Trumps tal på WEF, Davos

President Donald Trump säger rakt ut i Davos: Klimatalarmisterna är ute efter absolut makt.

USA.s president varnade för klimatalarmisternas “dödsprofetior” när han höll sitt tal i Davos på tisdagen.

Både Donald Trump och den svenska klimatalarmisten Greta Thunberg talade under Världsekonomiskt forum i Davos på tisdagen. Men de hade två vitt skilda budskap: Greta påstod att världen brinner och att människor måste känna “panik”.

Trump varnade för alarmister som Greta. 

– Detta är inte en tid för pessimism, utan en tid för positivism. Rädsla och tvivel är inte en bra tankeprocess, sade den amerikanske presidenten och fortsatte:

– För att se morgondagens möjligheter måste vi avvisa dödsprofeterna och deras förutsägelser om apokalypsen. De är arvingar till historiens dumma spåkärringar.

Enligt Trump handlar alarmismen egentligen om vänstermänniskor som försöker införa diktatur i världen.

“Detta är inte en tid för pessimism. Det är en tid för optimism.”

+ – + – + – +

Hans ord föll så här:

“This is not a time for pessimism. This is a time for optimism. Fear and doubt is not a good thought process because this is a time for tremendous hope and joy, optimism and action.

“But to embrace the possibilities of tomorrow we must reject the perennial prophets of doom and their predictions of the apocalypse. They are the heirs of yesterday’s foolish fortune tellers.”

“Detta är inte en tid för pessimism. Detta är en tid för optimism. Rädsla och tvivel är inte bra att tänka på, eftersom detta är en tid för jättestort hopp och glädje, optimism och aktion.

Men, för att ta vara på morgondagens möjligheter, måste vi avvisa de eviga domedagsprofeterna och deras förutsägelser om apokalypsen. De är arvtagare till gårdagens inskränkta spåkärringar.”

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

13 thoughts on “Trumps tal på WEF, Davos

  1. @Petter Wulff. Du har uppenbart inte förstått skillnaden mellan “idioti” och “aldrig ge upp” Så försök att hänga med, “Idioti” är när man ständigt bankar huvudet i en stenvägg, med den klena förhoppningen, att kanske så spricker väggen så småningom.
    Att “Aldrig ge upp” betyder att när man inser att väggen är för hård, så slutar man upp med att banka pannbenet blodigt mot stenväggen, och börjar att leta efter en dörr istället.

  2. Larmen kommer och går. 1983 drabbades Sverige av ”skogsdöden”. Forskarna lade fram olika hypoteser: gasthypotesen, försurninsghypotesen, kvävemättnasdhypotesen och streshypotesen. Miljörörelsen kritiserade storskogsbruket där gödsling och granåkrar ansågs bidra till försurningen. Medierna använde ofta känslomässiga budskap med bilder på nakna träd och stubbar från Tyskland och Tjecko­slovakien, gärna i dimma som symboliserar smutsig rök. Regeringen presenterade en plan som gick ut på att minska utsläppen och gav anslag till kalkning. Det rådde konsensus i Regeringen. Frågan är bara vad som egentligen orsakade “skogsdöden”. Den har åter dykt upp i Tyskland men numera tror man mer på hypotesen att det är torkan som är boven. Forskning och koncensus hör inte ihop, forskningen får aldrig avstanna.
    https://www.dropbox.com/s/iwr4bama435ihuh/17.jpg?dl=0

  3. Petter !

    Du får diskutera dina funderingar på annat håll. Här bidrar man med information, som kan vara kritisk eller kompletterande.

    Vi som känner till Happer sedan något decennium, vet vad han går för. Det är bl.a. att han inte är “beroende”. Han tänker självständigt.

    Kan du försöka göra det också ?

  4. William Happer torde vara minst lika politikerberoende som IPCC. Så varför ta honom på så stort allvar?

  5. “Att Greta citerar IPCC visar att hon har forskare i ryggen – betydligt fler än William Happer och Lindzen.”

    Så Petter, hur många forskare har Greta i ryggen? Är de fler än de 31.000+ vetenskapsmän som har skrivit under en petition att det inte finns några övertygande bevis för att människan påverkar klimatet?

    Lite tråkigt att det är studenter som skriver IPCC:s rapporter, för vore det inte bättre om det kunde skrivas en helt objektiv rapport om vad världens vetenskapsmän kommer fram till?

  6. Sture och Peter:

    IPPC är en politisk organisation. Många länder ser det som en fördel att använda västvärlden som en bankomat. 25 åringar/aktivister skriver “vetenskapliga” rapporter.
    Kina har skrivit under Paris överenskommelsen. De behöver inte lyfta ett finger, startade upp kolkraftverk i storleksordningen 50 Ringhalsreaktorer 2018. De är med i avtalet av en enda orsak, denna överenskommelse förstör konkurrenskraften för väst världen och gynnar Kina. Happer har en önskan på ålderns höst, han vill leva så länge att han får uppleva den totala kollapsen av alarmist skojeriet. Samma sak för mig. En fördubbling av CO2 halten kan teoretiskt åstadkomma 1 grads ökning. Det kommer inte att inträffa, de fossila reserverna är inte tillräckligt stora. Jag är inte för slöseri av fossila bränslen, som i Asiens stora städer. Historiskt har det varit varmare än nu, koldioxid halterna har varit mycket högre. speciellt vid den tiden då de stora fossila koldepåerna bildades.

  7. Du visar att du inte förstått skillnaden mellan “vetenskap” och “pseudovetenskap”. IPCC förstår inte heller den skillnaden, så de litar främst på charlataner. De hon har runt omkring sig är ännu okunnigare.

    Hon kan läsa innantill, men förstår vad “vetenskap” är lika dåligt som du gör det. Vad kan du vänta dig av en 17-åring ? Som dessutom har skolkat från skolan i åratal. . .

  8. Att Greta citerar IPCC visar att hon har forskare i ryggen – betydligt fler än William Happer och Lindzen.

  9. Till Lennart Gustavsson och Peter Wulff. Trump har haft professor William Happer, strålningsfysik, Princeton som rådgivare. Happer är expert på koldioxid, strålningsbanden, begriper förstås termodynamik. Happer påminner sig om totalitära diktaturer, som nazi Tyskland då han beskriver klimatalarmisterna. Folk har i alla tider lurats att tro på stolligheter. Koldioxids klimatpåverkan är marginell, även en fördubbling till 800 ppm är inget problem. Vatten är den helt dominerande växthusgasen. Trump omger sig med folk med relevant utbildning, i Sverige har vi Rockström, en person som saknar utbildning att uttala sig om klimatet. Historiskt har vi haft mycket högre koldioxidhalter än nuvarande 400 ppm, ökningen från 300 till 400 ppm har haft mycket stora fördelar för mänskligheten, större skördar. Utbytet /koldioxid från fossila bränslen är ca 4 % av den naturliga kolcykeln. Happer inleder ett föredrag med att mäta sin egen utandningsluft, 40000 ppm. Apokalypsen om 10 år är lika intelligent som häxbränningarna i Sverige för några 100 år sedan. Klimatalarmisternas intelligensnivå är på samma nivå som häxbrännarna. Jag är på Trump organisationens maillista, man uppmanas att komma med input. Jag har som kemi civilingenjör jobbat med energi och miljö i 40 år, mest i Asien. Jag uppmanade 2017 USA/Trump organisationen att omedelbart lämna den stolliga Paris överenskommelsen. Trump levererar. Professor Lindzen lämnade IPPC i protest, han ville inte ha sitt namn förknippat med denna organisation. IPPC påminner mig om maffiafasoner, fusk med vetenskap. 97 % konsensus snacket är ett påhitt med 0 % täckning. 97% konsensus i klimatalarmisternas klimatreligiösa vanföreställningar. Människan påverkar klimatet, jag, Happer, Lindzen är medvetna om detta faktum. Jag bodde i Bangkok i 10 år, staden är näst intill 1 grad varmare än omgivningarna, i visst väder kan det vara upp till 4 C. Det är anthropogen påverkan, men har ingenting med CO2s strålningsband att göra. Alla människors verksamhet där, energialstring medför värme, byggnader, asfalt absorberar energi. Fossil förbränning alstrar värme.

  10. Ryck upp dig Petter! Tillhör du pessimisterna som tror på en undergången om åtta år? Allvarligt talat. “Jag citerar bara IPCC:s rapport SR 1,5 om den återstående koldioxidbudgeten”, skriver Greta Thunberg.
    Detta visar att Greta enbart är en sprattelgumma som hänger i globalisternas trådar. De rycker och hon pratar. Hade det inte varit enklare att hyra in en papegoja?
    Jag fattar inte att folk fortfarande lyssnar på IPCC´s profetior, deras datamodeller har ju ALLTID varit felaktiga. Låt nu solen sköta om väder och klimat. Mer CO2 påverkar inte klimatet men bidrar till bättre skördar. Jag vill ha mer värme men det tycks bara bli kallare för vart år som går (enligt termometern).

  11. Lennart Gustafsson!
    Den sista meningen, Alla kommer att vara tvungna delta i en lösning av vår jords uppvärmning. Detta var det mest fåniga och dumma uttalande jag läst på denna blogg.
    Vad tror du att du kan göra åt klimatet? Sluta andas och släppa väder?

  12. Trump klassar nyligen i Davos alla de som säger att en klimatkatastrof är nära som arvingar till historiens dumma spåkärringar – alltså hela den samlade vetenskapen inkl FN. Vem är då Trump? Han fungerar som en spåkärring för dom spådde ju och hade ingen forskning och vetenskap bakom spådomen. Dock är han mera förslagen eller hellre egoistisk för han vill inte se en förändring som förändrar hans och hans gelikars guldsits.
    Alla kommer att vara tvungna delta i en lösning av vår Jords uppvärmning?

  13. Greta sa att hon och hennes anhängare aldrig ger upp. Ingen pessimism där. Trumps replik blev alltså något missriktad.

Comments are closed.