Fakta visar Miljöpartiets ständiga verklighetsflykt

Figur 1. Världens användning av energi enligt BP, British Petroleum.

Sol, vind och biobränslen svarar tillsammans för c:a 4 % av det globala energibehovet. De som orsakar utsläpp av koldioxid, kol, olja och naturgas, svarar för 85 %. Sedan sekelskiftet har dessa ökat med 2,5 – 3,0 % per år. Denna takt kommer att fortsätta, eftersom fler än 3.000 stora kolkraftverk planeras fram till 2030. Nu startas mellan 2 och 5 varje vecka.

Kina planerar 1.200 kolkraftverk för den inhemska marknaden och flera hundra för export. Under första kvartalet i år godkändes nya kraftstationer för 10 GW, lika mycket som alla våra kärnkraftverk. På ett kvartal !

Indien räknar med 550 kolkraftverk under detta decennium. Hela Afrika och de flesta länder i Sydamerika satsar också på kolkraft.

Välutvecklat storhetsvansinne

Sveriges andel av utsläppen ligger omkring 1,6 promille, tusendelar. Om vi plötsligt skulle stänga hela landet, försenar vi ökningen av utsläppen med mindre än en månad. Om flygskatten verkligen leder till en minskning av flygandet, kan man gissa att det försenar ökningen av de globala utsläppen med fem timmar. Subventionerna till elcyklar är ännu mer absurda, eftersom de flesta elcyklar ersätter trampcyklande, inte bilåkande.

Den verklighetsflykt partiets ledande företrädare ger sig hän åt är skrämmande eller komisk, beroende på det humör man för tillfället befinner sig i. Våra 1,6 tusendelar av världens utsläpp är ju så små att de inte kan påverka världen mätbart överhuvudtaget. Men vi skall ändå späka oss och “gå före”, för att visa världen hur de skall göra.

Det kan bara förklaras som välutvecklat storhetsvansinne.

Finns det några exempel på att några nationer valt att “gå efter” ?

(Det skulle möjligen vara Kalifornien, men där har man gått så långt att det är Sverige som “går efter”.)

Argumentera med ovedersägliga fakta

Om du kommer i diskussion om klimatet, undvik då att trassla in dig i koldioxidens fysik med spektralband och återstrålning, i åsikterna hos “den överväldigande majoriteten av världens forskarelit”, i forna tider eller aktuella väderkatastrofer. Du kan förstås påpeka att för de sistnämnda finns det säkra uppgifter som visar en avtagande trend istället för en stigande trend.

Fråga hur mycket din motpart tror att de globala utsläppen minskat. Dra sen ovanstående fakta. Och fråga om han tror att de länderna medvetet vill fördärva Jordens klimat eller om de helt enkelt inte tror på IPCC. Dra sedan nedanstående fakta:

Figur 2. Världsbanken beräknar att andelen extremt fattiga i världen minskat från 36 till 10 % på 25 år.

Detta har skett TACK VARE klimatförändringarna med lite högre temperatur och TACK VARE den högre halten koldioxid i luften, således TVÄRT EMOT förutsägelserna från IPCC.

Fråga om motparten minns något larm som slagit in. Då nämner han förmodligen isbjörnarna, polarisarna eller söderhavsöarna. I alla fallen har media förmedlat en helt falsk bild.

Titta på vårt Faktablad med redovisning av de vanligaste larmen från IPCC och larmens utfall, som i de flesta fallen varit helt motsatta förutsägelserna.

Flygbladet finner du i en PDF-fil, som ligger lätt tillgänglig i Molnet.

Ta tillfället att diskutera klimatet

Klimatfrågan kan bara vridas rätt, om alla som förstått bedrägeriet förklarar det vid lämpliga tillfällen. Politiker och media har målat in sig så långt inne i ett hörn att de inte vågar antyda att “klimatkrisen” är en bluff, förrän de förstått att allmänheten insett det. Då kan de förlora mandat och prenumeranter.

Du kan inte vänta på att Tege och jag lyckas vända “allmänna opinionen”. Du måste göra vad du kan. Vid tillfällen då du inte generar din fru eller kalasets värdinna. Välj tillfälle väl.

Och ta debatten !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

4 thoughts on “Fakta visar Miljöpartiets ständiga verklighetsflykt

  1. Ja, MP har verkligen tappat kontakten med verkligheten. Verkar som de lever i en sjuk bubbla där målet är att Sverige ska klara Parisavtalet. Är det inte så med fanatiska och inte så begåvade personer – de låser på ett mål? Vill inte se helheten

    Det konstiga är ju att sossarna lallar med. Sossarna brukar ju vara för arbetstillfällen, billig energi och “folkhemmet”.

  2. Sunt förnuft är en bristvara hos politiker och andra klimathotstroende som drabbats av flockmentalitet. Politiker och andra klimathotstroende uppträder som lämlar. Politiker och andra klimathotstroende tror mer på IPCCs klimatmodeller än på verkligheten som kan observeras. Lövin observerade klimatförändringarna 2018 genom att titta på sin bruna gräsmatta men förstod inte att hon observerade vädret. Lövin är klimatminister men saknar sunt förnuft som är en bristvara också bland MP.

Comments are closed.