Därför tror vi att klimatet nu gått in i en kall period

Vi tror att klimatet blivit kallare de tre senaste åren

Den tron baserar vi på hårda fakta, som de till klimathotet försvurna riksmedia systematiskt undanhåller läsarna/tittarna från, Sedan tre år tillbaka har vi noterat ovanligt många absoluta köldrekord i Sibirien, Östeuropa, Nord- och Sydamerika. Sedan förra sommaren har vi berättat om dessa:

1. Värmeböljan i Frankrike balanserades av köldrekord i Östeuropa. I somras larmade media om värmerekord i Frankrike, men nämnde inte att det samtidigt var ovanligt kallt i hela Östeuropa.
2. Mitt i juli snöade det i Polen, Rumänien och Turkiet samt haglade i Italien och Spanien. Hela Östeuropa var ovanligt kallt och i Nederländerna noterade man absolut köldrekord för somrar. I Guadalajara i Mexico fick man 1½ meter snö och hagel den 30/6. Den staden ligger lika långt söderut som Assuandammen i Egypten.
3. Julisnö för första gången på 20 år i några bergspass i Himalaja. I klimatdebatten cirkulerar fortfarande IPCC:s gamla falska larm om att glaciärerna på Himalaja skulle smälta bort. Det sker inte alls.
4. Tour de France stoppades av snöstorm. Sista veckan i juli.
5. Juli var inte varmast så som media påstår. Dr. Roy Spencer med satellitmätningarna vid universitetet i Huntsville, Alabama, UHA, dementerar medias påståenden om värmerekord för månaden.
6. Oväntat mycket is vid Spetsbergen. I september passerar utbredningen av isen i Arktis sitt årsminimum. Men isen frös till, så att ett fartyg blev fast och passagerarna fick räddas med helikopter.
7. Snö och kyla har orsakat missväxt på flera håll. I USA och Kanada har man förlorat skördarna av vete, majs, potatis och andra grödor. Fruktträdens blommor frös bort i Kivik, Spanien och Argentina.
8. Tidigaste hösten på 40 år enligt SMHI, den 3/10. Trondheim fick sin kallaste höst på 58 år
9. Extrem kyla i västra USA. Det har gällt de tre senaste åren både i västra och östra USA. Under tio dagar mitt i November 2018 låg det snö i Houston, Texas, på samma breddgrad som Kairo i Egypten
10. Nya köldrekord i USA. Ett stort antal nya dagsrekord i november.
11. Tidig snö i USA o Kanada. När det ligger snö kan man inte ta upp potatisen. Den skulle bli frostskadad. Det har drabbat odlare från östkusten till västkusten.

12. Köldknäpp en hel vecka i Saudi-Arabien. De två senaste åren har man noterat snö även i Sahara.

13. Riksgränsen hade 5 meter snö och Abisko 2,2 meter den 30/3.

Varje enskild notis är “väder”, men när vi ser dem tillsammans och lägger till vad vi noterat de tre senaste åren, blir vi övertygade om att den kalla period, som solforskarna förutsett sedan länge, nu faktiskt börjat.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

24 thoughts on “Därför tror vi att klimatet nu gått in i en kall period

  1. Vad har Schweiz som gör dem till ett rikt land, banker. De som vinner på detta system i längden är banker (ägare av banker). Vi andra få betala kalaset. Det är ju bara att se sig om i världen nu för att konstatera det. Alla vill ha bankverksamhet (Ica, IKEA, Norwegian för att ta 3 ex) varför? För att det är en av få saker som fortfarande är lönsamma.
    Jag tror inte politisk tillhörighet spelar så stor roll det är pengarna som styr och speciellt de som kontrollerar pengarna.

  2. Jovisst !

    MEN, du missar att det är socialistiska politiker som gjort avarterna möjliga. Det är främst dessa faktorer som är vettlösa:

    1. Bankerna får “trycka pengar” genom att låna ut mer än de själva har.
    2. Banker får inte gå i konkurs. De mest ansvarslösa som lånat ut miljarder till Argentina i flera varv, löstes ut av Internationella Valutafonden. (Eller om det var Världsbanken.) Bara som exempel. Bankchefer har systematiskt fått lära sig att de nest ansvarslösa tjänar mest. Bankens kunder måste lära sig att en bank kan gå i konkurs, så att de väljer en bank med ansvarsfull ledning.
    3. När jag gick i skolan visade Spara i Lyckoslanten hur mycket förståndigare det var att spara innan man spenderar än att göra av med alla pengarna genast som Slösa gjorde. Men verkligheten har straffat Spara, vars sparkonto gjorts värdelöst med inflationen. Slösa däremot, som satte sig i stor skuld, då hon köpte ett hus hon inte hade råd med, har med glädje sett att inflationen betalat hennes skulder.
    4. Riksbanken har nu målet att hålla inflationen på 2 % om året. Det betyder att pengarna förlorar en tredjedel av sitt värde på 20 år. Skall vi ha en av staten garanterad valuta, borde det självklara vara att dess värde skall upprätthållas. Det har schweizarna klarat bättre. så det är möjligt !

  3. Varför måste alltid en kritik av rådande ekonomiska ordning kontras med en jämförelse med kommunism? Jag har länge tyckt att vårt ekonomiska system och ffa det finansiella systemet med bankväsendet i spetsen inte verkar fungera bra på lång sikt. Krav på ständig tillväxt är inte förenligt med balans och uthållighet. Nu har vi noll eller tom minusränta och en ekonomi som är på väg att gå i konkurs. Varför måste alla pengar skapas som kredit mot ränta? Det liknar mest ett pyramidspel och gynnar bara de som skapar pyramidspelet eller de som är först in. Det här förlorar de flesta av oss på. Dags att tänka om och skapa ett system där man inte kan tjäna pengar på pengar.

  4. Jag försvarar inte kommunismen, lägg det inte i mitt namn. Jag fick ett förslag från Björn att se filmen ”Planet of the Humans”. Jag gjorde det och förfärades av kapitalets otroliga brott mot människa och natur. Du tror på kapitalismen det är helt OK, jag gör det inte. Jag tycker att Sverige är ett jättebra land, du tycker det inte. Är vi överens?

  5. Affe, tycker du att det är konstigt att kommunismen blir kritiserad när ett av världens rikaste länder, Venezuela, misslyckas så totalt? Socialismen är så ond att det finns inte ord att beskriva. Vi har för mycket i Sverige. Jag ångrar att jag inte gjorde som många andra och emigrerade i unga år. Det kommer inte gå åt h-e med kapitalismen, det kommer att återhämta sig mycket fortare än på Cuba.

  6. Åh dessa tröttande jämförelser som alltid kommer fram när kapitalet kritiseras. Ser du inte längre än så i din politiska analys. OK, kör på med din kapitalism och låt det gå åt helvete. Kolla filmen och se vad som händer, inte är det vackert. Men det enda du har är att komma med är de värsta diktaturer världen skådat som ett alternativ. Skärp dig!

  7. Alf T Skrota kapitalismen och upplev drömsamhällena Nordkorea, Cuba, Sovjetunionen, DDR med flera. Varför raserades järnridån om Sovjetunionen, DDR med flera var drömsamhällen?

  8. Inte mycket till svar. Vad sägs om att skrota kapitalismen. Now we are talking.

  9. Alf Turesson,
    Den engelska skribenten Paul Kingsnorth säger: ”Det jag föreslår är att miljövänlighet, som har blivit mainstream, är så besatt av minskningar av koldioxidutsläpp att den på något sätt har tappat synen på alla de andra saker som det var tänkt att göra.” Filmen visar upp saker som man absolut inte bör göra. Om jag fick kontroll, hade jag genast skrotat IPPC och skapat en myndighet som hjälper länder att hålla nere befolkningstillväxten.
    Vi bor på Teneriffa och jag satte just på mig ullvästen. Det var för två år sedan vi insåg att det började bli kallare. När jag hämtat data från den spanska motsvarigheten till SMHI, visade det sig att temperaturen började falla redan 2015.
    Jag känner bara två personer som har svar på frågan varför det blivit kallare här, Valentina Zharkova och Henrik Svensmark. Det är bara några timmar på förmiddagen som är molnfri numera: https://youtu.be/WYnAvkaQeEs

  10. Björn
    Jag har kollat på filmen. Intressant men inget nytt. Att kapitalet styr har vi vetat i 200 år. Mot slutet av filmen när man förväntar sig någon form av lösning faller allt platt. Ingenting. Jo, så här ska vi lösa våra problem ”om vi får kontroll är allt möjligt”. Frågan är bara: Vilka är vi?
    Du kanske vet

  11. Se där, då kom första joho. Jag tänker inte ge en explicit nähä.

  12. Blacken: Även en klimathotskeptiker som professor Gösta Pettersson konstaterar att det är varmare nu än på 30-talet. Jorden tycks inte heller ha varit varmare under medeltiden, vilket framgår av vad professor Lennart Bengtsson redovisat (“Vad händer med klimatet?”, s 87).

  13. Det ser ut som att i nordost medelhavet där är kallare än normalt tror jag.. Men det är kanske nästan hela medelhavet är kallare än normalt. Jag kan ha fel?. Jag kollar nästan varje dag där jag har länken windy.com.

  14. @Alf Turesson.
    Hur kan du påstå att 2019 var det varmaste uppmätt i europa/världen, när det var bevisligen varmare på 30 talet och runt sekelskiftet? dvs uppmätt temperatur runt jorden? Lägg även till att det var betydligt varmare i våra nejder och jorden under vikingatid/medeltid samt att borrprov, bevisar att jorden var mycket varmare för drösvis av år sedan.

  15. Alf Turesson
    Det finns en rykande färsk film som heter ”Planet of the Humans”.
    https://youtu.be/Zk11vI-7czE
    Jag har länkat den till några bekanta som länge litat på det som media rapporterar.
    Jag inte fått några reaktioner alls.
    Alf, jag vill att du tittar på film och kommer tillbaka med en kommentar.
    Michael More säger på slutet: ”and instead of climate change we must at long last accept that it´s not the carbon dioxide molecule destroying the planet, it’s us”.

  16. #Alf Turesson,

    om du läst några av de många inlägg Sture Å skrivit, kan du säkert, om du är någorlunda bildad, se ett mönster där Sture försöker fylla i de luckor MSM borde täcka upp för.

    Snedbelastningen mot en diktatur/demokratur, är sannerligen inte alternativmedias fel….den pumpas ut dagligen av det överpolitiserade samhället, som steg för steg lämnar demokratin bakom sig….

  17. En riktigt bra site att se vad som hander på den agrala fronten är .
    Ice age farmer, ett klipp I veckan ca. med information från hela världen.

  18. DN citat idag: ”Medan 2019 globalt var det näst varmaste år som har uppmätts, var året det varmaste som har uppmätts i Europa”.
    Det är påfallande hur Sture Åström klumpar ihop politiker, journalister och majoriteten av forskarvärlden som ovetande, manipulerande och i händerna på en massa obskyra krafter. Jag undrar stilla vilket samhälle han förespråkar. Ett där det inte finns politiker och journalister kanske. Vi vet ju hur ett sådant samhälle kallas.

  19. Jovisst ! Du är välkommen att plussa på med lämpliga länkar.

    Vi har inte en myndighets resurser och därför inte heller ambitionen att vara kompletta.

  20. Helt rätt men ni glömde många saker, som förstörda frukt och grönskasodlingar I södra Europa pga. kyla snö, samt mycket annat men Europa är ju ganska nära sverige .

Comments are closed.