Sveriges bidrag till FN

Ett litet hörn av ett stort XLS-ark med bidrag till FN 2018

Efter idogt arbete har Sten Lindeberg lyckats få ut en sammanställning av de utbetal-ningar som gjorts till olika FN-organ under 2018. I sin helhet finns det nu i Molnet.

Det har sammanlagt 657 poster varav de 20 första summeras till c:a 8 miljarder kronor. De flesta av posterna 2 – 17 avser “kärnstöd” till olika FN-organ, vilket jag antar avser deras administration och en grundplåt för deras verksamhet. Där märks ex.vis:

  • 8. Green Climate Fund, GCF
  • 9. UNRWA, Palestina
  • 10. WHO
  • 11. UNICEF
  • 12. Somalia
  • 13. Fredsbyggande

Bidragen till IPCC visas i position 142, som är gulmarkerad.

UD och SIDA skänker alltså bort dina pengar, som sedan skall delas ut av FN:s organ med funktionärer från världens alla länder, där en majoritet är kända för korruption.

Man frågar sig hur Sverige försäkrar sig om att pengarna inte går till utbredd korruption. Om jag förstått Inga-Britt Ahlenius rätt, har FN:s ledning inte visat tillräcklig vilja och förmåga att komma tillrätta med problemet. När jag frågar i departementet vilken kontroll man har i GCF får jag svaret att GCF inrättat en organisation för sådan kontroll. Gammal erfarenhet säger att sådan kontroll skall utföras av en organisation UTANFÖR den som skall kontrolleras.

Bearbetning

Arket innehåller så mycket information att jag inte mäktar med någon analys. Jag inbjuder därför den som är intresserad och kunnig att göra sådana och skriva en bloggpost om funderingarna det kan ge upphov till.

Som framgår av posten om COP 25 i Madrid lever FN:s generalsekreterare i en bubbla av total förljugenhet. Det gäller således att analysera data om FN med stor kreativitet för att matcha bedragarnas kreativa trixande.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

8 thoughts on “Sveriges bidrag till FN

  1. Levande sovereign människor..andvänder bindestreck UCC common Law

  2. Märkligt det där att alla med ngn form av FN uppdrag är väldigt högavlönade! Intressant också det där att SIDA-tjänstemän i allmänhet rekryteras från Östermalms bättre kvarter.
    Kommer förresten ihåg när Sverige röstade om medlemskap i EU. Valnattens vinst medförde att karriäristerna inom akademia inkl partimedmemmar inom främst M och L sprang i segertåg genom Stockholm’s gator och torg. Man kunde lätt förledas att tro att de tänkte på massornas väl och ve som nu äntligen skulle kunna realiseras i hela Europa och inte bara här hemma. Skillnaden blev dock till en väsentligt högre timpenning och knappt någon inkomstskatt. Nu skulle man leva gott t.o.m på utläggsersättningar utan utlägg. Resten kunde sättas på sparkontot.

  3. Det beror på den formattering WordPress har. De avstavar ofta alldeles galet. Då kan jag forcera avstavningen genom att lägga in ett bindestreck på rätt ställe. Nästa gång kan radlängden ändras så att bindestrecket hamnar i löpande text. Jag hinner inte alltid kolla igen.

  4. Jag blir mörkrädd när ja tänker på beloppen.
    Vad kan jag göra, detta är ju helt galet…..

  5. Bara en stilla undran…
    Varför använder ni särskrivningar på vissa ord t ex “utbetal-ningar ”
    Jag vet ,det är of topic men undrar.

  6. Ett bra tillskott till fattiga länder för att kunna byta sina Suvar till en senare modell.
    Samma behandling av våra pengar har hänt förr då köptes också Suvar.

  7. Intressant. Men eftersom allt är i excel så kan det väl inte vara så svårt för innehavaren att införa tuentalsavgränsare samt en summering. Det är ju redigeringsförbud på arket.

  8. Om man skänker pengar till korruption så är man ju själv korrumperad.

Comments are closed.