Rekordmycket snö i juli

Foto: BKK

Figur 1. NRK, norska TV, rapporterar 10 meter snö den 8 juli

I bergen norr om staden Bergen ligger Skjerjavatnet, där man mätte 10 meter tätt packad snö. Kommentar: “Aldri sett så mye snø i juli”.

NPS

Figur 2. I Glacier National Park, Montana, var “the Going-to-the-Sun Road” fortfarande inte öppen den 8 juli.

Sedan 30-talet har det bara hänt fem gånger att vägen inte kunnat öppnas förrän i juli. Det är möjligt att detta år slår alla tidigare rekord.

Figur 3. I Holland noterades den lägsta maxtemperaturen för en sommar med 13.7 grader.

På många orter slogs lokala rekord, se temperaturerna längst i norr.

Figur 4. I Argentina föll så mycket snö att man måste rädda hästar den 12:e

“Det var inte lätt” förklarade Félix Castillo, “men vi fick jobba 23 timmar och kämpa mot is, snö och blåst.”

Nicolás Canter

Figur 5. I Anderna fick skidorten Copahue 7 meter snö den 16 juli

Vägarna mellan Argentina och Chile blev blockerade av 5 meter snö. Boskap svälte. Det blev minus 23 grader. I Equador, som ligger precis på ekvatorn, fick man 30 cm snö.

Figur 6. Alpine Way, New South Wales, Australien 13 juli

Där fick man en meter snö på 24 timmar.

Alla dessa notiser avser “väder”. Dock kan de knappast stödja narrativet om en kommande värmekatastrof. Snarare bekräftar de tendensen till kallare klimat.

Fullständigare informationer finns på Ice Age Now.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

12 thoughts on “Rekordmycket snö i juli

  1. Som Lars Kamél skriver. Vindar är rörliga luftmassor. Varm luft stiger och släpper in kall luft från sidorna. Om all luft är varm, rör den sig knappast. Men med skilda temperaturer rör den sig. Den som inte vet eller fattar detta borde upplysas. Det är vår uppgift!

  2. Det är naturligt om extremväder blir vanligare när världen blir kallare. Sambandet mellan extremväder och klimat är nämligen raka motsatsen till vad klimataktivisterna hävdar. Vilket alla borde kunna inse, genom att jämföra vinter och sommar. Det är på vintern som vädret varierar mest dag från dag och det är på vintern som stormar är vanligare.

  3. Som det sagts är den stora påverkningen nu och som kommer mer beroende på det tilltagande polskiftet, men även på solens nu och framöver minskade aktivitet med färre solfläckar. Allt sammantaget blir att vädret framöver inte kommer att vara jämförbart med “hur det var på den tiden”. Sen saknar IPCC självinsikt/kritik och bryr sig inte om att deras datorsimulerade temperaturkurva accelererar ifrån verkligheten. Att ha någon som rättesnöre, som under mer än 30 år, mig veterligt, aldrig haft något rätt är obegripligt. IPCC är även säker källa för mig då jag med 100 % sannolikhet förstår att det som de säger aldrig kommer att inträffa.

  4. Petter Wulff 2020/07/18 at 13:31
    AGW, den globala uppvärmningen orsakad av människan, förklarar i din värld varför det blir kallare. Är det bristen på koldioxid som sänker temperaturen eller har du en bättre förklaring?

  5. TEXT-TV söndagen den 19 juli: Hälften av årets renkalvar dog

    På grund av den sena våren har mer än hälften av årets renkalvar dött, skriver NSD. Endast 30-40 procent av honorna har sina kalvar kvar. Vanligtvis överlever cirka 90 procent.

    Anders Erling Fjellås, ordförande i Semisjaur-Njarg sameby uppger för NSD att det är det värsta året någonsin.
    Vintervädret under april till maj, med kyla och brist på föda, blev förödande med minskad avelsbas och en ekonomisk smäll för byarna som följd.

    TEXT TV glömde nämna “den globala uppvärmningen” som orsak till förlusten.

  6. Den som fortfarande är överraskade av extremväder och klimatologiska anomalier måste läsa på om vad som försiggår astro/geofysiskt. Min bedömning är, som jag tidigare påpekat, att de relaterade väderhändelserna är en direkt konsekvens av starkt förändrade jetströmmar över hela jordklotet, i sin tur relaterade till dels de magnetiska polernas pågående migration, dels förändrad styrka i jordens magnetfält, dels korrelerat till heliosfärens avtagande styrka. Inget av detta är på något sätt beroende av eller avlett från förändrad mängd CO2 i atmosfären, ej heller korrelerat till en långsiktigt, från mitten av 1800- talet, uppmätt temperaturökning i de lägre delarna av atmosfären.

    ‘För övrigt anser jag att IPCC bör förstöras’

  7. Det kanske bör nämnas att exemplen från södra halvklotet är från deras vinter.

    Den holländska “lägsta temperaturen för en sommar” betyder kanske “lägsta temperaturen för en sommardag”?

    Är det extremvädret som blir vanligare trots försäkringar på dessa sidor om motsatsen?

  8. Ja Haha jag vet inte om det är mitt filter mot ovetenskapliga uttalanden eller inte, Men jag har inte sett eller läst något uttalande från herr Rockström på väldigt länge, undrar varför???

Comments are closed.