Nya köldrekord i USA

Kylan i USA fortsätter. Nya rekord den 12/11.

Kartan visar orter med nya dagsrekord för kyla:

  • Grönt: Temperatur inom 1,7 grader C från tidigare dagsrekord
  • Ljusblått: Temperatur lika med tidigare dagsrekord.
  • Mörkblått: Nytt köldrekord för dagens datum.

Idag, den 13/11, noteras också nya rekord, men inte lika många. Kylan har glidigt något mot öster, så att rekorden finns även i Lousiana, Pennsylvania, New York state plus några noteringar vid kusten i nordost.

Mätningarna avser kl 13:00 UTC (Greenwich Mean Time), vilket betyder kl 08:00 lokal tid i New York. De är än så länge icke-officiella.

Det är inte seriöst att skylla denna utbredda och långvariga “köldknäpp” på “den globala uppvärmningen”.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

16 thoughts on “Nya köldrekord i USA

  1. Det mesta av Jordens land finns på norra halvklotet. Ännu större andel om vi räknar bort isöknarna Antarktis och Grönland. Bara runt 10 procent av Jordens befolkning bor på södra halvklotet. Det mesta av för mänskligheten relevant klimat utspelas därför på de stora landmassorna i norr.

  2. Helt klart ska man inte ta enskilda köldrekord som något tecken på någonting. Det behövs återkommande köldrekord. Förra året var det köldrekord i USA. Vi får se hur det blir nästa år och kommande år.

    Observera att endast klimatalarmister har befogenhet att ta rekord som tecken på klimatförändringar. Resten av oss dödliga få inte göra det.

    Dessutom får man inte uttala sig om klimatet om man större delen av sin karriär har ägnat sig åt klimatforskning och har uppnått en ansenlig ålder utan det är endast unga personer med några års vetenskapliga studier som får yttra sig om klimatet.

  3. @sture: spännande tanke att Polar Vortex blir instabil av avkylning. Har du någon grund för den tanken? Se annars, exempelvis, https://en.wikipedia.org/wiki/Polar_vortex, som talar om betydelsen av minskade snötäcken och minskad havsis.

    I vilket fall verkar vi vara överens om att köldknäpparna kan förklaras med en mindre stabil Polar Vortex, och att köldrekorden i USA inte säger så mycket om den globala medeltemperaturen.

  4. Om ni sätter er in hur solaktiviteten förändras med solens cykler i kombination med månens och övriga planeters cykler i solsystemet. Då kommer ni att upptäcka vädersystem klimat både på kort och lång sikt följer dessa cykler mycket väl. Koldioxidens mängd i atmosfären har ingen synlig påverkan på väder eller klimatsystem det varierar på kort och lång sikt helt oberoende av koldioxiden den lilla temperatur ändring som koldioxiden kan ha ca 1C på hundra år påverkar inte nederbörd, stormar eller temperaturer på kort/medellång sikt. Solaktiviteten har däremot ögonblickligen påverkan på vädersystem, det tar bara timmar för sol vinden att nå jorden, magnetfälten påverkas med ändrade jetströmmar som följd, den ökande kosmiska strålningen ökar p.g.a försvagat magnetfält. Solforskarna vet detta mycket väl, men de senaste decennierna har etablissemanget tryckt tillbaka detta till förmån för koldioxid teorin.

  5. Se mitt svar till Filip ovan.

    Det är snarare den begynnande globala avkylningen som gör att Polar Vortex blivit instabil.

  6. Där gör du ett logiskt felslut: När klimatet blir varmare, ökar temperaturen mest vid polerna. Det minskar skillnaderna mellan polerna och ekvatorn.

    Det är temperaturskillnaderna som driver vindarna. Varmare klimat MINSKAR antal och styrka av orkaner och tyfoner, etc. Det syns redan i statistiken. De har blivit färre sedan 90-talet.

    Nu håller klimatet på att bli kallare. Då ökar frekvensen av extremväder.

  7. Efter vad jag förstått handlar det om att Polar Vortex, som skiljer den arktiska kylan från våra tempererade luftmassor, blivit mindre stabil i och med den globala uppvärmningen. Därför tränger den arktiska kylan nu ner till oss då och då. Om det stämmer, borde arktis bli varmare – särskilt under dessa köldknäppar i mer tätbebodda områden. En helhetsbild kräver alltså att man följer inte bara temperaturen i USA, utan att man samtidigt följer hur den varierar närmare nordpolen.

  8. Du har rätt. Enstaka extremväder signalerar inte en klimatförändring. Men du missar att det nu handlar om MÅNGA extremväder, som uppträtt under flera år i följd på alla kontinenter.

    Kopplat till Solens extrema passivitet ger det synnerligen hög sannolikhet för att den kalla perioden redan börjat.

  9. Köldrekorden är ju ytterligare bevis för klimatförändringarna. Medeltemperaturen kommer att öka, vilket är det man menar med global uppvärmning, men så kommer även variationerna att göra. När det är som varmast kommer det bli riktigt mycket varmare och när det är som kallast kommer det att bli kallare.

  10. Fortfarande skillnad på klimat och väder, men den kunskapen verkar ni inte besitta för jag ser inlägg likt detta gång på gång. Jordens vädersystem är väldigt komplext, det räcker t.ex. inte att bara studera extremtemperaturer på vissa håll. Det ni sysslar med kallas cherry picking och har ingenting med vetenskap att göra.

  11. Den globala uppvärmningen syftar väl till en generell global temperaturhöjning och inte till att det inte längre kan bli kallt. Forskarna säger väl också att vi ska vänja oss vid mer extrema väder. Det tycks ju som amerikanerna fått se exempel på detta.
    Slutsats, det är precis detta som forskarna förutspått.

  12. Ni borde kanske läsa på om vad som är klimat och vad som är väder.
    Pinsamt okunnga

  13. I Morgonstudion rapporterades från översvämningarna i Venedig. Det framhölls att det finns en lista med många orter som kommer drabbas av havsnivåhöjningar. Underförstått Venedig har alltså drabbats p.g.a. klimatförändringar. Dessa lögner är terror. Venedig har återkommande översvämningar och för nåt år sen var det motsatta problem. Men allt kan vändas till att de beror på människan och klimatförändringarna. Blir det kallare generellt så passar det också in i alarmistiska bilden. Har en sån här masspsykos/hysteri gripit tag i folk så sätter den sig fast för lång tid. Programledare tror de gör en viktig uppgift fast de vet att det inte är sant, ändamålen helgar ändå medlen.

  14. “Det är inte seriöst att skylla denna utbredda och långvariga “köldknäpp” på “den globala uppvärmningen”.”
    Först var det global uppvärmning, sedan bytte de klimathotstroende till klimatförändringar och sedan blev det klimatnödläge.
    Vi kan hoppas på att det är kallt i Madrid när COP25 äger rum i början av december. Vi glömmer inte mötet i Köpenhamn när det fortfarande var global uppvärmning som var modeordet.

  15. Rek: Ventusky
    Där ser man temperatur och blåst och mycket mer världen över . Uppdateras flera ggr dgl.

Comments are closed.