Köldrekord runt globen aviserar kallare klimat

Flera köldrekord i Kanada i februari

2021-05-16 VLT, Västmanlands Läns Tidning

Köldrekord runt hela globen aviserar kallare klimat

I februari omkom 69 personer i USA i en snöstorm. I Texas stoppade ett utbrett strömavbrott pumparna för naturgas. I temperaturer ner till minus 20 grader blev ett otal oisolerade hus obeboeliga sedan vattenledningarna frusit sönder.

Den 30 april hade den globala medeltemperaturen sjunkit 0,45 ºC på ett halvår. Det är ovanligt mycket. Den blev lägre än medelvärdet 1991 – 2020.

England hade sin kallaste april sedan 1922. Den 4 maj snöade det i the Lake District så att man öppnade skidbackarna. I Tyskland var april kallast sedan 1977.

Här några axplock:

  • I Kina har 20 väderstationer nått historiska köldrekord eller satt nya.
  • I februari noterade Alberta, Kanada, 41 rekord och Manitoba 20.
  • Moskva fick det värsta snöfallet på 50 år.
  • Iwamizawa City, Japan fick mer än två meter snö, 2 000 bilar fast i snön.
  • Det snöade i Libyen, Egypten, Syrien, Israel, Jordanien och Saudiarabien.
  • Aten och Grekland fick en långvarig snöstorm.
  • Norra halvklotet fick extremt mycket snö som kortar säsongen för odling.
  • New South Wales, Australien hade sin kallaste sommar på 10 år.
  • I Lesotho, Sydafrika, snöade det den 30 april, innan vintern har börjat.
  • Nya Zeeland har fått en tidig vinter.
  • I april snöade det i Ungern.
  • Schweiz noterar den lägsta apriltemperaturen på 30 år.
  • I april hotar nattfrost vinskörden i östra Frankrike och delar av USA.
  • Island har noterat den lägsta majtemperaturen i historien.

Ett eller två sådana rekord är ”väder”. Men så många runt båda halvkloten aviserar tydligt ett kyligare klimat. Solen har nu gått in i en extremt passiv fas lika dem för 200 och 400 år sedan. Då var klimatet kallt.

Sture Åström

nätverket Klimatsans

+ – + – + – +

2021-05-25 Gotlands Allehanda

Köldrekord runt hela globen

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

10 thoughts on “Köldrekord runt globen aviserar kallare klimat

  1. Göran, och det “fina” i Sverige är att du inte kan åtalas för trolöshet mot huvudman d v s vi folket i Sverige för mutorna man får av globalisterna! Se bara på Rheinfeldt som uppenbarligen plötsligt blivit väldigt snuskigt rik…I Sverige tar man inte ordet korruption i sin mun!

  2. Annie Lööf, Stefan Löfven och Ulf Kristersson är alla globalister och kommer att belönas med tiotals miljoner kronor efter avslutat värv.

  3. Nu har jag fått vatten på min kvarn och såg nyss följande belysande artikel om vilka som berikat sig på klimat- och coronahysterin. Se:
    https://www.friatider.se/sverige-goder-sina-oligarker-nast-mest-i-varlden
    Vår regering värnar tydligen inte bara om utländska miljardärer utan även om de svenska. Vilka som tjänar på skrämselpropagandan är tydligt och principen “follow the money” visar vilka som satsar på “the great reset”.

  4. Självförhärligandet, storhetsvansinnet och lögnaktigheten vet inga gränser inom alarmistlägret. Deras ledare är fast övertygade om att det är vad folk tror som är viktigt och inte vad som är sant i sig. Denna övertygelse är en kopia på vad propagandaminister Joseph Goebbels hävdade på 40-talet. Målsättningen de har är att avskaffa demokratin och införa en klimatdiktatur. Våra politiker är skamligt underdåniga inför de demokratifientliga krafterna och verkar mer intresserade av att Bill Gates och George Soros ska öka sina förmögenheter än att vanligt folk ska få tillgång till billig och pålitlig energi. Beträffande årets klimat här hemma kan man lätt konstatera att de senaste fyra månaderna alla har varit kallare än normalt och även maj ser ut att bli det. Se: https://www.smhi.se/data/meteorologi/temperatur
    Slutligen är det glädjande att Västmanlands Läns Tidning hade modet och förståndet att publicera uppgifterna om alla köldrekord. Det är vi inte vana vid att pressen gör och inger ett visst hopp om att fakta och inte tro åter kan komma i fokus.

  5. Hoppsan!
    Kommentaren hamnade på fel bloggpost den skulle ha varit på “Tänk om …”.

  6. Vi får lägga till nättidningen DagensNäringsliv som nu snart i en månad haft med min debattartikel “Den hemska sanningen …” på en bra plats uppe till höger. Det går nästan inte att missa den. En nära identisk fanns på Klimatsans den 17/4 (i år).

  7. Det är ungefär som med gudarna förr (och även numera på vissa håll)…De blir aldrig nöjda trots allt vad de troende underkastar sig av självpåtagna plågor! Klimathysterin har många likheter med gamla religioner och som vanligt så anser sig “klimatöversteprästerna” Kerry, Gore och allt vad de heter stå över de påbud som de vill att andra ska lyda till!

  8. Det frustrerande är att alarmisterna har garderat sig med att extremväder kommer bli konsekvens av ökad CO2. Allt går att passa in i deras modell. Utom förstås om klimatet vänt som det troligen gjort till en lång period av kyla. Men det kommer ta tid innan de extrema släpper undergångsteorin. Den gagnar ju MP så bra.

Comments are closed.