De tre farliga “Löven” styr skutan Sverige på isberget

De tre farliga “Löven”: Lövin, Lööf och Löfvén

De för Sverige tre farliga ”Löven”, kapten Löfven, 1:e styrman Lövin, 2:e styrman Lööf samt maskinchefen Ygeman, styr skutan (Sverige) med full fart rakt på isberget (partiell ned-släckning av elen). De har nu kommit så nära att inte ens ”full back” hjälper. De har inte sett isberget eller vill inte se det. De blundar hårt.

När skutan har gått på isberget är det bara vrakspillror kvar. Det enda som syns över vattenytan är en bit mast med flaggan och dess text ”Grön omställning” och ”Bygg fler vindkraftverk”

Alla Klimatsansare och många med dem har insett att Sverige bara är en hårsmån från totalt haveri såväl el-energimässigt som ekonomiskt. Vi vet att koldioxiden inte har något att göra med pågående och kommande klimatförändringar. Dessa beror på:

  • Det avtagande antalet solfläckar, som visar Solens minskande aktivitet.
  • Det kommande polskiftet med magnetiska nordpolens påbörjade vandring söderöver och sydpolens vandring norröver. Detta medför kaos för Jetströmmarna som sedan påverkar underliggande luftmassors rörelse och väder.

Någon hjälp från statsmakterna är inte att räkna med när katastrofen väl uppenbarar sig med full kraft. E.ON har varit lite förståndiga med några mobila dieseldrivna elverk, men dessa kommer inte att förslå på långt när. Jag har inte hört om några fler eldistributörer har förberett sig så.

Det blir ingen engångshändelse, utan kommer att upprepa sig ofta under resten av århundradet. Som värst kan det bli när den nya ”Lilla Istiden” är här om c:a 20 år. Då kanske såväl vattenkraften inte fungerar med igenfrusna vattendrag som vindkraften står still med isbildningar på vingarna. Kärnkraftverken, om några finns kvar, kommer inte att ha tillräcklig kapacitet.

Dessutom:

  • Ca 65 % av elproduktionen sker, enligt Svensk Vindenergi, med förlust. Detta förebådar konkurser och nedläggningar.
  • Kraftigt begränsad överföringskapacitet från norr med gamla elledningar som passerat ”bäst före datum”.

Som realister måste Sveriges befolkning ”ta saken i egna händer”. Varje hushåll med villor, gårdar, etc. bör nu skaffa sig ett eget bensin- eller dieseldrivet el-aggregat. Vi vet hur det var när stormen Gudrun slog till. Alla sådana el-aggregat tog slut i ett ”nafs”.

Vad man skall tänka på är att:

  • Välja ett lämpligt stort aggregat för de egna överlevnadsbehoven. De finns från 2 – 3 kW och uppåt.
  • Se till att det har en synkrongenerator och ger en riktig sinuskurva så det kan användas även i kombination med elektronik.
  • Möjlighet finns till manuell start med snöre.
  • Ljudnivån måste vara så låg som möjligt. Det duger inte med verk som ger 90 dB eller mer.
  • Det kan kombineras med fler aggregat om det skulle behövas.
  • Förbereda huset, så inte sladdar behöver klämmas i dörrar eller fönster.
  • Ha drivmedel hemma.

Jag har börjat förbereda mig. Aggregat är beställt. Förberedelse av huset skall påbörjas. Allt för att kunna ”övervintra” under 20 – 40 år med emellanåt sviktande elförsörjning.

Som det ser ut nu är Sverige på väg att bli Nordens Libanon.

Ingvar Åkesson

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

7 thoughts on “De tre farliga “Löven” styr skutan Sverige på isberget

  1. Ingvar Åkesson, tack för en tydlig uppsortering av troliga resultat av de styrandes vingliga resa i energiförsörningsvärlden.

    Ett avgörande problem vi har, är att kärnkraften fick en peststämpel redan för 40 år sedan, ASEA fick gå ihop med BB för att rädda det som gick, av spetskunskap inom kärnkraften, eftersom det var förbjudet att forska på den inom landet ( vilket urbota korkat beslut, nu har syndarna luckrat upp det lite igen, men lagt skattetabeller för energiproduktion, så att det blir svårt iaf…).

    Nu, år 2020, behöver vi kärnkraften mer än någonsin, om vi ska minska fossil förbränning ( just Sverige ligger redan så långt framme, att vi skulle kunna ta det lite lugnt med sprit- och Tesla-bilar, men nej då, vi ska ligga i fronten…).

    Visst är det lite komiskt, att så fort det blir lite krutrök ( krig), lägger sig landet platt och hävdar neutralitet, men när det gäller miljö eller upplevt hot om klimat, ska vi plötsligt stå högst på barrikaderna och vara drivande/ledande…?

  2. Sorry att jag stavade fel på vår statsministers namn. Av nån anledning så har inte namnet fastnat.

    Jo, han vill säkert behålla både partiet och makten, men vill han nåt mer ? Jag har i alla fall inte noterat det.

    Ganska andefattig partiprogram. “Rösta på oss för vi vill ha kvar våra jobb..”.
    Jag upplever att Löfvéns (!) svaga viljeinriktning är det som gör att han (och sossarna) viker ner sig för MP. Om man inte vill nåt själv så kan man ju gå med på vad som helst (så länge man får behålla jobbet).

  3. Tege Tornvall. Visste du apropå uttal man att i princip alla svenskar uttalar Ivar Kreugers namn felaktigt. Släkten är från början dansk och tog namnet Kreuger och uttalade med franskt eu = ö. Dvs Kröger. Källa biografi om Kreuger minns inte författaren.
    Jfr den namnkunnige konstnären Nils Kreuger. Alla som är bevandrade i konstvärlden vet att det uttalas med ö-ljud.

  4. Löfvéns mål är rimligen att a) hålla ihop partiet, b) försvara makten för stunden, c) behålla makten i kommande val – med ev. behövliga partners. Enkelt och lättfattligt.
    Med betoning på e:et måste han enligt gällande svenska stavningsregler ha accent över e:et = Löfvén. Därför skriver jag så. Med betoning på ö:et stavar man det utan accent. Också enkelt och lättfattligt,
    Men i dagens regelfria värld skriver sig folk Joacim (uttalas Joasim), Cicci (uttalas Tjitji i stället för Kicki) m. fl. dumheter. Salige författaren Mankell stavade med två l och borde alltså uttalas med betoning på kort e. Man han menade sig ha betoning på a:et. Då måste han stava Mankel – men gjorde det inte.
    Rena snurren!

  5. Eftersom dagens sk. Regering är pinsamt obildade, det är med mycket få undantag som någon i regeringen ens har eftergymnasial utbildning.
    I Tyskland, som Sverige ofta jämför sig med, har mer eller mindre varenda minister utbildning av doktors grad för att ombesörja det ämbete han/hon förestår.
    Att Sveriges regering, inklusive deras rådgivare, skulle kunna fatta några som helst genomtänkta beslut tre sig otroligt vilket också har visat sig.
    Det är kohandel och billiga trix för att behålla makten.
    Det saknas vision och tjänstemannanivå samt en domstol som kan döma tjänstemän och politiker som begår ”tjänstefel”…

  6. Skulle det blivit så här om Göran Persson varit kvar ? Jag tror inte det. Efter att ha läst hans memoarer så har jag bilden att hans mål var att “vanligt folk” skulle vara nöjda.

    Vad är Lövens mål ? han verkar ju beredd att kompromissa om i princip vad som helst. Måste vara världsunikt att ett socialdemokratiskt parti skrivit under en överenskommelse om att försämra arbetsrätten.
    Numera verkar han ju inte hålla med om att han har skrivit under det papper som han har skrivit under. Däremot hävdar han bestämt att han håller överenskommelser.

    Jag får intrycket av en person som helt saknar inre kompass. En sån person blir lätt offer för viljestarka personer typ Lövin. Löven verkar ju nöjd om han når en överenskommelse med Lövin. Innehållet i överenskommelsen verkar spela mindre roll.

  7. När kommer segelfartygen att ersätta de dieseldrivna fartygen? Redarna litar inte på den nyckfulla vinden utan väljer dieselmotorer men väderberoende vindkraftverk är framtiden enligt de klimathotstroende.

Comments are closed.