Per T. Ohlsson uppe på sitt torn behöver inte veta mer

Wiki

Per T. Ohlsson, Senior Columnist, HD/Sydsvenskan

Han har ett helt uppslag varje söndag. Igår var rubriken denna:

Att förstå fenomenet Trump

(Betalvägg)

Jag fann att han var något ensidigt informerad och sände honom ett brev, som jag återger nedan. Men först hans snabba svar, som jag fann ovanligt klargörande:

Per T. Ohlssons svar på mitt brev

Hej,

Tack för ditt mejl. Ögnade just ditt “brev”.

Det du skriver är inget annat än stolligt dravel och du tycks sakna elementära kunskaper. Vet du ens vad begreppet “totalitarism” betyder? Föreslår att du tar en snabb koll i exempelvis Nationalencyklopedin (ne.se) så att du möjligen lär dig att definitionen passar utmärkt – på Trump. Och om du ändå tittar i NE kan du ju också ta del av mitt lilla CV så kanske du förstår varför jag inte har någon som helst anledning att diskutera med eller lyssna på en för mig (och förmodligen alla andra) fullkomligt okänd storhet som från ingenstans kommer med det övermaga erbjudandet att “lösa upp missförstånden”. 

Jag blir generad å dina vägnar. 

Men om du verkligen, av för mig oklar anledning, anser dig besitta de definitiva insikterna om allt från Trump till klimatfrågan så bör du vända dig med ditt erbjudande till förslagsvis FN:s generalsekreterare. Han kommer nog att bjuda in dig till ett möte. 

Vänliga hälsningar 

Per T Ohlsson 

Senior Columnist, Sydsvenskan

Mitt brev:

Hej Per !

Betr.: Fenomenet Trump

Jag läser med intresse din söndagskrönika och vill gratulera dig till din framstående verbala talang. Du har försänkt dig i alstren från andra sådana talanger och finner paralleller till dagens skeenden där.

Jag hoppas du kan vara intresserad av synpunkter från andra håll: där säden växer, hjulen snurrar och ekonomin ständigt växlar. Jag har jobbat med anläggningar för produktion av olika sorters livsmedel: Grönsaker, kött, fisk, bakverk, färdigrätter. USA utgjorde halva världsmarknaden, så jag har haft ärende till 40 av dess stater, till fabriker i små orter på prärien och i stora städer samt till globala huvudkontor.

Jag har fått en annan bild än din av USA:s aktuella problem. Det som upprör ”vanligt folk” är ”överhetens” kapitulation inför upplopp och plundring. De valda, demokratiska borgmästarna i flera städer uppmanar sina poliser att ”stanna inne”, när pöbeln plundrar. Borgmästaren i NYC bryter mot ordningsstadgan och deltar i målandet av slagord på gatan utanför Trumps huvudkontor. Exemplen på liknande upplösning av ”staten” är många.

Du kritiserar Trump, vilket jag också kan göra, men du nämner inte alternativet: En sedan 50 år bevisad oförmåga, som dessutom visar på allvarlig demens. Du ser det som ett försök att ”underminera legitimiteten”, när Trump luftar möjligheten att senarelägga presidentvalet. Jag ser det som ett exempel på hans förmåga att ”ligga steget före”. Han har nog inget behov av att skjuta upp valet, men det har demokraterna. Bidens demens blir allt mer uppenbar varje gång har yttrar sig, nu senast om ”the Latin community” versus ”the Black community”. Biden är en personifiering av demokraternas oförmåga att komma överens. De behöver tid för att få fram ett bättre alternativ.

Trump vet att demokraterna protesterar mot allt han säger. När de nu protesterar mot hans tanke att skjuta upp valet, kan de inte senare begära att göra just det. Precis vad Trump ville ha klargjort. Nu sitter demokraterna fast med Biden.

Trump har ett klart och tydligt motiv för svaret ”I have to see”. Han måste få klart för sig hur korrekt valet och rösträkningen genomförts. Du vet att demokraternas primärval i Wisconsin demonstrerade allvarliga brister i rösträkningen, där olika fraktioner i partiet beskyllde varandra för ohederlighet. Du nämner poströstningen i NYC. Där har demokraterna propsat på att räkna även röster utan poststämpel och med en stämpel för ett för sent datum. Anti-Trump-organet NYT skyller det på nedskärningar i postverket.

Jag kan inte sitta i Sverige och avgöra vad som är sanning i en sådan konflikt i USA. Men jag finner respekten för anständighet och hederlighet större på den republikanska sidan än hos de socialistiska demokraterna.

Jag drar motsatt slutsats beträffande demokratins sönderfall. Det påtagliga hotet är demokratiska partiets glidning mot totalitarianism, med öppet kommunistiska slagord från falangen runt Sanders. Liknande synsätt har penetrerat de offentliga förvaltningarna, så att fusk och bedrägeri tillämpas i stor skala utan att kontrollerande instanser ingriper.

Det behövs en bufflig flåbuse som Trump för att röja upp denna ”swamp”. Fler än du anar har insett det.

Problemet finns även i Sverige och kan upprätthållas enbart för att riksmedia, inklusive ditt organ, vägrar att återge mer än en bild av det stora problemet. Det är en oförställd censur. Klimatfrågan är det tydligaste exemplet, där sagolika spekulationer om framtiden skall skrämma väljarna in i en ruinerande planekonomi. Här några exempel:

Ohederlig pressetik

NWO planekonomi

BP statistical review

Om du lånar mig ditt öra i en timme skall jag lösa upp missförstånden.

+ – + – + – +

Mitt tack-mejl

Tack Per för ditt snabba svar.

Det motsvarade inte mina förväntningar utan snarast överträffade dem.

Jag har varit så naiv att jag trott att riktiga journalister var nyfikna och ville veta vad andra personer haft för erfarenheter.  Med ditt solida CV behöver du förstås inte lyssna till “okända”.

Jag önskar dig fortsatt sinnesfrid med denna insikt .

MVH//Sture Åström

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

16 thoughts on “Per T. Ohlsson uppe på sitt torn behöver inte veta mer

  1. Efter upprepad korrespondens med Per T. Ohlsson tar jag tillbaka mitt inlägg. Han har visserligen uttryckt sig oborstat men har goda poänger och goda kunskaper rörande Trump och amerikansk politik.

    Vi skall koncentrera oss på klimat- och energifrågor och undvika debatter om USA:s och andra länders politik på andra områden, där vi är mindre insatta. Det gäller även Covid-19, som förvisso påverkar oss men inte har med klimatet att göra. Yviga utfall i andra frågor minskar vår trovärdighet i den centrala: klimat- och energifrågan.

  2. Per T Ohlssons svar till Sture Åström var så affektfullt, oförskämt och nedlåtande att man kan fråga sig om han var nykter när han skrev svaret.

  3. Per T. Ohlssons ovårdade och oförskämda språk sänker honom helt i mina ögon. Han uppskattas av många som inte utsätts för hans påhopp, men hans svar till utmärkt kunnige, meriterade och erfarne Sture är ovärdigt och kräver en offentlig ursäkt!

  4. Mindervärdeskomplex.

    Han är ju inte längre chefredaktör.

  5. Man undrar vad som kan vara syftet med ett så synnerligen osympatiskt, giftigt och fientligt svar från Per T. Ohlsson, känner han sig hotad eller vad kan det bero på ?

  6. Ja, Jonas håller med dig det är folket i USA som ska bestämma vem man vill ha som ledare! I Sverige lever man i villfarelsen att ett krigstrött skuldsatt USA ska fortsätta som någon sorts “världspolis” och skicka soldater till meningslösa krig i all evighet. Globalisternas propaganda med klimathysterin har slagit klorna i demokraterna i USA och de vill fortsätta den vansinniga krigspolitiken som Trump egentligen är emot för federationens fortlevnad. Som jag ser det så agerar Trump som medgörlig ibland mot Deep State och sedan slår han till mot dem när han ser chansen! Många tror att Epstein-skandalen ska ge Trump en chans att rensa upp träsket men förlorar Trump valet så är nog inbördeskriget i USA inte långt borta! Ohlsson är en förhärdad bombliberal som är beredd att kriga till den sista Natosoldaten är död för sina egna tokliberala vanföreställningar!

  7. Benny,

    du har säkert rätt. I så fall är du nog den första som jag fått ett svar av.

    Min poäng är att väldigt många är kritiska till Trump utan att ha en aning om vilken politik han driver. Deras problem verkar vara Trumps sätt – inte hans politik.

    Jag tycker att det är svagt att sitta i Sverige och veta bäst om vilken president som Amerikanarna behöver.
    Personligen tycker jag att det är det amerikanska folket som är bäst lämpat för att välja USA´s president. Jag tycker också man ska respektera det amerikanska folkets val.
    Hr Ohlsson verkar tycka han är bäst lämpad för att utse USA´s president. Framförallt verkar han tycka att han är väldigt lämpad för att kritisera deras val.

  8. Jonas, Trump har agerat galet i en del utrikespolitiska saker men där får han ingen kritik eftersom hans agerande sammanfaller med globalisternas agenda! Att skjuta ett 50-tal missiler mot Syrien 2017 för en av IS fejkad “gasattack” som Assad påstods ligga bakom var ett av de större misstagen! Där förlorade Trump mycket i trovärdighet och han borde väntat på utredningen i stället för att ge efter för dems och bomba! (Visserligen så fick Ryssland förhandsinformation om attacken och kunde till största delen avvärja skador genom att skjuta ner missilerna) Men inrikespolitiskt jobbar Trump för folket i USA vilket alla ledare borde göra och inte som Rheinfeldt och Löfven sticka kniven i ryggen på folket!

  9. Kanonbra att Sture bemöter Svensk medias bild av Trump !

    Det är ju bara ett exempel till på hur våra media förfallit till nåt slags propagandaorgan för det som råkar vara PK för stunden.

    Trump är inte framröstad av en liten grupp outbildade alkoholiserade potatisodlare i Iowa (=mediabilden). Trump är framröstad av ett tvärsnitt av den amerikanska befolkningen. Det finns definitivt ett folkligt stöd för Trump´s politik.

    Jag känner en massa (svenska) människor som i likhet med hr Ohlsson anser att Trump är oduglig som president. Jag brukar fråga i vilken sakfråga de anser att Trump agerat fel. Har hittills inte fått nåt svar.

  10. Haha, vilken arrogant skitstövel denna Per Ohlson! Vilka är det som betalar för att han ska sitta och fisa på sitt låtsasjobb och anse sig stå över alla andra? Jo, vi skattebetalare som ser till att “journalisterna” kan sitta på sina smäckjobb och tror sig veta något! Vilka stolpskott det finns….Regim-medias hantlangare förnekar sig aldrig….

  11. Bra skrivet! Med tanke på hr Ohlssons svar, så är hans ‘cv’ totalt ointressant. Han har redan bevisat utifrån vad han har skrivit, att han uttalar sig säkert om saker han inte kan så mycket om. Ett ‘cv’ går dessutom att få friserat …

  12. Inte så konstigt att allt fler vänder ryggen till MSM.

  13. Mycket bra skrivet Sture, Och jag tror Trump kommer att förgöra deep state som kör NWO, men han kan inte göra det före valet, men efter om de inte lyckas göra med honom som de gjorde med jfk. de har blytunga bevis mot tidigare ledares förehavanden, speciellt på en liten ö de ofta frekventerade.

  14. En gång i tiden läste vi Sydsvenskan och javisst, Per är den mest dumdryga journalist jag känner till. Han har skrivit boken ”1918 : Året då Sverige blev Sverige”. Om Per hade hängt med i tiden skulle han skrivit en ny bok: ”När Sverige slutade att vara Sverige”.
    Per är en god representant för svenska journalistik idag!

Comments are closed.