Parisavtalet i koncis form !

Climate Depot

Härmed förbinder vi oss att vara obundna, men lovar att vara mycket goda, att hjälpa varandra och mötas varje år, i evighet.

Det är vad som blir kvar av det epokgörande “Parisavtalet” sedan betydelselöst snömos sorterats bort. Det är vad 40.000 delegater, observatörer, aktivister och journalister ägnade sig åt i 12 hela dagar och en del av nätterna i det evenemang som officiellt betecknas “COP 21”, Conference of the Parties, d.v.s. världens länder.

Man måste fråga sig om våra delegater slarvade med genomläsningen eller om de var så enfaldiga att de inte förstod innehållet. De undertecknade ju skriften.

Nu har 25 COP-möten hållits

Mötena kallas allmänt för “Klimatkonferenser”, men själva “klimatet” får aldrig diskuteras där. De som försökt berätta om dess fakta har blivit fysiskt utkastade och ibland satta på ett plan hem. Det man diskuterat är fantasifulla politiska åtgärder för att minska utsläppen av koldioxid och, framför allt, hur I-länderna skall sona sin oförskämt höga levnadsstandard, som uppnåtts tack vare utsläpp under ett sekel och därför innebär en “klimatskuld” till U-länderna. Denna har nu preciserats till 100 miljarder US dollar om året, vilka skall administreras av the Green Climate Fund med huvudkontor i Sydkorea.

Konferensernas kärnfrågor har varit: “Vilka skall betala” och “Vilka skall få pengarna”.

Under alla år har våra miljöministrar varit drivande i konceptet “klimatskuld” och Sverige utmärker sig som inbetalare av störst belopp per capita.

Officiell förljugenhet som normalitet i “Nedsläckningstiden”

Det är ingen hemlighet att allt detta egentligen handlar om att världens socialister vill införa en global planekonomi, en NY Världsordning, New World Order, NWO:

Figur 2. Som vice president under Obama förklarade Joe Biden att NWO är ett mål

Men svenska riksmedia döljer dessa krafter istället för att debattera vad en sådan revolution skulle innebära. Det är ju införandet av kommunismens drömrike, det som vare sig Stalin eller Mao lyckades med.

Vårt nuvarande välstånd bygger på “Upplysningstidens” erkännande av Mänskliga Rättig-heter, Yttrandefrihet och Öppenhet. De var förutsättningar för Demokrati och Vetenskap som lade grunden för de tekniska och organisatoriska framsteg “Civilisationen” gjorde.

Istället gäller nu “Politisk Korrekthet” med en “Grundsyn” som tillåter censur, döljande av väsentliga fakta och upphöjande av skenbara värden till något man kan känna sig kränkt av och sedan få ohemula skadestånd.

Denna institutionaliserade förljugenhet raserar grundvalarna för våra samhällen. Vi måste väcka våra medmänniskor så att de förstår vad som är på gång. Det går inte via dagens media. DU måste tala med dina vänner och bekanta.

Din framtid hänger på att du lyckas väcka tillräckligt många !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

10 thoughts on “Parisavtalet i koncis form !

  1. @Tege, hur är det nu, ska Sverige räknas till de 20 eller de 120, jag börjar bli mer och mer osäker !?

  2. PW !
    Den frågan hör inte hemma på KLIMATSANS.

  3. Tege: Vad är din lösning på problemet att världen ser ut som den gör?

  4. I korthet: Bara ett 20-tal av FN:s/IPCC:s 193 medlemsländer är rena demokratier. Runt 120 är auktoritära eller rena diktaturer. Alla har en röst var med klar majoritet för de auktoritära.

    Därför är klimatkonferenserna politiska huggsexor om finansiering och fördelning av de 100 miljarder USD som välståndsländerna lovat fattigare länder som kompensation för att avstå från att använda kol, olja och gas ur marken – med klimatet som svepskäl.

    Detta är “klimatpolitik” på riktigt!

  5. Lasse: Elinor Ostron har visat att man kan komma långt med frivillighet. Inte övertygad om inställningen att blunda för IPCCs argument. Tycker tvärtom att de bör tas upp.

  6. Parisöverenskommelsen som klimathotstroende tror är ett bindande avtal.

    Inför 2015-års klimatmöte i Paris (COP21) deklarerade Kina, Indien och 11 likasinnade utvecklingsländer att de hade för avsikt att motsätta sig legalt bindande överenskommelser som begränsade deras användning av fossila bränslen. Detta resulterade i att den så kallade Parisöverenskommelsen erkände alla länders rätt att själva bestämma i vilken takt och utsträckning de avsåg att begränsa sin användning av fossila bränslen.

    Av Parisöverenskommelsens undertecknare är det 23 länder som lovat betala till fonden. Det är samma länder som måste skydda sig mot (koldioxid) illojal konkurrens från de övriga.

    Parisöverenskommelsens viktigaste uppgift är att fördela bidrag till odemokratiska länder (diktaturer). Några krav på att odemokratiska länder ska utvecklas i demokratisk riktning finns inte. FN och IPCC domineras av odemokratiska länder.

  7. Petter W
    Globala problem kräver globala lösningar.
    Samsyn krävs för att alla skall ansluta sig.
    Stora problem kräver tvång!

    Därför funkar Parisavtalet bra.
    Vi kan göra lite åt småproblem och sen se att vi inte klarar av att styra klimatet genom utsläppen av CO2 och sen återgå till välståndsuppbyggnad.
    Förhoppningsvis har delar av världen inte drabbats så hårt av fossiljakten.

  8. Paraavtalet bygger på frivillighet – ofta en utmärkt grrund för att hantera problem med naturresurser. Alternativet är tvång.

  9. Vem hade trott att kommunismens planekonomi skulle återuppstå i västvärlden efter att ha fallit i öst. Det är tydligen ett seglivat koncept som kan återupplivas med nytt namn som en radikal lösning på olika problem. I Ryssland fanns ett verkligt problem men nu har det uppfunnits ett problem som anses måste lösas.
    Drivkrafterna bakom detta är mer komplicerade än de bakom världsekonomins utveckling. Det är en gåta hur det kan bli som det blivit. I alla länder man läser om i västvärlden håller man nu på att slåss mot väderkvarnar.

  10. Enligt departementet är vi inte längre högst per capita. Vi är trea efter Lichtenstein och Luxemburg. Med liten men rik befolkning. En obetydligt anmärkning på artikeln som är precis på pricken rätt. Bilden överst är perfekt som illustration.

Comments are closed.