Klimatbluffen är enkel att förstå

KLIMATSANS har hållit DE ENDA ÖPPNA konferenserna om klimatets vetenskap i Sverige 2016 och 2018

Med en “öppen konferens” menas:

dels att “vem som helst” bland forskare kan få framföra sina rön, således både de som stöder IPCC:s hypotes och de som kritiserar den samt,

dels att alla deltagare får tillfälle att “från golvet” kommentera talarnas framställningar och även ställa frågor.

Det är förutsättningen för att en konferens skall gälla som “vetenskaplig”. Själva ändamålet med en sådan är att främja vetenskapliga framsteg genom att olika tolkningar av presen-terade data diskuteras mellan kunniga forskare.

Inbjudningar till våra konferenser gick till alla relevanta akademier, myndigheter, partier, regeringsföreträdare och riksmedia. Men endast en politiker och tre journalister deltog. De senare visade totalt ointresse eller oförmåga att förstå de fakta som redovisades. De var där för att kritisera deltagarna.

TTELA – före detta Trollhättans Tidning och Elfsborgs Läns Allehanda har infört:

2020-03-30 Mitt manus: Corona-krisen och/eller Klimat-krisen

2020-04-01 AJP replik: Vi kan tryggt lita på vetenskapen

Repliken har en överlägsen raljerande ton, men innehåller inte en enda saklig uppgift. AJP utgår från den Politiskt Korrekta bilden av “klimatkrisen” med förlitan på det som han kallar “vetenskapen”.

2020-04-07 Mitt genmäle: Klimatbuffen är enkel att förstå

Den som refererar sin kunskap till ”vetenskapen” visar att han inte förstår vad vetenskap är. Denna består av hundratusentals personer, bland vilka det finns många olika tolkningar av de fakta som finns. Det är endast personer med namn som räknas. Det finns ingen ”ve-tenskapen”.

Alf Joakim Persson [AJP] har tydligen inte kontakt med någon riktig ”forskare”. KLIMATSANS har hållit DE ENDA ÖPPNA konferenserna om klimatets vetenskap det senaste decenniet. Där deltog fler än 20 topprankade forskare från 10 länder, vilka jag känner personligen. På mejl har jag direkt kontakt med över 100 av världens ledande forskare.

AJP efterlyser källor, men har inte förstått att det är just vad jag refererade till, FAO och Världsbanken.

Nu behöver han inte någon vetenskap för att ”inse allvaret i klimatbluffen”. IPCC har i 30 år ständigt upprepat felaktiga spådomar: Söderhavsöarna är kvar och växer, öknarna krymper, skördarna har ökat dramatiskt tack vare mera koldioxid i luften, så att färre svälter och isbjörnarna mår bra.

Universitet i Auckland, Nya Zeeland, har flygfotograferat ö-rikena sedan 50-talet.

I danska Weekendavisen 2018-10-19 erkände Leanne Clare i WWF att deras larm om isbjörnarna varit obefogade. Stammen har växt och befinner sig vid god hälsa.

På klimatmötet i Madrid före jul föredrog FN:s generalsekreterare Guterres en lång serie osanningar från IPCC, googla ”cop25 arena idel”.

Om AJP litar på IPCC, som lurats i 30 år, handlar det inte om vetande utan om blind tro bortom verkligheten.

Sture Åström

Sekreterare i nätverket KLIMATSANS

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

3 thoughts on “Klimatbluffen är enkel att förstå

  1. År 1981 skrev WWF att det finns 11.000 isbjörnar och att de inte hotas av utrotning och att jakt på dem kan tillåtas.

    År 2020 finns det mellan 45.000-52.000 isbjörnar och WWF har annonser om att isbjörnarna hotas.

    Isbjörnsforskarna har konstaterat att mindre is betyder mer mat för isbjörnarna.

  2. @Petter Wulff
    Verkligen, isbjörnarna överlever, otroligt. Dina gelikar hävdar ju fortfarande att isbjörnarna hotas av den så kallade klimatomställningen som alla pratar om men ingen har sett.
    FN-chefen Guterres har ju staplat den ena lögnen efter den andra som ansedda forskare fullständigt torpederat. Vad menar du med höga vetenskapliga ambitioner?
    Är det NASA:s fusk med temperaturdata som är dina höga vetenskapliga ambitioner?
    Eller är det Michael Mann:s Hockeyklubba som är den högsta vetenskapliga ambitionen? Där Mann vägrade att lämna ut sina rådata till andra forskare, vad är det för höga vetenskapliga ambitioner?

  3. Isbjörnarna tycks överleva, och påpekande om detta är nyttigt.
    Vad gäller FN- chefen Guterres hänvisas till samma post, som jag tidigare kritiserat. Där står samma tvivelaktiga påståenden om lögner som förut. Det antyder inga höga vetenskapliga ambitioner.

Comments are closed.