrig med en “omfattande bevakning”, om man inte själv är så kunnig att man kan skilja på sant och falskt. Såvitt jag förstått har ingen i redaktionen naturvetenskapliga studier bakom sig. Det tycks också ha gällt våra regeringar under lång tid.

Liksom i andra länder har politikerna tyckt att klimatet är svårt att förstå, så de har skapat organet IPCC, som de förväntat sig skall bli världens stora experter på klimatforskningen. De har sedan funnit det bekvämt att IPCC talat om vad de skall besluta.

Men ingen blir vare sig kunnig eller klok av en politisk utnämning. Särskilt när det är okunniga politiker som står för den. För IPCC gäller dessutom att dess beslutande församling har en solid majoritet av världens diktaturer, där de flesta nog lider av djupgående korruption.

Framför sig har deras delegater sett den Gröna Klimatfondens 100 miljarder dollar om året, som de skulle få dela på, ifall koldioxid kunde beskyllas för att förstöra klimatet.

Historien har nog aldrig sett en större muta fladdra framför en samling mutkolvar.

Således har IPCC:s arbete gått ut på att finna bevis för att koldioxid dominerar klimatförändringarna, vilket de misslyckas med under sina 30 år. De har påstått att utsläppen av koldioxid skulle orsaka elände, men verkligheten har blivit den motsatta.

Detta har okunniga politiker och journalister haft svårt att genomskåda. Men nu har verklighet blivit helt tydlig med den nedkylning som Solen aviserat under lång tid.

Det blir besvärande för trovärdigheten, om media missar en så gigantisk nyhet, varför jag erbjudit min hjälp till Expressen i ett mejl enligt nedan:

+ – + – + – +

Hej Matilda !


Verkligheten visar nu att ni måste ta rapporterna om kallare klimat på allvar. Den perioden har redan börjat, se här:

1. Större delen av USA har fått vinter redan i oktober. Det innebär skördekatastrof:
https://klimatsans.com/2019/10/31/extrem-kyla-i-vastra-usa/

2. Skördekatastrof har det blivit på flera håll:
https://klimatsans.com/2019/10/01/missvaxt-ar-nu-ett-faktum/

3. Kylan i Nordamerika började redan 2017:
https://klimatsans.com/2018/01/02/nya-lilla-istiden-har-borjat/

4. I Europa har det snöat mitt i sommaren, liksom i Mexiko:
https://klimatsans.com/2019/07/16/julisno-i-kallare-klimat/

5. Det gäller även i Himalaja:
https://klimatsans.com/2019/07/26/julisno-aven-i-himalaya/

6. Redan 1801 rapporterades om ett samband mellan solfläckarnas cykler och klimatet. Det bekräftas nu:
https://klimatsans.com/2018/04/14/en-ny-solflacks-cykel/

7. Solforskare har förutsagt detta i 20 års tid och nu fått rätt:
https://klimatsans.com/2014/07/25/klimatet-blir-snart-kallare/

8. Kyla dödar 20 ggr så många som värme gör:
https://klimatsans.com/2019/10/09/kyla-dodar-fler-an-varme/

Men de stora nyhetsbyråerna har inte förstått detta, så ni har inte fått dessa nyheter på rätt sätt. De “experter” ni låtit nedvärdera våra synpunkter är betalda av de politiker, som satsat sin karriär på “klimathotet” och de har inte sökt annan information än den som stärkt ställningen för deras välgörare. Det är ett stort samhällsproblem.


Historien har flera gånger gått igenom sådana kalla perioder tidigare utan att så stora katastrofer inträffat, som utmålas för “värmekatastrofen”. Den uppvärmning vi haft har istället varit gynnsam för hela mänskligheten, varav en FJÄRDEDEL har lyfts ur misär på 25 år enligt Världsbanken.

Här har Expressen chansen att visa vägen för svenska media. Jag hjälper gärna till. IPCC:s förutsägelser har varit fel i 30 års tid. Solforskarna har visat sig ha rätt under 20 år. Vilka bör ni ge plats i spalterna ?

MVH//Sture

P. S.

Läs sidan 7 i SvD 2018-09-02.

D. S.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

10 thoughts on “Expressen och klimatet

  1. Jan Ericsson har
    Några funderingar kring Expressens artikel häromdagen 2019-11-02
    http://www.ericsoniubbhult.se/
    Han svarade skriftligt på Expressens frågor. I tidningen kom två nedkortade meningar med. Så hanterar de objektiva journalisterna sanningen.

  2. En mycket bra artikel, tycker jag. Bilden på Expressens klimatredaktion avslöjar en samling kvinnor i ungefär samma ålder och varande tillräckligt unga för att inte komma ihåg hur massmedia och Al Gore tidigare hysterisk varnade för den kommande istiden. Jag förmodar också att de saknar grundläggande naturvetenskaplig bildning och sinne för proportioner. Därför kan de inte förstå vad vetenskap handlar om utan förfaller till grova och falska personangrepp gällande dem som förstår och vågar ifrågasätta det påstådda klimatnödläget. Vi beskådar nu ett intellektuellt och moraliskt förfall utan like i modern tid. De gamla dygderna ärlighet, kunskap och måttfullhet har fått ge vika och ersatts av falsk auktoritetstro och känslomässigt dravel.

    När skall det gå upp för en bredare allmänhet att de har blivit manipulerade och hjärntvättade av en samling högst obehagliga demokratiföraktare som förordar en världsomfattande diktatur. Onda makthavare har genom historien alltid styrt med skräck och fruktan som vapen. Det är också vad som sker nu och klimathysterin är bara ett medel för att genomföra klimatdiktaturen. Målet är att sudda ut alla nationsgränser och jämna ut människors levnadsvillkor. Kina ses som ett ideal och vår levnadsstandard bör sänkas till Kinas nivå. Det är Rockefeller Brothers Foundation, George Soros och andra multimiljardärer som ligger bakom detta och de har enorma ekonomiska medel att ta till och ett ävenså enormt inflytande inom FN och dess organisationer. Dessutom kontrollerar de en stor del av den världsledande mediemarknaden.

    Tyvärr måste jag konstatera att de flesta journalister och politiker har blivit diktaturförespråkarnas lydiga redskap. Förräderi av demokratins och vetenskapens principer förtjänar inget förtroende.

  3. De som är tillräckligt gamla minns att Expressen, som grundades 1944, ända in på 70-talet ofta betraktades en ny tidning och alternativ media. Till skillnad från de gamla tröga DN, SvD och Aftonbladet.
    Nu står Expressen ofta först i ledet för att smutskasta ny och alternativ media!
    Sic transit gloria mundi!

  4. Är det inte underligt att det behövs fem stycken för att skriva om samma innehåll som alla andra tidningar?
    För egen del räcker det att veta, att från den tid på adertonhundratalet då det var tjäle i marken i april något år, vilket ledde till två nödår, har medeltemperaturen ökat ungefär en grad Celsius.
    Är inte det en välsignelse att det går att odla hyfsat nu för tiden?

  5. Hm. Kan undra om de är riktiga journalister eller bara press-release-avskrivare. Hittills har det mest lutat åt den sistnämnda kategorin. Framtiden får visa på om det finns något hopp för dem.

  6. Schysst annons av Klimatsans.com 2018-09-02. Annonsredaktören kanske var på lunch när den togs in? Skulle nog inte accepteras idag.

  7. Expressens klimatredaktion har Greta som mentor så dom kan inte ha fel 🙂

Comments are closed.