Sista natten på Ringhals 1 ?

Strålsäkerhetsmyndigheten

Ringhals 1 är en kokvattenreaktor, som nyligen moderniserats

Enligt turbinoperatören Carl-Jalmar Wisberg skulle den kunna drivas i många år till. Nät-tidningen Bulletín har intervjuat honom. Han undrar om det verkligen var sista natten den 31/12. Det vore gigantisk kapitalförstöring.

En mycket läsvärd artikel ! !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

7 thoughts on “Sista natten på Ringhals 1 ?

  1. Instämmer om artikeln i Bulletin. Journalisterna är i allmänhet okunniga eller så vill de inte ifrågasätta. Bolund får komma med felaktigheter om att kärnkraften är olönsam i varenda debatt eller utfrågning. Bolund vet naturligtvis hur det förhåller sig. Skatter som läggs på kärnkraften betalar vi själva endera på elräkningen eller att ett statligt företag får mindre vinst. De är uteslutande till för att MP ska kunna säga att kärnkraften är olönsam. Och att Norge köper billig el och säljer tillbaka när det är dyr el visar på att regeringen satt balansen och marknaden ur spel med vindkraften. Sverige subventionerar alltså även Norges elproduktion. Och där kan MP inte säga att Sverige tränger ut fossil elkraft.

  2. Så länge som Löfven klamrar sig fast vid regeringsmakten med hjälp av MP är det inte möjligt att återstarta Ringhals 1. Löfven kan göra vad som helst för att behålla regeringsmakten. Regeringsmakten har högsta prioritet och då tillåter Löfven vilka tokigheter som helst.

  3. Vattenfalls nedläggning av R2 & R1 tjänar två syften.

    1. Genomföra Miljöpartiets politik, enligt order från ägaren
    2. Trissa upp elpriset i hela Sverige och främst elområde SE3 och SE4, för att Vattenfall ska tjäna mer pengar på sin övriga elproduktion.

    Något ansvar för Sveriges elförsörjning tar varken regeringen eller Vattenfall, och de verkar inte inse vilken betydelse säker elförsörjning till lågt elpris har för näringsliv och välfärd. Sverige som vi känner det är under avveckling.

  4. Hur kan ett pyttelitet 4%-parti tillåtas bestämma om något så viktigt som vår elförsörjning? Vi andra 96% då, har vi verkligen inget att sätta emot förutom en dag vart 4:e år?
    Dags att sätta viktiga saker som el-politiken utanför regeringens ansvarsområde. Varför inte kopiera Schweiz och låta medborgarna rösta om dylika viktiga beslut. Att låta MP bestämma om vår elförsörjning är ju lika korkat som att sätta bocken som trädgårdsmästare.

  5. Tragiskt !

    Sverige klarade ju elförsörjningen under vintern (i och för sig inte slut än). Dock gick ju vattenkraften på max. Det går inte att ta ut mer.
    Det borde inte vara så svårt att inse att vi behöver en elproduktion som med säkerhet kan täcka åtminstone 90% av behovet vid topplast.

    Vindkraft kan definitivt inte garantera leverans. Kärnkraft kan.

  6. Kapitalförstöring är väl inget som MP duckar för! Att slösa med andras pengar är ju deras favoritämne.

Comments are closed.