Medias förljugenhet kväver yttrandefrihet o demokrati

Sydsvenskan visar ständigt sin bristande kontakt med marken

Redaktionens tro på sin egen förträfflighet med total blindhet för “alternativa” fakta har vi behandlat många gånger. Knappa in “avellan” i den lilla rutan märkt “Search” här till höger, så får du länkar till sådana poster.

Avellans programförklaring

Som chef för ledarsidan har Heidi ibland två spalter för sig själv under rubriken “MED ANDRA ORD”.

När Avellan presenterade spalterna för ett par år sedan, undrade jag först om hon missförstått det svenska språket. När jag använder uttrycket “Med andra ord” är det för att förtydliga vad som tidigare sagts, medan debattspalter närmast är till för att invända mot eller kritisera vad som sagts.

Nu visar hon att hon inte missförstått språket, men missförstått vad “debatt” är.

Innan dagens 23/9 läsarbrev gör hon en “programförklaring”: (Betalvägg)

Men grundläggande delar i en demokrati måste ändå vara allas lika värde, mänskliga rättigheter, fri åsiktsbildning, tryckfrihet och yttrandefrihet, likhet inför lagen och fria val.

Korta inlägg

Vid försök att få något infört har jag fått fveta att inläggen skall vara korta. Det beror tydligen på innehållet. Idag får Lennart Delander, som jag inte känner, nästan en hel spalt med över 1.800 tkn. Han diskuterar “liberal demokrati” utan att precisera om han använder den svenska, ursprungliga betydelsen eller den amerikanska, som kan översättas med “socialistisk”, eller numera med “kommunistisk”. Han skriver följande om “illiberal demokrati”:

Donald Trump är framröstad i ett demokratiskt amerikanskt val. Han har som president till punkt och pricka följt manualen för underminerandet av den liberala demokratin: attacker mot den oberoende pressen, rättsstaten, den fria forskningen och kulturyttringar som han inte gillar.

Detta torde vara precis vad Heidi Avellan tycker , vilket gjorde införandet angeläget. För oss som följt klimatdebatten står följande helt klart:

  • “Den oberoende pressen” har varit kontrollerad av oligarkerna och samfällt förtyckt friheten att kritisera klimatbluffen. Fakta har systematiskt förkvävts, precis som Sydsvenskan gör.
  • “Rättsstaten” har politiserats bortom all anständighet. Flera delstaters “Attorney General”, statsåklagare, har gått samman för att bekämpa “klimatförnekare” och oljebolag. Helt rättsvidrigt.
  • EPA, Environmental Protection Agency, motsvarigheten till Naturvårdsverket, har utövat ren utpressning mot storföretag med en praxis som kallas “Sue & Settle”. EPA hotade att stämma företagen med jättelika skadeståndskrav med hänvisning till egna tolkningar av lagarna. Inför en oviss utgång av en jurys utslag erbjöd sig EPA att dra tillbaka hotet om stämning, settle, mot att företaget visar sin goda vilja med ett generöst bidrag till en miljöorganisation. Så har EPA indirekt finansierat flera så kallade “gräsrotsrörelser”. Detta förfarande godkändes av demokraternas jusitie-minister, men stoppades genast av Trumps administration.
  • Den fria forskningen har varit helt fängslad av myten om klimathotet. Politiken har systematiskt finansierat “klimatforskare”, som sökt bekräftelse på hotet och som fantiserat om framtida klimat med extremt omfattande datorsimuleringar. Riktiga forskare, som sökt sanningen om naturen, har lika systematiskt blivit utan offentliga anslag.
  • Kulturyttringar har blivit verktyg för politisk propaganda. Sådan skall naturligtvis INTE finansieras av skattemedel.

Både Delander och Avellan lider av “förvänd syn” på vad om är rätt och riktigt. Tydligen lever de båda i en bubbla av total förljugenhet.

Mitt avvisade bidrag

I Avellans spalt en vecka tidigare fick den flitige skribenten Stig Broqvist argumentera för vindkraft. Som medlem i “Jordens Vänner” ligger hans referensramar långt vänsterut. Moderorganisationen i Sorbritannien har utan omsvep förklarat att “Kapitalismen måste krossas”. Han får ofta plats på insändarsidan.

Jag sände in följande mycket kortfattade manus:

+ – + – + – +

Stig Broqvist skriver: Kärnkraften kan inte regleras. Det är den redan utbyggda vattenkraften som klarar variationerna i elförbrukningen.

Han bortser från verkligheten:

  • 1. Det är vindstilla ibland. Det gäller ofta samtidigt i Tysklands alla grannländer, där Sverige ingår, googla “vind 15 länder”.
  • 2. Det är främst vindkraftens nyckfulla produktion som behöver kompenseras med reglering av andra kraftslag.
  • 3. Kärnkraften svarar nu för “baskraften”, den el som alltid går åt.
  • 4. Tas kärnkraften bort, måste vattenkraften svara för baskraften. Sedan finns ingen förmåga att reglera.

Broqvist ska visa varifrån elen kommer då det råder vindstilla i 15 länder och är molnigt.
Med Miljöpartiets energipolitik kommer “lyset att slockna” ibland i Skåne. Med säkerhet!

Sture Åström, nätverket KLIMATSANS

+ – + – + – +

Det tyckte Heidi Avellan att läsarna inte borde få veta.

Det visar Sydsvenskans respekt för demokratins “grundläggande delar”.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

2 thoughts on “Medias förljugenhet kväver yttrandefrihet o demokrati

  1. “den oberoende pressen” i Sverige inklusive Sydsvenskan är beroende av bidrag från skattebetalarna. Innehållet i MSM inklusive Sydsvenskan är så ointressant att prenumeranters och annonsörers bidrag är otillräckligt. Tala om att kasta sten i glashus.

  2. Sydkraft , eller EON som det heter idag, bjuder på biobiljetter för trogna kunder.
    När abonnemanget skulle förnyas så föreslogs en fossilfri el, eller om det var både fossilfri och kärnlös.
    Jag fick kämpa för att få en korrekt elanslutning där elen kommer från ett spektrum av produktion, där tom oljekraftverket i Karlshamn finns med.
    EON har ju visat att det inte går att lita enbart på vind och solen i Simrisprojektet.

Comments are closed.