Varför vill alarmisterna inte alls stoppa vädret ?

Det är ju vädret som är farligt ! !

Så sade min gamle affärsbekant Calle häromdagen. Han erkände att han var väl lite okunnig, eftersom han ju inte tagit studenten, och lite dum också, eftersom han oftast gjort sina affärer precis tvärt emot finansexperternas rekommendationer i tidningarna. Men han hade klarat sig mycket bra, för hans resultat hade oftast varit bättre än experternas. . .

Det begriper väl alla att man inte kan stoppa vädret, fortsatte han och tillade:

Här ropar både Gretor och ministrar att vi måste stoppa klimatförändringarna.

Men klimatet är ju mäktigare än vädret, så det måste vara ännu omöjligare.

En fåkunnig Icke-Experts enfaldiga fundering. . .

Kan det ligga något i den ? Det var ju en fåkunnig och enfaldig liten pys som ropade högt att Kejsaren var naken. . .

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

4 thoughts on “Varför vill alarmisterna inte alls stoppa vädret ?

  1. Min syster som bor i de Småländska skogarna gillar sköna grillkvällar utan mygg och knott. De har en apparat som eldas med gasol och som genererar CO2. Denna doft som är oemotståndlig för mygg och knott. Dessa sugs in i apparaten och dör. Litet trist att den alstrade koldioxiden inte samtidigt förmår värma upp den kyliga kvällsluften.

  2. Den båten vill jag inte vara ombord på. Klarar stora och höga kryssningsfartyg kraftig vind och stora vågor från sidan, om deras el- och energisystem slås ut? 70 meter höga med bara 12-14 meter djupgående.

  3. Då borde vi ju också direkt kunna beställa lämpligt väder. Men det förutsätter nog att alla vill ha samma väder. Vilket?

  4. Mycket bra! Varför ger sig inte ”experterna” på att styra vädret, då blir ju klimatet automatiskt som man vill ha det. Frågan är bara vad som är den ideala temperaturen.

Comments are closed.