SVT om “naturlig cykel”, historiens största bluff

Med en period av omkring 210 år upprepas mönstret för solfläckarnas cykler, så att höjden på den som just börjar kan förutsägas med god sannolikhet.

Man måste bestämma sig för att blunda mycket hårt för att inte se sambandet mellan styrkan i solfäckarnas cykler och klimatet.

I början av 1800-talet var klimatet så kallt att Napoleons här frös ihjäl i Ryssland. Sen blev det varmare med några svältens år 1867 – 1869, vilka sammanföll med en vekare cykel. Temperaturen gick också ner 1880 – 1910, vilket sammanföll med tre svaga cykler. Lite kallare blev det också 1950 – 1970 samtidigt med en vek cykel. På 2000-talet går trenden starkt nedåt samtidigt som den tidigare uppvärmningen avstannat.

Nästa cykel med förväntat maximum 2025 blir med största sannolikhet lika låg som dem i början på 1800-talet. Då var klimatet kallt. Vi har nu redan kunnat notera tecken på att en kall period börjat.

Här en kommentar till SVT:s påstående nr 9:

9. “Vi är inne i en naturligt varmare cykel just nu”

Det är vad SVT, eller snarare SMHI och IPCC påstår att vi skeptiker säger. Men de följer tydligen inte utvecklingen särskilt väl, så som vi gör. Den naturliga uppvärmningen upphörde ungefär vid sekelskiftet och “just nu” har en “naturligt kallare” period inletts. Med den bakgrunden blir SVT:s video närmast ett skämt:

Erik Kjellström på SMHI förklarar på 15 sekunder:

Nej så är det inte. Temperaturerna är nu mycket högre än vad de borde ha varit annars (d.v.s. utan utsläppen).

Det är rent önsketänkande.

I allvarliga sammanhang har SMHI förklarat att klimatet är så komplicerat att man kan inte beräkna hurdant ett naturligt klimat skulle vara. SMHI:s generaldirektör har skrivit till oss att därför har man istället “studerat klimatmodeller”. Dessa har baserats på datorsimuleringar, som behövt så många gissade parametrar, att de inte kan bli bättre än en enda gissning.

Detta är så barnsligt löjligt att det är svårt att beskriva:

Först konstaterar man att man vet för lite om klimatets alla drivkrafter för att kunna beräkna hur det skulle uppföra sig. För att ändå kunna göra några beräkningar, gissar man värden på dessa okända drivkrafter och låter datorerna köra ett par miljoner omräkningar för att komma till år 2100. Ett sådant resultat är lika bra som en gissning. Ett sanslöst dyrt sätt att gissa.

Datorsimuleringarna genomförs som mycket omfattande väderprognoser. De behandlar det som sker nere på Jorden. Men den seriösa klimatforskningen har visat att det främst är Solens varierande aktivitet som driver klimatförändringarna. Den påverkas i sin tur av Månen och Planeterna. Dessutom sänder Vintergatans Galax kosmisk strålning som har en tydlig verkan.

Det är alltså främst “uppe i himlen” som vårt klimat styrs. IPCC- SMHI- SVT litar alltså till “studier” av meningslösa beräkningar på fel problem. Dessa enorma ansträngningar bekostas av oss skattebetalare.

Riktigt galet blir det då man sedan lurar i alla politiker att de skall bekämpa utsläppen för att rädda världen från en katastrofal uppvärmning.

Verkligheten är den MOTSATTA:

  • Utsläppen är välgörande, Det växer bättre, så det har blivit färre fattiga.
  • Klimatet har börjat bli kallare

Det är världshistoriens största BLUFF

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

3 thoughts on “SVT om “naturlig cykel”, historiens största bluff

  1. Är bara glad att det finns människor med hjärna.

  2. Under åren 2012 – 2019 har jag följt temperaturutvecklingen hemmavid genom att dagligen mäta max. resp. min. temperaturen. På så sätt jag fått fram dygnets medeltemperatur och årsmedeltemperaturen. Den gjorda grafen av temperaturutvecklingen visar att årsmedeltemperatur ligger på ca 10°C under perioden. Det finns ingen tendens till ökad temperatur som IPCC säger. Kontentan blir att IPCC prognoserna är bluff och att datasimuleringarna slår helt fel och är av intet värde. Temperaturtendens sker inte enbart hemmavid mitt hus.

Comments are closed.