Julis mest galna nyheter

FN:s generalsekreterare António Guterres möter Påven Franciskus

De är överens om att: Nya globala hot kräver nya former av enhet och solidaritet.

+ – + – + – +

Månadens mest galna nyhet 1

Påven har nu anslutit sig till FN-chefens förslag att göra om världsekonomin och få den mer miljöanpassad genom att använda små kooperativa enheter i stället för kapitalistiska metoder. Ingen av dem kan förklara varför någon skulle vilja arbeta hårt för att se vinsten fördelas lika till alla. Jfr också med kolchoserna i Sovjet, en lika lysande idé med ett strålande miljöresultat. Dessa förslag och alla de som Greta, Prins Charles, Rockis och påven kommer med om att starta en ny livsstil med lägre levnadsstandard och en återgång till 1700-talets vedsamhälle, kan inte förbättra livet för de fattiga i världen, vilket Björn Lomborg och en ledare i SvD håller med om.   

Månadens mest galna nyhet 2

EU funderar på klimattullar. De kommer ju att ha samma effekt som Berlinmuren på sin tid hade: De “skyddar” EU från konkurrens med länder med bättre ekonomier (dvs sådana som inte bryr sig om “klimatsmarta lösningar”). Samtidigt skriver Björn Lomborg i SvD om hur feltänkta de flesta sk klimatsatsningar är.

Månadens mest galna nyhet 3

Och så har Greta fått nya oljemiljoner, närmare bestämt 10 st (Gulbenkianpriset). Gulbenkian var den som först upptäckte och exploaterade Mellanösterns oljefyndigheter. Han var nästan lika rik som Rockefeller (vars bolag numera är den största bidragsgivaren till Greenpeace).

Månadens “vanliga” nyhet

Mer info börjar komma fram om de nya klimatmodeller som IPCC tänker använda i sin nästa rapport. R Spencer (som publicerar satellitmätningarna varje månad) skriver att modellerna överdriver de gissade temperaturförändringarna ännu mer än de gamla och verkar vara helt frikopplade från alla mätresultat.

KLIMATFAKTA I KORTHET:

Temperaturen har sedan 1850 ökat med ca 1 grad, nästan enbart genom högre natt- och vintertemperaturer, vilket är gynnsamt för växter och djur men är fortfarande lägre än under Romar- och medeltiden.

Påståendet att koldioxiden (0,04% av luften) påverkar jordens klimat är fel, eftersom under nästan alla kända tidsperioder har koldioxidvariationerna inte påverkat temperaturen (men däremot har både före och efter istiden motsatsen gällt). Koldioxid är inte heller en förorening som några hävdar utan är livets gas.

En snabb omställning till “fossilfritt” samhälle är därför meningslös och dessutom ogenomförbar eftersom sol- och vindkraftverk inte är miljövänliga och ger, hur många man än bygger, brist på energi på vintern och på natten och ett i de flesta länder oanvändbart överskott på sommaren. Kostnaderna är (trots vad politikerna tror) ofantliga  och skulle kraftigt försämra levnadsstandarden framför allt i låginkomstländer, där den sedan länge ökat genom energiutbyggnad (och kapitalism). Greta och andra föreslår att man finansierar den onödiga övergången till ett “fossilfritt” samhälle genom att via odemokratiska beslut i FN avskaffa marknadsekonomin, låna pengar och öka skatterna vilket således vore höjden av dårskap.

Det är alltså viktigt att själv skaffa sig en uppfattning om fakta. Mätningar är fakta! Lita inte på vad alarmister, barn i affekt och s.k. forskare utan klimatkunskaper, drivna av egennytta, kläcker ur sig.

Larmrapporterna blir allt fler men har allt mindre stöd i mätningar som säger att den globala temperaturen idag har återhämtat sig sedan 1850 men fortfarande är lägre än under medeltiden. De senaste 20 åren har temperaturen varit i stort konstant, extremväder har minskat, havsnivåerna stiger lika sakta som de gjort senaste 8000 åren och jorden är 11% grönare än för 30 år sedan. Ändå blir Gretorna och andra alarmister mer högljudda och pratar om att vi bara har 12 år kvar (som FN sade redan 1990) att “rädda klimatet” och kräver en global klimatdiktatur för att genomföra fåfänga åtgärder för att förinta industrisamhället, vilket kan kräva miljarder människoliv. Ingen säger heller något om att FN tillåter Kina och Indien utöka sin kolkraft t.o.m. år 2040!

Claes Lindskog

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

7 thoughts on “Julis mest galna nyheter

  1. Den som vill ha kooperativ, behöver inte propagera för planekonomi (som för övrigt kräver avskaffande av demokratin). Det går bra att starta och driva kooperativt ägda företag i en marknadsekonomi. Inom livsmedelsbranschen har vi ett känt exempel: Coop som det väl inte har gått så bra för. I alla fall inte i Sverige. Men de finns kvar.
    Förresten så är väl Länsförsäkringar och Folksam också kooperativt ägda? Och ganska framgångsrika försäkringsbolag.
    Annars är det märkligt hur många människor som envist förnekar fakta och vetenskap för att kunna fortsätta att oroa sig för ett klimathot som inte finns i verkligheten. Det borde vara bättre för den psykiska hälsan att acceptera vad fakta och seriös vetenskap visar.

  2. Vi slapp se dem kindpussas i alla fall tack vare covid-19. Men jag noterar att de skakade hand, hjärtligt och länge! Aja baja!

  3. Jo, fattiga människor har större behov av en religion. Med större behov av präster och prelater. . .

  4. FN:s generalsekreterare António Guterres och Påven Franciskus. Bägge tror på klimathotsreligionen och vill att fler ska bli fattiga och svälta. Tack vara de fossila bränslena har jorden blivit grönare, vi har fått större skördar, fattigdom och svält har minskat.

Comments are closed.