Madrid: Fel fakta på miljökonferensen

Grönlands istäcke når mer än 3 km över havets nivå i det mörkt grå området

Påståendena om en dramatisk höjning av havens nivå har ständigt upprepats under 30 år. En sådan är möjlig bara om landisen på Grönland skulle smälta snabbt, det vill säga även på ovansidan.

Dessa påståenden avslöjar profeternas okunskap. De förstår inte att istäcket är så tjockt, att temperaturen på ovansidan är 10 à 20 grader lägre än vid havets nivå. Om klimatet skulle bli så mycket varmare som 4 grader, nås ändå inte smältpunkten på ovansidan annat än några tillfälliga timmar på sommaren.

Idag sker avsmältningen närmast marken längs fronten i söder. Kanske upp till 200 meters höjd. Blir luften 4 grader varmare, når smältzonen upp till 850 meter, vilket sällan når upp till isens ovansida.

Den avsmältning som sker idag ger ett bidrag till den konstaterade höjningen av havet om drygt en mm per år. En del därav beror på uppvärmning av havsvattnet. En annan del beror på att istäcket på Grönland smälter underifrån. Den avsmältning som orsakas av luften, bidrar alltså med mycket mindre än en mm per år. Även om den flerdubblas i ett varmare klimat, kan den inte bidra med mer än ytterligare en mm till havets höjning. Totalt kan det då bli drygt 2 mm per år, vilket inte inger oro.

MEN, den extrema nedgång som nu noterats i Solens aktivitet förebådar med mycket stor sannolikhet ett kallare klimat. Då sjunker havets nivå ! !

De ständiga larmen om stigande hav med översvämmade storstäder och önationer avslöjar en grotesk okunskap. Eller ohederlighet.

+ – + – + – +

2019-12-20

Orvo Hannlöv ger sig in i klimatdebatten och ger sin syn på vad som är sant och inte.

FN:s generalsekreterare Antonio Guterres försöker övertyga nära 27.000 delegater i Madrid om fakta när det gäller klimatförändringarna, trots att bevis fattas i många av hans påståenden.

Här olika påståenden som det inte finns belägg för att det är riktigt.

  1. De senaste fem åren är det varmare än tidigare. Det behöver inte vara oroande. Ingen tydlig tendens visas. Därför kan det vara toppen på kurvan som solforskarna nu väntar ska sjunka.
  2. Havsnivåerna är de högsta i människans historia. Det är inte heller oroande eftersom stigningen är bara en dryg millimeter om året och ingen ökning därav kunnat mätas.
  3. Polarisarna smälter fortare nu än tidigare. Det är fel. Isbildningen på Grönland har ökat de två senaste åren.
  4. Biodiversiteten hotas allvarligt. Antalet utdöda arter var stort före 1700-talet. Efter det har försvunna arter per sekel minskat till ett dussintal och nu noteras att det tillkommer nya arter. Siffran som cirkulerat ibland om en miljon hotade arter, är tagen ur luften och är ren fantasi.
  5. Klimatrelaterade katastrofer sker oftare. Återigen fel. Databasen EMDAT visar att de minskat med 25 procent de senaste 20 åren.
  6. Katastroferna är mer dödliga. Fel igen. Antalet döda har minskat från 500.000 per decennium på 20-talet till 50.000 på 80-talet och numera 25.000. Under tiden har världens befolkning ökat åtskilligt.
  7. Katastroferna kostar mer. Fel. Enligt de stora försäkringsbolagen har andelen av den globala GDP minskat från 0,28 till 0,18 procent på 30 år.

Guterres har fått uppgifterna av IPCC. Knappast någon är korrekt.

Orvo Hannlöv

(SD)

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

8 thoughts on “Madrid: Fel fakta på miljökonferensen

  1. Det har varit en alternativ miljökonferens i Tyskland. Vänsterextrema element försökte med hot stoppa evenemanget, men de som strider för DET FRIA ORDET och DEMOKRATI lyckades finna en annan lokal som inte mobben lyckades lokalisera. Det finns massor av intressanta föreläsningar från konferensen för dem som kan tyska. Att det i många fall är pensionerade forskare som talar beror på att dessa inte kan förlora sina jobb.

    https://www.youtube.com/user/EikeKlimaEnergie/videos

  2. Petter Wulff
    1. Temperaturdata ifrågasätts inte av Hannlöv (men bedöms inte vara oroande)
    Är en grads uppvärmning något hot? Temperaturvariationerna över året är minst 50 grader och vi har inga problem att överleva.
    2. Havsnivådata ifrågasätts inte (men bedöms inte vara oroande)
    Att havet stiger mindre än 3 mm/år är väl inget hot? Variationerna över året kan vara +-1 m. Inte ens ö-nationerna hotas av stigande hav. Ett bra exempel från verkligheten är Maldiverna, som 2018 byggt ut sin internationella flygplats på havsnivå med en 3,6 km lång bana för att kunna ta emot de största planen av typ A 380. De tror inte på IPCC!
    3. Grönlandsisen (Greenland Ice Mass) är enligt NASA stadigt sjunkande sedan 2002
    Jag tror att danskarna har bättre koll än NASA se http://polarportal.dk/groenland/iskappens-overflade/
    Redan för ca 80-100 år sen pågick en annan period av snabb avsmältning av Grönlands glaciärer som en del av en allmän “klimatförbättring” i Arktis, som legendaren Hans W:son Ahlmann så optimistiskt uttryckte saken.
    4. Drygt var fjärde art som undersökts av IUCN (World Conservation Union) ses som hotad av utrotning.
    Klart att IUCN måste framställa ett hot för att motivera sin existens och kunna få mer bidrag. Vilka arter har utrotats hitintills?

  3. Jag rekommenderar att du kollar vad som står i våra bloggposter innan du kommenterar. De flesta besökare vi har minns väl att IPCC förfalskar data för såväl temperatur som havets nivå. Grönland istäcke är kilometertjockt, vilket gör att den uppvärmning vi haft i hundra år tar lång tid att tränga igenom. Men DMI visade att isbildningen nu ökat med 150 kubik-kilometer två år i rad, samt att dens största glaciären nu växer.

    IUCN:s “syn” är en “bedömning” av alarmister, d.v.s. samma godtycke som i andra larm om elände. En nykter räkning av det antal som verkligen har utrotats visar att antalet stadigt går ner.

    Alltså, försök komma ihåg vad du läser här INNAN du kommenterar.

  4. Rent löjligt att tro att var fjärde art skulle vara utrotningshotade på grund av människan.

    Sedan 1600-talet har endast 760 olika djur utrotats.

    Norges djur- och växtliv har dubbelt så många arter på grund av människan. Sverige skulle vara betydligt artfattigare utan människor i Sverige. Sanningen är att människan sprider mer arter än människan “utrotar”.

  5. Knappast någon av IPCC-uppgifterna i de 7 punkterna sägs vara korrekt.
    Men hur stämmer det?
    1. Temperaturdata ifrågasätts inte av Hannlöv (men bedöms inte vara oroande)
    2. Havsnivådata ifrågasätts inte (men bedöms inte vara oroande)
    3. Grönlandsisen (Greenland Ice Mass) är enligt NASA stadigt sjunkande sedan 2002
    4. Drygt var fjärde art som undersökts av IUCN (World Conservation Union) ses som hotad av utrotning. Utrotningen är kopplad till människans utbredning, så påståendet om att utrotningen skulle ha varit störst före 1700-talet är förmodligen inte sant.

    Så beträffande de första fyra punkterna i listan framstår IPCC och Guterres som mer korrekta än Hannlöv.

  6. Jomen självklart. Håller med fullständigt.
    Var får de sina siffror ifrån??

Comments are closed.