Fler söderhavsöar ökar sin area än minskar sin area

WUWT

Majuro Town, huvudstad på Marshall Islands

Den 4 augusti lades en välgjord film ut på YouTube med titeln: “The final years of Majuro” (De sista åren för Majuro). Den handlar om Marshallöarnas undergång om vi inte slutar elda med kol och olja. Hur invånarna vill fortsätta leva sitt underbara liv, men har känt sig negligerade och undan-skuffade sedan atombombsproven. Nu upprepas det eftersom världen inte lever upp till Parisavtalet. Öborna har inbillats att då kommer öarna att försvinna. De tror sig bli “de första klimatflyktingarna”.

Filmen är mer än en timme lång, så jag har bara tittat på någon minut här och där, men budskapet går fram om och om igen. Den får vem som helst att gråta uppgivet och den kommer förmodligen att spridas systematiskt.

Sanningen är att öarna växer

WUWT refererar hur öarnas poet Kathy Jetnil-Kijner läste upp sitt tårdrypande brev till sin nyfödda baby inför delegaterna vid Pariskonferensen 2015. I videon säger hon: “I think poetry forces people to slow down, and connect to the emotion of the issue, rather than just facts and data ….” (Jag tror att poesi får folk att sakta ner och ta till sig sakens känslor mer än bara fakta och data. . .)

Det finns flera undersökningar, som visar att korallerna hela tiden växer, så att öarna generellt blir större:

IPCC:s djupa inkompetens

De ständiga larmen om söderhavsöarnas undergång avslöjar den djupa inkompetens IPCC representerar. Vad annat har man egentligen kunnat vänta sig av en församling av politiker och deras byråkrater, där en kvalificerad majoritet representerat världens diktatorer från U-länderna. Där det normala tillståndet är korruption och nepotism samt okunskap. Och hederlighet är en bristvara.

Den som inte själv har kunskap, kan knappast skilja en kunnig forskare från en totalt okunnig. Larmen om söderhavsöarna visar hur okunniga deras “experter” varit. De har inte förstått:

  • Det finns alltså inga mätningar de senaste 60 åren som ens antyder att öarna skulle kunna översvämmas.
  • Korallerna söker sig alltid upp mot solljuset. De har hållit samma takt som havet sedan detta låg 120 meter lägre än idag.
  • De bygger sina skelett av koldioxid och kalcium. Efter döden blir de grus som vågorna spolar upp på öarnas stränder. Därför växer öarna långsamt.
  • Ovanpå öarna frodas växtligheten. Då växterna dör och bildar mull höjs öarnas nivå sakta med tiden.
  • När inga mätningar visar någon fara, drömmer man upp en globalt stigande temperatur på upp till 4 grader, som skulle smälta landisen på Grönland och ge en snabb stigning av havet, som skulle nå en meter eller mer år 2100. Det visar bara att alarmisterna är så okunniga att de inte räknar med landisens tjocklek. Dess ovansida ligger på höjder mellan 1½ och 3 km, där temperaturen är 10 respektive 20 grader lägre än vid havets nivå. Fyra grader högre temperatur på vindarna vid havets nivå ökar avsmältningen bara i fronten längst i söder, vilket inte kan öka havets årliga stigning ens en hel millimeter.

Därtill kommer det viktigaste: Klimatet blir inte alls varmare. Det har nu börjat bli kallare, sedan Solen gått in i en lika extremt passiv period som för 200 och 400 år sedan.

Larmen är falska och högst oansvariga

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

4 thoughts on “Fler söderhavsöar ökar sin area än minskar sin area

  1. Har alltid förundrat mig över hur man kan larma om stigande havsnivåer. De flesta människor bor ju relativt nära kusten. Det är ju bara att titta. Märker man nån höjning ? Nej !

    Tror folk att det är en annan havsnivå i Söderhavet än vid Atlantkusten / Östersjön ? Söderhavsnivå ? Som stiger mycket snabbare än Atlanten ? Klimatexperter verkar ju tro det.

  2. Det mäts relativa havsnivåer på många ställen i världen, på öar och längs kuster. Relativa innebär att de är havsnivåer i förhållande till landnivåer. Det är det som intresserar dem som bor längs kuster och på öar, inte hur havsnivåerna ändras långt ifrån närmaste land.
    Det finns en sajt som ger tillgång till dessa mätningar:
    https://www.psmsl.org/data/obtaining/
    Jag har tittat på tiotals mätserie och aldrig sett något av den där accelerationen som klimataktivister hävdar äger rum. Visst finns där hopp i serierna, till exempel på grund av flyttar av mätpeglar och jordbävningar. Men jag ser ingen böj uppåt på grund av accelererande havsnivåhöjning.

  3. Enligt “experterna” skulle ju söderhavsöarna vara under vatten 2020.

    Såna felprognoser verkar inte bekymra en “klimatexpert”. De fortsätter med samma undergångsprofetior. De bara flyttar fram datumet.

    Undrar hur det låter 2030 ? Samma tugg om att söderhavsöarna kommer att försvinna under havet ? Jag misstänker det. Det verkar ju som att klimathotarna helt saknar förmågan att ta in vad som faktiskt händer.

Comments are closed.