Claes’ galna nyheter med Dilbert och Ocasio-Cortez

WUWT

Figur 1. Vardagens problem: Det är klimatförändringarnas fel !

  • 1: Jag är ledsen att jag är sen. Klockan larmade inte för att stan blivit utan ström. Och mobilens batteri var slut.
  • Och vi fick ingen ström, därför att staten stängt det sista kolkraftverket för att minska utsläppen.
  • Så egentligen, missen beror på klimatförändringarna, inte på mig. (Slow clap = stillsam applåd.)

+ – + – + – +

Sammanfattning från Claes Lindskog

(verkliga nyheter är få i dessa Coronatider, men galna/falska finns det ovanligt gott om)

Månadens nyhet 1

Flash! Nu har USA formellt lämnat Parisöverenskommelsen om klimatet. Peter Alestig tycker i SvD att Biden kan ta till Obamas “trick” för att ansluta USA igen. Det var bara det att tricket var emot konstitutionen. Men Biden kan ju försöka få med kongressen, där dock republikanerna dominerar senaten. Om Biden skulle dö kommer säkert vicepresidenten Harris och hennes kompis AOC att försöka.  

Månadens nyhet 2

Rockströms Potsdam Climate Institute har råkat ut för en internationellt uppmärk-sammad flopp när deras omskrutna modell för El Niño-fenomenet (ett mycket liten ingrediens i en modell för världsklimatet) redan efter ett år gett motsatt resultat mot verkligheten. Så går det när man inte har någon kompetens inom klimatvetenskapen.

Månadens nyhet 3

För 13 år sedan lovade Labourregeringen att 2020 skulle all el komma från vind i Storbritannien (men få hem värms av el i Storbritannien) . Förra veckan som var “UK Wind Week” gav vind 1,8 % av elen. T.o.m. kol, som nästan inte finns längre, gav ungefär 3 ggr mer och fossila bränslen gav totalt 68%.

Branco

Figur 2. USA har haft ovanligt många köldrekord denna höst

Månadens mest galna nyhet 1

Alexandria Ocasio-Cortez (AOC), fd bartender, och extremsocialist har blivit invald till Bidens “klimatråd”. Hon har tidigare i representanthuset lagt fram ett Greta-förslag på en “New Green Deal” som vill stoppa all industri som använde fossila råvaror inkl elbilar och kärnkraft. Hon säger att det skapar massor av arbetstillfällen, eftersom ett lågenergisamhälle kräver manuell arbetskraft för allt (). Pengar är inget problem, det är bara att beskatta de rika eller låna. Hon och eko-fascistiska vicepresidenten Kamala Harris (som var en av de ansvariga för att elproduktionen i Kalifornien tagit steget tillbaka mot 1800-talet) vill införa ett system där alla delas in i 10 klasser utifrån vidden av sitt “klimatlidande” och sedan erhåller kompensation för det. Den lägsta klassen omfattar “alla av kvinna född” (?!?).      

Månadens mest galna nyhet 2

Göteborg “känner oro” och bygger barriärer mot havet för 30 miljarder. Klimat-ansvarig babblar om “trösklar” (tipping points) som kommer att öka havens stigning. Dessa trösklar är ju rena påhitt av agronom Rockström och de havshöjningar på 2.7 m man talar om finns ju inte, speciellt som landet stiger snabbare än havet i Göteborg.  

Månadens mest galna nyhet 3

Splittringen om bästa omställning till “fossilfritt” fortsätter bland de gröna (jämför splittringen på vänsterkanten eller den som så roande skildras i Monty Python-filmen “Life of Brian”). Det senaste är EU-kommissionens ställningstagande mot vattenkraft som de kallar “icke hållbar” och detta tydligen oavsett om den redan finns eller om den skall skapas (och då det finns visst fog för omdömet). “Detta är mycket allvarligt” säger Centerpartiet. Ja, det är värre än så. “Hål i huvudet” säger Moderaterna. Kan man inte acceptera vattenkraft, kan man inte acceptera pumpkraftverk som idag i många länder är den enda realistiska möjligheten att lagra el från sol och vind, men som kräver lika stora dammanläggningar som vattenkraften.

Månadens Fake News 1

Aldrig varit så många stormar förr, säger Peter Alestig i SvD och refererar desperat till ökände hockeyklubban Michael Mann, men är helt omedveten om att WMO från i år namnger alla stormar, inte bara de största, och därför har namnen tagit slut mycket fortare. Tacka sjutton för att de enfaldiga tror att “stormarna ökar”.

Månadens Fake News 2

“Klimatstress gör att träden släpper sina löv tidigare” säger en ny rapport i SvT. Att det bara är nys förstår man, när man betänker att träd har “klimatstressats” mycket mer under medeltiden och fortfarande “stressas” söderut som t ex i Paris där löven faller en månad senare än i Norden.

Vad är skillnaden mellan galna nyheter och fake news?

Min provisoriska definition är: Fake news är en nyhet där en uppgift inte stämmer med vad som mätts eller ett uttalande med vad som sagts medan en galen nyhet är när någon säger något galet eller agerar ologiskt utifrån en korrekt beskriven situation.

Månadens citat: “100.000 lämlar kan inte ha fel”

 Månadens personliga kommentar

Jag har upptäckt att jag nog är en klimatkättare snarare än en klimatskeptiker. Skillnaden enligt Willis Eschenbach (som skriver på WUWT) är att en skeptiker misstror delar av klimathotssagan medan en kättare misstror grundidén till sagan, nämligen att koldioxid påverkar temperaturen. Teoretiskt påverkar koldioxidhalten tempera-turen, men effektens storlek är mycket svårmätbar och är enligt många forskare mycket liten jämfört med naturliga variationer.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

9 thoughts on “Claes’ galna nyheter med Dilbert och Ocasio-Cortez

  1. Göran J 2020/12/03 at 10:33
    Vindkraftverken ger bidrag till ljusföroreningar och stör horisontvyn och ska därför rivas 🙂

  2. ”Parisavtalet” är en intressant sak, tror att det bara är här i Sverige det kallas avtal. Resten av världen kallar det en överenskommelse. Absolut inget i något lands bidrag är bindande på något juridiskt vis. Man ser hur uselt jobb msm gör som inte ställer miljö och ”klimat” ministern Lövin mot väggen om detta skämt

  3. När ”forskare” har tid och resurser att räkna ut när löven skall falla av träden om hundra år förstår man att det är allvar nu….
    Bor i Norra Småland och här kan vi ha minus 15 i februari och plus 30 i juli. Jag får det till en diff på 45 grader på ca fem månader STACKARS alla träd och växter, hur ska de klara en genomsnittlig temperaturökning på 1,5 grader till 2100…

  4. Den kalla perioden har faktiskt redan börjat med ovanligt många köldrekord runt om på Jorden. Men dina media undanhåller den informationen från dig.

    Sen tar det tid för Solens passivitet att tränga igenom, eftersom haven har så enormt stor värmekapacitivitet. Fullt utslag syns förmodligen på 2040-talet. Av dom som lever då.

  5. Det stämmer inte. Enligt Klimatsans är det nära förestående. Är det månne så att detta nätverk börjar inse verkligheten. 30 år, så har det inte låtit förut.

  6. Alf Turesson
    Klimatet är väderhändelser i mera än 30 år så du får nog vänta lite till.

  7. På tal om Fake News. När blir klimatet kallare som klimatsans tjatat om i många år nu?

  8. På tal om tokerier, i dagens Norrköpings tidningar debattsida finns att läsa hur MP nu vill stoppa något som dom kallar för “gör något radikalt åt ljusföroreningar”.

    https://etidning.nt.se/1971/NT-del-A/353911/2020-12-03/17293815/Gor-nagot-radikalt-at-ljusfororeningar

    Vi skall nu kriga mot ljuset och släcka ned Sverige. Jag slutar aldrig att förvånas över dessa fanatiska människor som hela tiden försöker att skrämmas med allt som finns omkring oss.
    Jag frågar mig ängsligt om inte MP inom kort kommer med att all el skall stängas på grund av att elallergin sprider sig som en löpeld.
    Best vore kanske att ta död på alla människor så naturen får ha sin gång.

  9. Här har du en klimatkättare till :-). Jag har länge saknat begreppet, men tycker det är välfunnet. Bara man inte nu blir bränd på bål (bildlikt) för detta.

Comments are closed.