Okunniga IPCC bluffar om klimatforskningen

John R. Christy, University of Alabama, Huntsville, UAH, presenterar varje månad sina satellitmätningar av den globala medeltemperaturen

46 av IPCC:s forskare dömer ut panelen som politiserad och okunnig

Bloggen “Climatism” har gjort en sammanställning av publika yttranden av forskare, som är eller har varit engagerade i IPCC:s arbeten. De har noterat hur IPCC i sina sammanfatt-ningar förvridit de vetenskapliga resultaten till oigenkännlighet, ibland till deras rena mot-satser. Sedan har dessa falska resultat förts vidare till allmänheten av media och politiker, som inte varit tillräckligt intresserade och kvalificerade, för att orka läsa och förstå de underliggande rapporterna.

Här tar jag några få citat. Den fullständiga listan med utförliga presentationer av forskarna finner du på “Climatism”, dit du kommer genom att klicka på den röda rubriken:

Dr. John Christy, UAH:

“Little known to the public is the fact that most of the scientists involved with the IPCC do not agree that global warming is occurring. Its findings have been consistently misrepresented and/or politicized with each succeeding report.”

(Det är rätt okänt bland allmänheten att det flesta forskarna engagerade för IPCC inte alls anser att någon global uppvärmning äger rum. Deras rön har konsekvent blivit alltmer förvridna och politiserade i varje tillkommande rapport.)

Detta är ju en jättesensation: IPCC:s egna forskare tror inte ens att det pågår någon uppvärmning, således ännu mindre någon kommande uppvärmning.

Dr. Richard Courtney:

Teknisk redaktör för ett magasin i kolbranschen och tidigare senior forskare inom “British Coal”.

“The empirical evidence strongly indicates that the anthropogenic global warming hypothesis is wrong.”

(De empiriska bevisen är starka för att AGW-hypotesen om antropogen global uppvärmning är fel.)

Dr. Eigil Friis-Christensen:

Geofysiker vid DMI redan 1972.

“The IPCC refused to consider the sun’s effect on the Earth’s climate as a topic worthy of investigation. The IPCC conceived its task only as investigating potential human causes of climate change.”

(IPCC vägrade betrakta Solens verkan på Jordens klimat som en fråga värd att studera. IPCC uppfattade sin uppgift som att enbart studera potentiella mänskliga orsaker till klimatförändringar.)

Professor Henrik Svensmark, Danmarks Tekniske Universitet DTU, har numera visat både ATT Solen har en påverkan och HUR denna påverkan fungerar. Den är med bestämdhet större än någon verkan koldioxid kan ha. Det var Friis-Christensen som intresserade Svensmark för frågan och medverkade i den rapport där teorin först presenterades i Birmingham 1996.

Här måste jag ge IPCC rätt. FN har i dess stadgar preciserat just att dess uppgift är att utvärdera mänsklig påverkan. Ansvaret ligger således på de politiker som formulerat uppdraget och varit så okunniga-ologiska att de inte insett att man inte kan särskilja EN faktor förrän man funnit alla faktorer som har en verkan.

Detta betyder två saker: 1) Politiker är alltför okunniga för att styra vetenskapen. 2) IPCC är feltänkt från första början.

Dr. Nils-Axel Mörner, vår Nestor bland klimatforskare:

“If you go around the globe, you find no sea level rise anywhere.”

(Om man reser runt globen, hittar man ingen stigande havsnivå någonstans.)

Detta har han preciserat så att det gäller nära ekvatorn. På högre latituder, ex.vis Nordsjön, stiger havet storleksordningen EN millimeter om året.

Professor Paul Reiter:

Professor i medicinsk entomologi vid Pasteur Institutet, Paris. Han är expert på sjukdomar som sprids av myggor ex.vis malaria. Han engagerades för IPCC:s rapport 2007, men hans bedömning negligerades och han tillskrevs istället påståenden han ansåg felaktiga.

“As far as the science being ‘settled,’ I think that is an obscenity. The fact is the science is being distorted by people who are not scientists.”

(När man påstår att vetenskapen är ”avgjord” anser jag det som en obscenitet. Faktum är att vetenskapen förvanskas av människor som inte är forskare.)

+ – + – + – +

Det är bara 5 av 46. Kolla gärna på den fullständiga listan. I sammanfattning är det en total utskåpning av klimatpanelen IPCC, som visat sig okunnig och ohederlig.

Egentligen är det konstigt att man väntat sig något annat av en organisation, som styrs av en församling, där världens diktatorer har kvalificerad majoritet. Vem kan peka ut en diktator som gjort sig känd för hederlighet och anständighet ?

Vad värre är, de demokratiska länderna har låtit sig representeras av lika okunniga politiker, som drivits av fanatiska drömmar om att rädda världen på falska premisser och i processen bli berömda, istället för omsorg om förnuft och skattebetalarnas pengar. “Nyttiga Idioter” kallade Lenin sådana, och nu driver de sina länder mot kommunismens framtidsdröm: the New World Order, NWO, med en global planekonomi.

De flesta av dem är nog så naiva att de inte inser detta: Att de går kommunismens ärenden.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

7 thoughts on “Okunniga IPCC bluffar om klimatforskningen

  1. Ska bli intressant att följa CO2 kurvan under 2020. Om det stämmer att våra utsläpp ökar koncentrationen av CO2 i atmosfären så torde kurvan plana ut eller sjunka under året. I Corona-smittans spår räknar bedömare med att förbrukningen av fossila bränslen kommer att sjunka med 25-50%. Reduceringen av våra utsläpp borde då ge sig till känna, om inte har våra utsläpp ingen som helst betydelse för ökningstakten av CO2 i atmosfären.

  2. Vad barnslig du är Petter.

    Men ok, jag får väl kliva ner i sandlådan också!

    Det John Christy säger är: “Det är rätt okänt bland allmänheten att det flesta forskarna engagerade för IPCC inte alls anser att någon global uppvärmning äger rum”.

    Sen tolkar du det så här “Så UAH-forskaren Christy förnekar den uppvärmning som UAH redovisar!? Knappast rimligt”.

    Hur kommer du ens fram till slutsatsen att Christy förnekar en uppvärmning som UAH redovisar baserat på det stycket?????

  3. Christy säger ovan att “most of the scientists involved with the IPCC do not agree that global warming is occurring”. Men det kanske är löjligt att tro, att han menar vad han säger.

  4. Så UAH-forskaren Christy förnekar den uppvärmning som UAH redovisar!? Knappast rimligt.

Comments are closed.