Väntar 50 år av kallt väder?

Figur 1. Solfläckscykler analyserade med AI, Artificiell Intelligens

Ett forskarteam har utarbetat en metod att analysera solfläckars frekvens med Artificiell Intelligens. I det grå fältet har observationerna varit ofullständiga, men AI har återskapat informationen utgående från överlagring av kända cykler.

Blått visar halvperioder med längden 5,5 år. Prickat rött visar Gleissbergs 120-åriga dubbla cykler.

Vår norske vän Jan-Erik Solheim har tipsat om ett arbete av ett team med Willie Soon, som talade på vår konferens i Mölndal. Där ingick också professor David Legates, av president Trump tillsatt som director of the U.S. Global Change Research Program, men snabbt avsatt av Biden-administrationen, samt dr Victor Velasco Herrera vid the National Autonomous University of Mexico.

Ffigur 2. Med AI kunde man inte bara fylla i felande historiska data utan även göra en prognos fram till 2100.

Prognosen visar låg aktivitet de tre närmaste cyklerna. Willie Soon ser det som bekräftelse på sina förutsägelser för 10 och 15 år sedan.

Det kan betyda 50 år av kyligt klimat.

Professor Legates förklarar att president Trump insåg betydelsen av forskning om “rymdväder” och särskilt om Solens varierande aktivitet.

När Solen är aktiv sker utbrott av magnetiska stormar som kastar ut strålar av plasma. En stark sådan riktad mot jorden kan skada eller till och med förstöra tusentals av de satelliter som världen är beroende av för allt från radio, telefon och TV. Värre är att en riktigt stark solstorm kan skada elnätet. De flesta kraftledningar och transformatorer finns oskyddade ovan marken och är därmed akut sårbara. Solpaneler kan också få sin livslängd förkortad av sådan strålning.

Legates tillägger: Om vi har rätt är elnäten och satelliterna säkra de närmaste 50 åren.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

8 thoughts on “Väntar 50 år av kallt väder?

  1. Det är ett påstående.

    Här är det förklaringar som gäller ! Förklara hur teorin bekräftas.

  2. Lasse: Tveksam till om molnteorin kan ge kallare stratosfär så som uppmätts, eller om den kan förklara att nattemperaturen ökat mer än dagtemperaturen. De förhållandena förklaras väl med växthusteorin.

  3. Jag följer utan att förstå suspcious observers dagliga solrapportering.
    De är övertygande om att solen är den verkliga drivaren av vårt klimat.
    Själv är jag mer förundrad över att vi inte talar mer om molnen som minskat ordentligt.
    20% fler soltimmar på 40 år ger ca 10% mer inkommande global instrålningsenergi.
    Det är klar att detta värmer!
    Såg att detta redovisades i den rapport som kom i veckan. Men media verkar tiga om detta.
    Molnen är svaret inte CO2!

  4. På SVT-text sidan 125 kunde man läsa att höst och vinter 2020 var den varmaste någonsin. Då jag tidigare i ovanstående inlägg konstaterat att vintern i Europa varit kall och att April ser ut att bli den kallaste sedan 1921 i England och sedan 1917 i Tyskland blev jag först konfunderad, men sedan såg jag att det inte var årets vinter man avsåg utan fjolårets! Det har tydligen gått så långt att de presenterar ett år gamla uppgifter som nyheter för att driva klimathotsagendan och försöka vilseleda allmänheten. Riktigt dåligt av SVT, men ändamålen helgar som bekant medlen i lögnmedia.

  5. De saknade solcyklerna ovan under 1700 talet stämmer bra överens med de kurvor som de facto är uppmätta. Förvisso med den äldre metoden att räkna antalet solfläckar. Från 1947 används radiomätningar. Jag har en kurva som visar solens 11 årscykler från år 1610. Från år 1650 fram till 1700 låg antalet solfläckar på ungefär samma nivå där kurvan ovan startar, det vill säga runt 100. Från 1610 till 1650 på ungefär samma nivå som den senaste solcykeln 130 fläckar. Nu stämmer inte min kurva helt överens med denna det diffar lite på olika cykler. Men trenderna stämmer dock väl överens.

    Så om de beräknade data framåt i tiden stämmer, ja då är det risk för ett svalare klimat. Alla i branschen känner till de här förhållandena och därför är brådskan så stor för klimatalarmisterna att få till stånd kraftfulla åtgärder så att man sedan kan ta åt sig äran för att ha räddat mänskligheten från klimathotet. Klarar man den bedriften att hålla solaktiviteten borta från allmänhetens kännedom så kan klimatalarmismen fortsätta långt in i nästa sekel. Så det är inte för inte som IPCC tonar ner allt tal om solens eventuella inverkan.

    Här är länken så kan ni själva studera den och jämföra med grafen ovan. Håll till godo:

    http://solar-flux.narod.ru/English.htm

  6. Det finns en organisation som heter WeDontHaveTime.org. De har en påkostad annons i SvD idag.
    Jag undrade varför Ericsson var med på ett hörn. Svaret är det vanliga, ”follow the money”.
    Ericsson vill bygga ut 5G för att ”hjälpa sina kunder”. När man sedan börjar svamla om ”gröna banker” stänger jag av.
    Jag klarar inte mer dynga…

  7. Att jorden kan träffas av en s.k. Corona-utkastning (CME) är ett reellt hot (till skillnad från vissa andra inbillade hot).

    Vi undgick ju med nöd och näppe att träffas av en stor CME 2012.
    Om man inte snabbt stänger av allt som har med el att göra (t.ex. elproduktion, elöverföring och datakommunikation) så kan en CME ge katastrofala effekter.

    Tvivlar lite på Legates åsikt att vi kan känna oss säkra 50 år framåt. CME sker även vid solminimum, dock mindre ofta.

  8. Mycket talar för att vi nu är på väg mot ett kallare klimat. April ser ut att bli rekordkall i Europa, se:
    https://electroverse.net/englands-coldest-april-since-1922-germanys-chilliest-since-1917/
    Inte bara Europa drabbas nu av rekordkyla utan kylan är rekordartad även i USA, där man liksom i Europa fruktar minskade skördar p.g.a. många frostnätter, se:
    https://notrickszone.com/
    Detta förtigs i msm-media som halsstarrigt och med den drucknes envishet framhärdar i vanföreställningen om att temperaturen stiger på ett farligt och olycksbådande sätt.

Comments are closed.