Från tyskt “Energiewende” nu till globalt “Landwende”

Figur 1. Tyska WBGU lanserar nu begreppet “Landwende” som skall vara globalt.

Det är förbundsregeringens vetenskapliga råd för globala omvärldsförändringar. Det har varit mycket aktivt i klimatfrågan med många spektakulära förslag bl.a. om nödvändig-heten att vänja sig med att äta larver och insekter. Den mest framträdande har varit förre VD för PIK, das Potsdam Institut für Klimafolgenforschung, Hans Joachim Schellnhuber. Inflytandet i IPCC har varit mycket stort.

Nu tycks “De Gröna” i Tyskland ha insett att “Energiewende” mycket snart slutar som ett totalt fiasko. Under 2021 och 2022 stänger man 6 kärnreaktorer och, om jag minns rätt, 4 kolkraftverk. Samtidigt som man forcerar försäljningen av elbilar. Det betyder att rullande Black-Outs blir oundvikliga.

Globalt “Landwende” för global “Hållbarhet”

Figur 2. De ansvarskännande “Gröna” identifierar mänsklighetens tre största problem

  1. Klimatskydd (vad tror de egentligen att “Människan” kan skydda sig mot ?).
  2. Biodiversitetens upprätthållande.
  3. Livsmedelstillgången skall säkras.

Den gemensamma nämnaren för alla tre är “Land” och dess brukande. Detta måste således bli föremål för globala förhandlingar om gemensamma riktlinjer.

Figur 3. Umgänget med “Land” skall vara “solidariskt” under “Förändrande styrning”, Transformative Governance

Jag antar att tyskar i allmänhet känner igen vokabulären från DDR. Bönderna skall inte “konkurrera” med varandra utan deras arbete skall “integreras” med klimatarbetet, vården av biodiversiteten och produktionen av livsmedel.

Figur 4. Alla skall bidra: Individuella pinonjärer, staten, EU och internationellt samarbete skall föra till ett “Huvudbudskap” om ett “Globalt Landwende”

Styrningen skall se till att alla jobbar för att skapa ett globalt “Landwende”. Den grundläggande idén är förstås, som för klimatet, att arbetet ute i verkligheten av bönder och andra skall styras av politiska aktivister, byråkrater och “forskare” med det gemensamma kännetecknet att de aldrig arbetat ute i verkligheten.

För att säkerställa sin försörjning har de sneglat på de 25 klimatkonferenserna och föreslår följdriktigt:

A Global Land Summit should be convened for 2025 as a joint conference of the Parties of all three Rio conventions.

(En global toppkonferens bör hållas 2025 såsom en samlad konferens mellan Parterna i alla de tre konventionerna antagna i Rio.) Se sid. 275.

Detta kan bara ses som en del av den politik som skall “fördela världens resurser” i en planekonomi.

Den globala “Allmänningen” mark och areal

Intrycket ovan förstärks av en video, där man vill ta ansvar för hela världens markanvändning. 10 minuter in börjar den oförblommerat planekonomiska argumentationen. Liksom i Sovjet skall “Pionjärer” leda utvecklingen:

Allerdings können diese Pioniere des Wandels nur dann auch wirklich wirksam werden, wenn der entspechende Rahmen sie dafür befähigt. Diesen Rahmen setzen die Staaten und es sind die Staaten, die sozusagen die Macht haben über das globale Gemeingut Fläche und Boden.

(Dessa Pionjärer för förändring kan dock bara vara effektiva om en lämplig ram gör det möjligt för dem att agera. Staterna sätter denna ram och det är staterna som så att säga har makten över det globala gemensamma bästa för område och mark.)

All mark betraktas således som en Global Allmänning, vilken givetvis måste förvaltas under “globalt” ansvar. Något utrymme för privat ägande hittar jag inte i denna framställning. Staterna skall driva fram den markanvändning som de kloka forskarna anvisar med subventioner, påbud och förbud.

Betalat med skattepengar

Denna rent politiska argumentation betalas alltså med skattepengar, något som är helt oförenligt med varje demokratisk konstitution. Ändå förekommer det ! !

Hur är det möjligt ? ? ?

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

8 thoughts on “Från tyskt “Energiewende” nu till globalt “Landwende”

  1. Det är riksdagsval år 2022. Min högsta önskan då är att mp då åker ur riksdagen. Detta parti för hysteriker, neurotiker, flummare och lögnare har lyckats med att manipulera större delen av mediafolk och politiker och är samhällsfarligt. De vill ha 1800-talet åter och stödjer tanken på en global klimatdiktatur. S och Cp är inte mycket bättre, men där finns i alla fall ett litet hopp om tillnyktring. Häromdagen tittade jag på programmet “Gokväll”. Deras gäster brukar ha en fiktiv middag med fiktiva inbjudna gäster. Denna kväll var det artisten Tommy Nilsson som bjöd i Greta Thunberg, David Attenborough och en tredje, vars namn jag glömt. Tommy Nilsson var full av beundran gällande dessa personer och förklarade att Greta visat att vi äldre har mycket att lära av de yngre. Det må gälla honom, men knappast för den klokare delen av landets befolkning. Tommy Nilssons uttalande gillades förstås av programledaren och är typiskt för hur dårskapen helt ersatt förnuft och kunskap på Svt. Det behövs en ny ledning inom Svt som har förmåga att ge neutral och allsidig information, med reportrar som besitter grundläggande kunskaper inom de ämnen som avhandlas. Nu har vi nästan enbart agendajournalistik där tro, vidskepelse och obegåvat babbel är styrande. Mitt förtroende för dem är noll.

    Den globala makteliten har sina tentakler ute överallt. Hans Joachim Schellnhuber har varit vd på Potsdam Institut für Klimafolgenforschung och där tronar nu den ökände agronomen Johan Rockström. Det är uppenbart vilka ekonomiska krafter som står bakom deras utnämningar. Den globala makteliten med Rockefeller/FN, Romklubben, World Economic Forum och många andra har lyckats runda hela den demokratiska processen och styr väsentligen över våra tafatta politiker, som är så känsliga för beröm och anslag därifrån att de glömmer att de är valda representanter för sina medborgare. De vet förstås att fjäsk och lögner kan gynna den egna plånboken och maktpositionen. Stefan Löfvén är en av de värsta fjäskarna.

    Vi har nu fyra månader i rad med kallare väder och maj har också börjat kallt. Det är förstås bara väder, men förhoppningsvis kan det ge alarmisterna en tankeställare om att det inte alls är självklart att klimatet bara blir varmare och varmare.

  2. Globalisterna som driver på detta kommer snart att förvinna, sen blir det nog ordning igen!

  3. Miljöaktivister tycker att det är ett problem att insekterna blir allt färre. Samtidigt propagerar de flesta av dem för en utbyggnad av insektsdödande vindkraft och många av dem anser att vi ska börja äta insekter. Logik, sans och vett är då verkligen inte miljöaktivisters bästa gren.

  4. Trots att Klimatsans skall vara partipolitiskt neutralt, kommer vi inte ifrån att MP, Die Grünen och andra gröna i praktiken är rent samhällsfarliga och minst lika extrema som de till vänster resp. höger. I Sverige har de av parlamentariska maktskäl oförtjänt och farligt inflytande främst på närings-, transport- och energipolitik. De måste bort!

  5. Grattis alla tyskar, DDR har återuppstått. Pionjärer!! Freie Deutsche Jugend hette det på DDR-tiden. Leve Honecker!

  6. Schellnhuber är med överallt, bl a i Romklubben som, tillsammans med Potsdam Institutet, hittade på en åtgärdsplan för en planet i kris. På Romklubbens hemsida förklaras hur planen successivt har “ingjutits” i varje utropade krisområde: The first edition of the Planetary Emergency Plan was launched at WWF’s Leaders for Nature and People event in September 2019, on the sidelines of the UN Climate Action Summit. The Plan has since been infused into international discussions on climate, biodiversity, sustainable development and global risks, providing The Club of Rome with unprecedented entry-points at the highest levels of decision-making. It forms the foundation of a global Planetary Emergency Partnership and has inspired global campaigns and policy efforts.
    “Landwende” är ett följdriktigt nästa steg i Romklubbens strävan att samla makt i en överstatlig sfär – The New World Order. Detta har vi vetat i minst en mansålder. Hur ska vi stoppa det?

  7. Att dessa ‘idioter’ får styra och ställa i ett av världens viktigaste industriländer är för mig häpnadsväckande och sorgligt. Att det hela bygger på känslor, värdegrunder och vidskepelse i stället för fakta, vetenskap och sunt förnuft är svårt att förstå.

    Det hela kommer att sluta illa och en hel generation kommer att få lida för detta.
    Tyvärr visar historien på att detta kommer att upprepas.

    Den sista idioten är inte född.

  8. Tja, röstar man på de Gröna får man vara beredd på stora uppoffringar och fördyringar.

Comments are closed.