Skrämselpropaganda om vädret

Dagens Nyheter Tisdagen den 25 januari 1972

Maurice Strong var en av de ivrigaste tillskyndarna bakom skapandet av FN:s klimatpanel IPCC. Den etablerades formellt 1988 och fick då sina stadgar.

+ – + – + – +

RÄTTELSE

Konferensen 1972 hade MILJÖN som tema och dess resultat blev förnuftiga åtgärder i många länder. “Klimatet” berördes endast perifert, varför Strongs uttalande om de 10 åren inte avsåg klimatförändringarna.

Med tack för påpekandet till Lars Granlund, Finland.

+ – + – + – +

2020-07-30 Skrämselpropaganda om vädret

Torka, stormar och regn. Det är att vänta under de kommande åren enligt FN:s väderorgan WMO. Men FN-organet har haft fel tidigare i sina rapporter.

De påstår också att medeltemperaturen kommer att öka med minst en grad de närmaste fem åren, trots att Sverige i år haft svalare väder än tidigare.

WMO menar att det bir svårt att bromsa denna utveckling, men FN-organet har haft fel i sina tidigare rapporter och kan knappast styra vädret nu heller att gå i den riktning som de förutspår.

Här lite uppgifter (enligt mig) om tidigare gissningar av dem som påstår sig vara backade av fakta. Finns fler felaktiga utsagor från 60-talet fram till idag.

  • 1972 FN:s klimatpanel påstår att vi har 10 år på oss att rädda klimatet. (Se bildtexten,)
  • 1976 Energidepartementet säger att oljan börjar ta slut på 90-talet.
  • 1988 Maldivernas öar kommer att vara under vattnet 2018.
  • 1989 Vi har 10 år på oss att rädda klimatet enligt FN.
  • 1989 New York City skulle vara under vattnet 2019.
  • 2008 Al Gore förutspår isfria Arktis senast 2013.
  • 2009 Al Gore flyttar 2013 förutsägelse av isfria Arktis till 2014.
  • 2019 Vi har fem år på oss att rädda klimatet genom att införa globalsocialism

Vädret har haft svängningar i miljoner år, långt före bilar och fabriker fanns som släppte ut koldioxid, som har ytterst liten påverkan på klimatet. Det har funnits massor av gissningar och skrämselpropaganda om vädret de senaste 50 åren om vad som ska hända med klimatet om ingenting görs för att stoppa klimatförändringen.

Ingen kan förutspå klimatets svängningar med säkerhet i framtiden, eftersom vi har ytterst liten möjlighet här på jorden att påverka det.

Orvo Hannlöv

(SD)

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

12 thoughts on “Skrämselpropaganda om vädret

  1. Det stämmer utmärkt att tidningarna på 70- och 80-talet varnade om en kommande istid. Det var många kalla vintrar då. Jag minns särskilt nyårsafton 78/79. Då bodde jag i Malmö och vi var bjudna att fira nyår i Lund, men ett våldsamt snöoväder gjorde att vi ej kunde ta oss dit varken med bil, buss eller tåg. I radion gick man ut med varningen: “Åk inte till Skåne – ni kommer inte fram”. Sedan gavs det ut en bok som jag tror hette: “Året då Skåne försvann”.

  2. Jonas om man kallar NASA för en marginell grupp så tja…..
    om du googlar får du leta väldigt långt ned, google gömmer det mesta som inte pasar alarmisterna.

  3. Javisst varnade man för en ny istid på 70-talet när det blev allt kallare! Kommer ni ihåg vintrarna på 80-talet fram till 1988 när snön även i sydsverige regelbundet låg kvar till mitten av april!

  4. Jag är också tillräckligt gammal för att komma ihåg larmen om en annalkande istid. De som idag larmar om katastrofal uppvärmning, och är tillräckligt gamla för att ha varit med då, var ofta bland dem som varnade för nedkylningens katastrofala konsekvenser. Vilket de förnekar idag.

  5. Hans,

    Jo, så minns jag det också. “Alla” visste att vi var på väg mot en ny istid om vi inte stoppade utsläppen av partiklar.

    Jag har försökt och googla – global cooling 70-talet. Det enda man får upp är att det var en marginell grupp som drev den teorin. Klimatvetenskapen stod aldrig bakom. Hansen varnade aldrig för global cooling (en myt enligt Wikipedia).
    Det börjar ju bli nåt sjukt över hur man ändrar historien, ändrar i data, fördömer alla som inte håller med – nånting har gått väldigt snett.

  6. Joinas igen ! blev lite osäker om IPCC 1992, det man skapade i Rio var Agenda 21 som numera bytt namn till agnda 2030, det sista Stefan sa vid hans senaste regeringstal var att regeringen kommer att följa agenda 2030, han sa det lite tystare än annat han sade men jag är förundrad över att det inte kommit några protester på det uttalandet.

  7. Jonas i slutet av 70-talet var man nästan helt säker på att en ny istid börjat, kallast var 1979 det är därför man utgår från 1979 med all info om arktis is och de flesta glaciärer som minskat sedan dess. aktivisterna vill heller inte kommentera globala avkylningen från 1940 till 1979 trots ökande Co2 halt i atmosfären. Mauritz strong var eller fortfarande är avlönad av rotchilds (troligtvis är han då en ekonom och inte en klimatvetare) och var annordnare av FN-s klimatmöte i rio 1992 där skapade IPCC. Det var rom-klubben som 1972 som kom överens om att de måste skaffa ett instrument för att skrämma in folk i follan, och de bestämde sig för klimathot.

  8. Om jag inte minns fel så varnade “vetenskapen” för Global Cooling på 70-talet. Människans utsläpp av partiklar i atmosfären utgjorde en överhängande risk.

    Skulle vara kul att läsa en lista med Rockströms varningar för tipping points. De brukar ju ligga ca 2-5 år framåt i tiden. Åtminstone sen slutet av 90-talet.
    En period så var han ju med i SVT var och varannan vecka då han brukade titta in i kameran med allvarstyngd blick, och tala om för tittarna att vi hade några år på oss att undvika den irreversibla katastrofen.

  9. Man bör läsa gamla krönikor frön 1316 till 1325, när lilla istiden började, precis som nu fick man torka på många håll, enorma regnväder med katasrofala översvämmningar, hageltormar, sena vårar tidiga vintrar förstörde sådden, 1317 fick man äta av utsädet och folk dog av svält i hela världen, först 1325 fick man balans på sådden, antagligen mest beroende på den minskade befolkningen som drastiskt minskade behovet av mat. Vädret vi har nu är som en direkt kopia av 1316 tals, vädret. men solaktiviteten är samma. Skillnaden då och nu är att vår magnetosfär har försvagats ca. 25% sedan 1000 talet med eskalerande avmattning de senaste 20 åren. Så visst står vi inför en katastrof, men det är absolut inte Co2.

  10. I år har ju sommarn varit precis som i min barndom på 60-talet. Men det lär väl alarmisterna bortförklara som en Coronaeffekt?
    Själv är jag nog mer benägen att tro att vädret varierar i cykler.
    Nödåren i slutet av 1800 talet när mängder av torpare emigrerade till USA, har jag inte sett någon förklaring till i dagens CO2 teorier/modeller.
    Vargavintern 1942 under ett pågående ww2 kan väl inte att berott på ”brist” på CO2 när man eldade allt man kom över på både slagfält och i stugorna?

  11. Tack för ditt påpekande.

    Ett par av våra medlemmar var med då. Jag skall kolla med dem.

  12. “1972 FN:s klimatpanel påstår att vi har 10 år på oss att rädda klimatet. (Se bildtexten,)”
    Ett uppenbart fel här, ifall det någonstans talas om 10 år för att rädda “katastrofen” så avser det miljöförstörelse p g a kemikalier, inte antropogen uppvärmning av planeten p g a koldioxiduppsläpp. Alltså en väsentlig skillnad. Samma fel finns också i andra bloggar.
    Se för övrigt: http://utgangspunktnykarleby.blogspot.com/2019/02/klimatforvillarklichebild-nummer-ett.html

Comments are closed.