5 thoughts on “Alarmismen skadar nu alla

  1. Petter Wulff
    Skulle vara kul om du ganskar det som nämns nedan.
    Michael Shellenbergers bok ”Inställd apokalyps”. Han har samma jargong som miljö aktivister, när de ska framställa problem i naturmiljön orsakade av människan. Det som tilltalar mig är att han använder samma teknik för att påvisa galenskapen med att åtgärda klimatproblemen med s.k. ”grön teknik” genom att visa bristen på energieffektivitet och hur den förstör naturen ännu mer.
    Boken som är på svenska rekommenderas till beslutsfattare för den innehåller ingen avancerad klimatvetenskap. Och under tiden våra folkvalda sedan funderar på vad som ska göras åt klimatet kan sol-,vind-, väte- och batterimarknadseliten skratta hela vägen till banken.
    Den dynamisk avkastning på energiinvesteringar (EROI) och materialkrav i scenarier för global övergång till förnybar energi kommer att minska energisystemet från nuvarande ~ 12: 1 till ~ 3: 1 vid mitten av århundradet. Vilket skulle förflytta oss minst 100 år bakåt i tiden.
    Kärnkraft och vattenkraft som har ett EROI på 75 resp. 35 gånger mer energi än vad som krävs för att bygga dem, ger sol, vind och bioenergi bara 1,6, 3,9 och 3,5 gånger mer energi än byggkostnaden.
    https://www.epj-conferences.org/articles/epjconf/pdf/2018/24/epjconf_eps-sif2018_00016.pdf

  2. Aftonbladets klimatsatsning mår bra av kritisk granskning; liksom Shellenbergers och andras utsagor i frågan.

  3. Adepten
    Radar upp fakta efter fakta på att vi är inne i en kritisk period nu-om inte vi gör något NU!
    Gick in på bokresensionen för att förmedla hans budskap:
    “En slutsats hos Michael Schellenberger är att nyhetsmedier, redaktörer och journalister ”kanske borde fundera på om deras ständiga sensationsmakeri kring miljöproblemen överensstämmer med deras professionella skyldigheter att vara rättvisa och sanningsenliga”.

    Undrar ifall han hört AB Julia*2?

  4. Kolla in ”Julia & Julia & Jorden” – ny storsatsning om klimatet från Aftonbladet
    Vi har sedan industrialismens genombrott pumpat ut 2200 miljarder ton CO2 i atmosfären vilket resulterar i att temperaturen stiger, isarna och glaciärerna smälter. Havet tar upp så mycket värme som fem atombomber i sekunden, Regnskogarna brinner, avverkas och torkar ut, Vid 25 % avverkning bryter regnskogarna ihop för de kan inte upprätthålla sitt eget fuktiga klimat och på så sätt inte kan suga upp CO2 ur atmosfären. Mer extremväder för varmt och kallt vinterväder. Skogsbränder i Kalifornien och kontinentalplattan USA håller på att tippa så att Miami sjunker samtidigt som Nordamerika höjer sig. Sociala medier datacentraler, tiktok, instagram, facebok, googlandet, streaming, Netflix och alla datacentrena står för lika stor klimatpåverkan som flyget. Låten ”Despacito” använder lika mycket el som man använde i fyra afrikanska länder. Kritiska punkter Golfströmmen som för upp varmt vatten till våra breddgrader. Den har avmattas med 20 % resulterar i arktiskt klimat på våra breddgrader. Två domedagsglaciärer i antarktisk smälter snabbt. I thwaites-glaciären hittades ett enormt hålrum som urholkas innifrån av varmt havsvatten. Dessa två glaciärer innehåller så mycket vatten som kan höja havsnivån med flera meter. Uppåt 1 miljard klimatflyktingar kan uppstå pga. höjda havsnivåer. Uppvärmningen över Sibirien gör att permafrosten tinar och släpper ut metan, virus och bakterier. Matproduktionen kommer att hotas, pollinerade insekter är på väg att försvinna. Skördarna minskar pga. värmen skogsbränder, torkan och översvämningar.
    Idag används 1,5 miljarder AC apparater som kräver el. 2050 krävs minst 5 miljarder AC apparater.

    Bör beses, begrundas och kommenteras. Är det detta som dagens ungdom skall matas och hjärntvättas med?

Comments are closed.