Åland: FN och IPCC sprider osanningar

Professor Henrik Svensmark visar hur Solens magnetfält påverkar den kosmiska strålningen och vårt klimat på Klimatsans’ konferens 2018.

Genmäle till replik 2020-01-22 med rubriken:

Nätverket Klimatsans far fram med osanning

Indirekt också svar på ett annat inlägg 2020-01-24 med rubriken:

Vi behöver agera, inte gå i polemik

+ – + – + – +

Anders Gustafsson (AG) har hittat ett fel i vår insändare, något jag ber om ursäkt för. Det gäller antalet mordbrännare i Australien, vilket jag korrigerar nederst.

Dock gör han själv ett flertal felaktiga påståenden, som han tagit från myndigheter han borde kunna lita på. Han är därför ursäktad. Dagens stora problem är att man inte längre kan lita på sådana när det gäller klimatet.

På konferensen i Madrid presenterades en serie helt felaktiga uppgifter av världens högst uppsatte tjänsteman, FN:s generalsekreterare António Guterres. Dem hade han fått av klimatpanelen IPCC. Bland annat påstod han att en ökning skett i antalet ”klimatrelaterade” naturkatastrofer och dödsfall. I båda fallen finns mycket gedigen statistik.

Databasen EMDAT visar en minskande trend för antalet naturkatastrofer och Björn Lomborg visar att antalet dödsfall minskat från 500.000 per år på 20-talet till 50.000 på 80-talet och numera cirka 20.000. För fler data googla: ”25 fn idel”.

När den högsta företrädaren för FN visar sig så grovt felinformerad, kan man inte lita på några uppgifter därifrån.

AG viftar undan den dominerande frågan om världens utsläpp av koldioxid. Vad vi än gör i Finland och Sverige, så ökar de med 2 à 3 procent om året, eftersom Kina, Indien och andra u-länder bygger flera stora kolkraftverk varje vecka. De har sett verkligheten: Mera koldioxid i luften har ökat skördarna så att en fjärdedel av mänskligheten lyfts ur extrem fattigdom enligt Världsbanken.

AG har vilseletts om koldioxidens verkan. Sedan 200 år har den varit föremål för antaganden, hypoteser och för beräkningar baserade på dessa gissningar. Men inga mätningar har bekräftat dem, googla: ”rent simpla IPCC”.

Han är också vilseledd om Solens verkan. Styrkan i dess strålning varierar bara några promille, varför IPCC negligerat dess forskning. Men dess magnetfält har nu minskat med 25 procent, vilket är extremt. Henrik Svensmark och andra forskare har visat att det ökar den kosmiska strålningen och molnbildningen, så att klimatet blir kallare, googla ”naturlig cykel historiens”. Det har redan börjat ske sett till antalet nya köldrekord runt om på klotet.

Beträffande antalet misstänkta mordbrännare hade en nyhetsbyrå övertolkat en polisrapport. BBC meddelar nu att i delstaten New South Wales var antalet 24 utav 183 misstänkta för slarv eller brott mot säkerheten. I delstaten Queensland anges 117 fall av ”mänsklig inblandning” i bränderna. Sedan finns ytterligare fem delstater.

Sture Åström

Nätverket Klimatsans

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

2 thoughts on “Åland: FN och IPCC sprider osanningar

  1. Betr koldioxidens verkan. Arrhenius gjorde för över 120 år sedan beräkningar på hur koldioxidhalt och temperatur hänger samman. Svensmark ger intressant komplettering av vilka faktorer som kan påverka den globala temperaturen.

Comments are closed.