XR påstår: Miljarder dör av klimatförändringarna

Figur 1. XR, Extinction Rebellion, genomför ofta dramatiska demonstrationer

Ärevördiga The Times publicerade den 12/9 en artikel om en intervju på BBC med Zion Lights, taleskvinna för XR. Hon fick frågan varifrån de fått underlaget för deras påstående att klimatförändringarna kommer att döda miljarder människor inom 10 eller 20 år.

Med “klimatförändringarna” menas förstås de som orsakas av människans utsläpp av koldioxid.

Hon medgav att siffran var “disputed”, ifrågasatt, men kunde inte förklara närmare.

Jay Williams

Figur 2. Zion Lights, 36 med två barn, lämnade XR i juni

The Times intervjuade henne därefter, då hon börjat i en organisation för kärnkraft. Innan BBC-intervjun hade hon kämpat internt i sex veckor över siffran. Men grundaren Roger Hallam, som hade lanserat siffran, hade en grupp av slaviska följare.

De skulle säga att “vi har hittat en forskare som stöder det”. Men det är inte så vetenskap fungerar. Jag har en magisterexamen i vetenskaplig kommunikation. Jag sa bara: “Oh my god, I can’t do it”.

Det är en extraordinär situation som ger en sällsynt inblick i de brutala konflikterna bakom kulisserna. Sedan hon lämnat hade hon fått dödshot och blivit föremål för olika skällsord.

The Times har intervjuat en annan taleskvinna. Hon tillbakavisar talet om en intern strid som “totalt nonsens” och hävdar att siffran kommer från Hallams egen forskning avseende sannolika antalet döda vid seklets slut.

+ – + – + – +

Extremister kan inte kompromissa

XR anstränger sig för att vara en extremiströrelse och så väcka uppmärksamhet. Kännetecknande för medlemmarna i sådana är bristande förmåga till kompromisser. Det leder ständigt till splittring, där det inte alls är säkert att någon fraktion överlever.

+ – + – + – +

Greta framträdde tidigt i regi av XR.

Figur 3. Greta talar inför XR på Parliament Square 2018-10-31

Talet avslutades med ett unisont: “It is time to rebel” upprepat i talkör av publiken.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

8 thoughts on “XR påstår: Miljarder dör av klimatförändringarna

  1. Går det så illa att klimataktivisterna får sin vilja igenom, så att drastiska klimatåtgärder blir av, kommer miljarder att dö i förtid. Av effekterna av åtgärderna.
    Klimatförändringar i form av global uppvärmning räddar däremot liv, eftersom kyla är mycket dödligare än värmeböljor. Den minskande kylan i en varmare värld räddar många gånger fler liv än vad som eventuellt går åt i eventuellt fler värmeböljor.

  2. Boken “Rockefeller en klimatsmart historia” av Fil Dr Jacob Nordangård, tar effektivt död på ett stort antal falska idéer om hur denna klimatskräck uppstått och är synnerligen välförsedd med faktiska bevis för hur Rockefellerklanen konstruerat klimatskräcken genom otaliga projekt som hela tiden verkat för att få in överstatliga idéer hos politiker och FN.

  3. ” Hon fick frågan varifrån de fått underlaget för deras påstående att klimatförändringarna kommer att döda miljarder människor inom 10 eller 20 år.”
    Sunt förnuft är en bristvara bland de klimathotstroende. Dagens pandemi skulle då vara en fis i universum gentemot klimatförändringarna. XR har lyssnat för mycket på Rockströms utsagor om tipping points.

Comments are closed.