Nu klimatnödläge i Kalmar

Kommunfullmäktige i Kalmar beslöt den 26/10 att utlysa “Klimatnödläge”

Nu har Kalmar beslutat att utlysa “Klimatnödläge”. Därmed följer man exemplet från de stora städerna Stockholm, Lund och Malmö. Lokalpolitikerna lär väl då känna sig vara i gott sällskap.

Då kommunens domvärjo inte sträcker sig utanför dess gränser, måste “nöden” finnas inom dess gränser. Ett “nödläge” bör rimligen även vara akut och fordra snabba hjälpinsatser.

En kvinna ringde upp kommunfullmäktiges vice ordförande, som suttit ordförande under debatten och som klubbat fast beslutet. Hon bad om klargörande på ovan nämnda punkter och spelade in samtalet. Det är så festligt att det är värt att lyssna på.

Avslöjande politisk inkompetens

Samtalet visar att den högste politiker som genomdrev beslutet inte kan hänvisa till dess innebörd. Inte var “nöden” syns. Inte vad kommunen kan göra och inte vad den skall göra.

Det är häpnadsväckande att ansvariga politiker är så totalt ansvarslösa att de tar beslut om saker de inte vet något alls om.

Eller, det är kanske inte alls häpnadsväckande i dagens politik ?

“Klimatnödläget” är således bara okunnig “plakatpolitik” för att tillfredsställa okunniga aktivister som gastar högt ute på gatorna.

Ett tydligt tecken på den degenerering som pågår i dagens politik.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

17 thoughts on “Nu klimatnödläge i Kalmar

  1. Petter Wulff
    Om någon skulle säga till dig ” jag röstade på XXX-partiet i riksdagsvalet, men jag vet inte varför”, då antar jag att du skulle tycka att det var märkligt. Kan man överhuvud taget ha en uppfattning i en fråga om man inte vet varför? Uppfattningar grundas ju på att man känner vissa fakta och grundar sin uppfattning på dessa. I fallet ”klimatnödläge i Kalmar” verkar politikerna inte ha en aning om varför man inför det och inte heller vilka åtgärder man ska vidta med anledning av beslutet. Men, vi kanske har de politiker vi förtjänar?

  2. @Petter Wulff.
    Om någon inte vet vad som avhandlas eller vad som är, så är någon inte insatt i ämnet och vet inte vad vederbörande yrar om. Och då så är allt fel, kan det vara så svårt att inse det tro?

  3. Aj aj, så det är verkligen nödläge nu? Bäst man gräver en bunker och gör sig beredd….!

  4. Men då finns det igen anledning att berätta det här. Detta är inte en chat ! ! !

  5. Om någon stöder en uppfattning men är okunnig om varför, betyder det inte att uppfattningen är fel.

  6. Om man nu verkligen tror a) att Kalmar har ett klimatnödläge och b) att det orsakas av ökade CO2-utsläpp från mänsklig verksamhet, borde man rimligen begränsa familjens fordonsflotta. Familjen Heiman Sjögren har enligt Ratsit följande fordon:

    Reko Trailer 650 EST 2003 Sjögren, Henrik Paul Andreas
    KTM 350 Exc-F 2016 2016 Sjögren, Henrik Paul Andreas
    Mazda 6 2.5 2009 Sjögren, Henrik Paul Andreas
    Volvo V40 1998 Sjögren, Henrik Paul Andreas
    Toyota Celica GTI-16 1990 Sjögren, Henrik Paul Andreas
    Volvo V70 D3 2011 Heimark Sjögren, Malin Elisabeth Linnéa

    Inget ont i det. Maken kan ha några samlarbilar. Familjebil är tydligen en Volvo V70. Men det rimmar illa med att det skulle råda något klimatnödläge med ökande CO2-halt orsakad av mänsklig verksamhet.

  7. Extremväder i USA med kyla och tidig snö förstörde 2019 års skörd och 2020 väntas bli än värre. US bönder kallar det helvetesskörd. detta tystas ned totalt av medier för det stämmer ej in i bilden om den globala uppvärmningen.
    För övrigt är väl Kalmar mest känt för sitt snurrom, vad detta snurrom ligger, i utkanten eller centralt kan man fråga sig, kanske både ock.
    Fördumningen av landet är i uppåtgående.

  8. Som alla politiker, en massa babbel utan vetande! Och detta gäller inte bara i kommunerna utan hela politikerkåren! Man kan t ex i Smålandsposten läsa om den smått fantastiska historien om Region Kronobergs nya sjukhus-projekt i Växjö där man redan slösat bort en halv miljard kronor på tomten och mer eller mindre inkompetenta konsulter utan att någon ens sett tillstymmelsen till en spade. Det mest fantastiska är att tomten man trott sig köpa ägs delvis av en privatperson och att tomten knappast är lämpligt för ett sjukhusbygge utan stora dyra åtgärder som skydd mot översvämningar och nya trafikleder måste byggas. Till saken hör att för den halva miljard man slösat bort kunde byggt ett nytt sjukhusblock bredvid den gamla bara kommunen inte varit så byråkratiska och hindrat med onödiga höjdrestriktioner. Hade nog inte spelat någon större roll om det nya blocket hade fått 13 våningar i stället för tillåtna 9 som gäller idag på platsen! Det är inte bara klimathysterin som kostar pengar…

  9. Om inte vederbörande frivilligt lämnar sin post borde ett medborgarförslag inlämnas med sådant innehåll, samt någon vettig kommunstyrelseledamot lämna ett beslutsförslag till kommunfullmäktige om folkomröstning i frågan om klimatnödläge.
    Inte för att jag allvarligt tror att det ger någon effekt direkt. Syftet är istället att få uppmärksamhet kring vilka vettlösa personer och dito idéer som driver kommunen.

  10. Den 21 Januari 2020 så får jag uppdraget att ta emot 3 myndigheter på ett naturreservat.
    Eftersom jag gott och väl hållit tiden till mötet så tar jag en tjuga och plockar lite grenar från den snöfria marken.
    Vipps så kommer besökarna bakom min rygg, varav jag vrider på kroppen och sticker
    ned tjugan i marken, och uttrycker att det finns ingen tjäle!
    ( Det hade varit veckovis sydvästliga vindar, varav plusgrader.)
    Jag får en förvånande blick över mitt uttalande, så jag tvingar mig själv att säga! När afrikanerna tvingas investera i dunjackor, då kommer vi att få det mycket kallt.
    Ni må tro att det snurrade i deras huvuden.

    Igår pratade jag även med en äldre man som är fysiker, och försökte redogöra att det är vindriktningarna som till största delen avgör temperaturen. Fick svaret att det kan inte vara bidragande.
    Ärligt talat! Jag tror inte att det finns någon hjälp för idiotin som drabbat mänskligheten.

  11. Nja, du måste nog också få dit några tjejer, som står utanför och skriker ibland, till exempel varje fredag.

  12. Det räcker alltså att skicka in ett medborgarförslag så går det igenom bara det har rätt agenda och är Pk rätt.
    Man tar sig för pannan,totalt inkompetenta politiker.

  13. Politiker är så okunniga att de inte förstår att vid klimatnödläge måste kommunen vidta åtgärder och förbereda befolkningen på evakuering och varna resande för att åka till Kalmar. Varningar för inresa ska sättas upp vid kommungränsen. Agerar kommunen inte så är klimatnödläget bara en symbolhandling av de klimathotsreligiösa.

  14. Vänta bara om det blir en kall vinter, då kan vi verkligen få ett nödläge i Södra Sverige. Detta tack vare våra politikers försumlighet och brist på långsiktiga åtgärder. Brist på el kan göra att stora områden blir bortkopplade och utan el i timmar och kanske dagar. Det kan innebära stora skador på egendom samt risk för dödsfall. Hade vi behållit våra kärnreaktorer och byggt ut stamledningsnätet hade risken varit liten. Så går det med ett litet tokparti, som får styra regeringens åtgärder.

  15. Bara ett bevis på att Sverige ledarskap ända ned till småkomuns ledare är helt inkompetenta för deras jobb.

  16. Lyssnade på inspelningen. Helt underbart absurt!
    Men kommunstyrelsen bör väl kunna kalla in St Greta som konsult…

  17. NÖDLÄGE-Återkom om ett par dar!

    Är det inte 112 som gäller vid nödläge på riktigt?

Comments are closed.