“Flygande Holländare” kan inte gå i hamn pga Corona

Bloomberg

Besättningarna på sju kryssningsfartyg utanför Manilla får inte gå i land pga Corona

De ligger där eftersom de flesta i besättningarna kommer från Filippinerna. Men i bukten ligger fler än två dussin kryssningsfartyg för ankar. Det gäller många hamnar runt om i världen, särskilt mellan Florida och Bahamas. Pandemin har i praktiken stoppat hela kryssningsindustrin. De fartygen ligger stilla, så besättningen har inget att göra, vilket visat sig deprimerande för många.

Problemet med landgång gäller besättningarna på alla sorters fartyg. Finns misstanke om Corona ombord, får ingen i besättningen gå i land. Alan Wirzbicki på Boston Globe uppskattar antalet till 400.000 i fjol och 200.000 i år.

Besättningarna är “strandsatta” till sjöss.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

5 thoughts on ““Flygande Holländare” kan inte gå i hamn pga Corona

  1. # Björn

    både du och jag vet att “97% konsensus” är ett dubbelfel; dels så är det inte 97% och ffa. är konsensus ett icketillstånd inom riktig vetenskap, som fört människan hit från grottlivet…..

  2. Enought
    När Galileo Galileo hävdade att ”Jorden kretsar kring Solen” hade han uppenbarligen fel eftersom det rådde 100% konsensus inom Inkvisitionsdomstolen. Jag hävdar att ”Solen styr väder och klimat”. Min ”konspirationsteori” förkastas av media, man stöder sig på 97% konsensus. Emellertid, det saknas 3%. Var det inte koldioxiden och kossorna som höjde havsnivån 120.000 mm sedan den senaste istiden?
    Vi lever i en intellektuell istid!

  3. Man behöver inte ha en konspirationsteori, för att inse att den “postmoderna” nutiden ger PK-lösningar efter politikers diktat, och det ynkliga medberoende media svansar med…..

    Politiker och folk i demokratier, är långt ifrån varandra, politikerna i media är bara bättre, eller oftast sämre, skådespelare. De är beroende av framgång i nästa val, för sin försörjning och sin status/sitt liv. Demokraturen, som Moberg mycket framsynt redan såg för 60 år sedan, är en verklighet idag. Massiva insatser görs för att dölja det, “anfall är bästa försvar”, etablissemanget skapar en den ena, än den andra, institutionen för att kväsa alla som ifrågasätter agendan, som kan sätta käppar i hjulet för den “goda” och “sanna” tron, i värsta religös anda. “Science is settled”, maken till idioti fanns för flera 100 år sedan, då kyrkan vägrade ge upp världsbilden, att allt kretsade kring jorden, samma sak håller på att hända igen!!!

  4. Hur allvarlig är egentligen pandemin? Vi har alltid haft diverse epidemier som dragit fram över klotet och orsakat sjukdom och död. Det nya är inte epidemin i sig, utan västvärldens reaktion på den. Vi har under 1900-talet varit utsatta för betydligt allvarligare sjukdomshot än covid-19. Värst var spanska sjukan, med bortåt 100 miljoner döda enligt Wikipedia. När asiaten grasserade 1957 – 1958 beräknades 3000 svenskar ha dött därav och liknande siffror har beräknats för influensan Hong-Kong 10 år senare. Då var det inte aktuellt att stänga ner samhället, Dock hade man besöksrestriktioner på sjukhusen. Vi hade också epidemier av mässling, polio, tbc, scharlakansfeber, difteri m.m som tog många liv, men inga nedstängningar av samhället. Jag har en dyster syn på varför man stänger ner och vad de bakomliggande orsakerna är. Här liksom i fallet med klimatalarmism menar jag att huvudorsaken är att skrämma och successivt vänja befolkningarna befolkningarna med allt kraftigare restriktioner och minskad frihet i syfte att genomföra “The great reset” enligt de tyranniska globalisternas önskemål. De strävar efter att avskaffa demokratin, minska befolkningen med upp till 90%, avskaffa äganderätten, och totalt övervaka alla våra förehavanden. Det är mao ett återinförande av slaveriet som är drivkraften. Det är en skandal utan like att MSM-media spelar med i denna sataniska dödsdans i stället för att kritiskt granska de personer och organisationer som ligger bakom dårskapen. Förhoppningsvis sker det snart ett uppvaknande bland medborgarna med krav på att de ansvariga ställs inför rätta och straffas för de brott mot mänskligheten som man begått. Vill man att 90% av mänskligheten ska försvinna och resten, förutom en styrande elit, skall förslavas så är det uttryck för en ondska som är minst lika stor som den nazisterna fälldes för i Nürnbergrättegångarna.

  5. Det unika med den nuvarande pandemin är att för första gången bemöter många länder en pandemi genom att isolera friska människor. Tidigare har sjuka människor isolerats, om några alls har isolerats.
    Eftersom åtgärderna mot pandemin liknar en lättvariant av de åtgärder som klimataktivisterna vill ha mot det inbillade klimathotet, borde stödet för en “grön omställning” minska. Men folk kanske inte fattar?

Comments are closed.