Klimathotet från IPCC är i huvudsak tomt nonsens

NASA:s bok om Solens verkan kan du köpa i Sverige

Varje år hålls hundratals seminarier, konferenser och kurser om ”klimatet” i landet. De undviker vanligen naturvetenskapliga fakta, för att istället behandla sätten att minska utsläppen. De handlar således om politik istället för naturvetenskap. Decenniets ENDA konferenser om klimatet, som varit sant vetenskapliga, d.v.s. de har varit ÖPPNA för ALLA FORSKARE, är de som vi hållit dels 2016 och dels 2018.

Inga av de flitigaste klimatdebattörerna bevärdigade dessa konferenser med sin närvaro. De har alltså samfällt ansträngt sig att hålla sig ovetande ! Det förklarar varför debatten är så overklig.

Debatten handlar mest om NONSENS.

Klimathotet vilar på en lögn

Lögnen sjösattes i den första stora rapporten från klimatpanelen IPCC 1995. De engagerade forskarna i WG I, Work Group I, hade kommit överens om följande slutsats i kapitel 8:

“None of the studies cited above has shown clear evidence that we can attribute the observed [climate] changes to the specific cause of increases in greenhouse gases.”

(Ingen av de ovan citerade studierna har visat klara bevis för att vi kan hänvisa de obser-verade klimatförändringarna till den specifika orsaken av ökade växthusgaser.)

Detta ändrades av kapitlets ansvarige författare Benjamin Santer till följande:

“There is evidence of an emerging pattern of climate response to forcing by greenhouse gases and sulfate aerosols … from the geographical, seasonal and vertical patterns of temperature change … These results point toward a human influence on global climate.”

(Det finns belägg för ett framväxande mönster av klimatpåverkan från växthusgaser och aerosoler av svavelföreningar . . . från geografiska, säsongmässiga och vertikala mönster av klimatförändringar. . . Dessa resultat pekar på en mänsklig påverkan på det globala klimatet.)

Ben Santer var rekryterad från engelska CRU, där Climategate 2009 avslöjade långtgående, systematiskt fusk med data.

Han gjorde om forskarnas slutsats till dess motsats.

Övergrepp på forskarnas integritet

Övergreppen på forskarnas integritet fortsatte. Exempelvis förklarade WG I år 2001 i sin rapport att kunskapen om det kaotiska klimatets drivkrafter är så ofullständiga att datorsimuleringar och klimatmodeller är meningslösa. Rapporten kan laddas ner här. Gå till sidan 774 höger spalt, överst, stycket som börjar ”In sum . .”:

In climate research and modelling, we should recognise that we are dealing with a coupled non-linear chaotic system, and therefore that the long-term prediction of future climate states is not possible.

(I forskning och modellering av klimatet måste vi inse att vi har att göra med ett kopplat icke-linjärt kaotiskt system, och därför är långsiktiga förutsägelser om framtida klimat inte möjliga.)

Men IPCC:s ledning har istället satsat just på sådana till en kostnad av flera miljarder dollar.

Brev från generaldirektören för SMHI

Från generaldirektören för SMHI har vi fått svar på några enkla frågor. På fråga 2 svarar han med en förklaring varför man inte kan precisera dagens klimat och därifrån dra det ”natur-liga klimat” man räknar fram. Det är ju den skillnaden man söker. Han svarar att det finns inte något sådant som dagens naturliga klimat, eftersom man känner dess drivkrafter alltför ofullständigt, för att kunna räkna fram det. Men man kan göra studier med klimatmodeller:

Sådana experiment visar mycket entydigt på att den kraftiga uppvärmning av jordens klimat som observerats under det senaste halvseklet inte går att förklara utan människans påverkan.

Notera ”inte går att förklara”. Detta bevisar inget annat än bristande fantasi och bristande kunskap. De har inte gjort hemläxan ! Att Solen haft en påverkan rapporterades redan 1801. NASA publicerade en tjock bok om det redan 1978, men den låtsas de som om den inte fanns.

Det är barnsligt uppenbart att till beräkningarna av ”klimatmodellerna” behöver man data för alla de drivkrafter man inte känner till. De måste då ”antas”, d.v.s. gissas, vilket gör klimatmodellerna lika bra som en gissning.

Ingen matematik kan göra nonsens bättre än nonsens.

Solen aviserar nu kallare klimat

Solforskarna noterar nu att Solen gått in i en extremt passiv fas utan solfläckar mer än hälften av dagarna sedan 2018. Detsamma hände för 200 och 400 år sedan. Då var klimatet kallt, vilket är vad vi nu har att vänta. De tre senaste vintrarnas många köldrekord runt hela klotet tyder på att den kalla perioden redan börjat.

Inga mätningar antyder att klimatet kan bli varmare!

IPCC är ett helpolitiskt organ utan naturvetenskaplig kompetens

Observera att IPCC betyder Intergovernmental Panel on Climate Change. Det är alltså ett mellanstatligt organ, som styrs av politiker från världens alla länder. En stor majoritet är U-länder, oftast diktaturer, många med djup korruption och nepotism. De har visat sig så naturvetenskapligt okunniga att de inte kunnat skilja mellan kunniga och okunniga forskare. Satsningen på ”klimatmodeller” visar att de låtit sig förföras av tanken att klimatet kan förutsägas av datorer. Det logiska resultatet har blivit att knappast något av IPCC:s larm slagit in. Dessa har ingen rimlig trovärdighet.

IPCC:s överordnade intresse har gång på gång förklarats vara: Att använda klimatpolitiken för att nå en global omfördelning av Jordens resurser, det vill säga kommunismens drömsamhälle med planekonomi, där staten uppfostrar undersåtarna.

Vägen till kommunismens drömsamhälle

Hur är det möjligt att våra borgerliga politiker inte förstått att de driver en politik som leder till kommunism ?

Sture Åström

+ + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

4 thoughts on “Klimathotet från IPCC är i huvudsak tomt nonsens

  1. Willie Soon har gjort en forskning där han jämför solens aktivitet med temperaturen i flera kanadensiska städer. Han har gjort en kurva över solen aktivitet över tid och en kurva för städernas temperatur.

    Av någon underlig anledning följer kurvorna varandra. När solen aktivitet ökar, ökar temperaturen i städerna och när kurvan pekar nedåt för solens aktivitet följer städernas kurvor solens kurva.

    Solen är motorn i klimatet. Sedan tillkommer massor med cykliska fenomen där vi inte känner till alla som finns. Dessa cykliska fenomen sammanfaller ibland och skapar förstärkningseffekter eller försvagningar när de inte samverkar. Var befinner sig månen, de andra planeterna, var är jorden i förhållande till solen, var befinner sig kometerna, vilken kosmisk strålning har vi just nu eller då osv. All forskning om detta befinner sig på baby-stadiet än så länge, och så vill några tro att koldioxiden påverkar utan att ha kunnat presentera något som helst bevis för att så skulle kunna vara.

  2. Petter Wulff
    1) Sommaren 2018 var varm och torr och vintern 2019/2020 mild och snöfattig åtminstone i södra halvan av Sverige. Varför var sommaren 2019 inte lika varm och torr som 2018? Varför var vintern 2018/2019 kallare än vintern 2019/2020? Hade koldioxidhalten ändrat sig och varför blir det inte samma väder år efter år? Hur blir sommaren 2020?
    2) Förklara hur istiderna börjar och slutar. Tror du på att det är koldioxid eller solen som har störst betydelse?

  3. Inlägget slår fast två saker:
    1. klimatet är ett så komplicerat fenomen, att det inte kan förutsägas
    2. klimatet styrs på ett dominerande sätt av solen

    Hur får man det att gå ihop?

Comments are closed.