Fullständigt misslyckande inger hopp till oss realister

What is the G7? 2021 summit sees Boris Johnson host Biden, Macron and  others in Cornwall | Politics News | Sky News
Sky News

Figur 1. Boris Johnsons topp-möte för G7 blev ett “fullständigt misslyckande”

Det blev domen från alarmisternas organisationer, ex.vis Oxfam och Friends of the Earth, Jordens vänner.

Men vi som insett att “klimathotet” är en iscensatt bluff, kan se det som hoppfullt. Bara Tyskland, under Merkel, och Kanada, under Trudeau den yngre, var beredda att sätta siffror på utfasningen av fossila bränslen. I de övriga länderna har kanske tvivlet nått så långt att ledarna börjat oroa sig för sina mandat.

Skrällen i Schweiz kom efter mötet. Den bekräftar att “folket” inte är riktigt berett att acceptera höga skatter på sina bränslen eller stora subventioner till olönsam vindkraft, etc. Den skrällen måste ha skakat om våra Miljöpartister och i ännu högre grad de borgerliga politiker som av feghet underlåtit att ifrågasätta paniken om klimatet.

Vad gäller om de svenska väljarna ?

Figur 2. Resultatet av en opinionsundersökning av YouGov 2019

Som synes hamnar Sverige näst-näst-sist i övertygelsen att människan påverkar klimatet. Då ansåg 6 % att “människan” inte kan påverka klimatet. Den siffran torde vara minst fördubblad idag.

Vilket parti blir först med att värva dessa 6 % eller kanske t.o.m. 48 % av väljarkåren ?

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

10 thoughts on “Fullständigt misslyckande inger hopp till oss realister

  1. Lasse: Belägget för CO2s begränsade roll är lite skakigt. Den kurva IPCC-skeptikern Gösta Pettersson använt säger att temperaturen ökade från 1950 till 1980.

  2. Efter att sett på nyheterna i TV igår om att VP inte ändrade sig om att fälla regeringen tändes ett litet hopp om att oavsett om det kommer att bildas ny regering eller det blir nyval MP inte får vara med och bestämma längre. Då kanske det kan bli mer klimatsans och inte fler miljöförstörande vindkraftverk byggs. Sverige behöver ett säkert elsystem för att inte bli ett fattigt land.
    Det är bråttom att återställa elsystemet.

  3. G7-mötet var i sanning ett fiasko och omröstningen i Schweiz visade att deras befolkning fortfarande besitter förmågan till självständigt tänkande.

    Mäslig klimatpåverkan finns, men den är knappast avgörande för klimatet. Påverkan genom värmeöar är lokal och kan uppgå till 3 – 4 grader, men bara där! En annan påverkan är skogsavverkning. Skog hindrar solens strålar att nå marken, vilket dagtid har en viss kylande effekt. Sammantaget kan jag tänka mig att människan orsakar en global temperaturhöjning på några tiondels grader, vilket är av godo. Av godo är också den ökade solinstrålningen på cirka 20% sedan 60-talet. Renare luft och minskade utsläpp av försurande svaveldioxid kan knappast vara av ondo. Det har lett till viss temperaturökning och ökade skördar som gjort att den allt större befolkningen kunnat äta sig mätta. Globalistmaffians företrädare och medlöpare har som mål att sätta skräck i befolkningarna och för att nå målet om en världsomfattande diktatur anser de att alla medel är tillåtna. Lögner, svek och storhetsvansinne är deras signum. Bilismen är en av deras största mjölkkor. Av bensinpriset i Sverige är cirka 2/3 skatt, vilket är på tok för mycket. Ännu tokigare är fordonsbeskattningen där vissa miljöbilar kan slippa undan med 360 kr per år, medan andra kan få betala upp till 8000 kr/år för en bil som står still eller körs obetydligt och då inte orsakar någon miljöpåverkan alls. Det är synnerligen orättvist mot alla oss som kör bensin- eller dieselbilar. Det enda rimliga borde vara att skatten sänktes till 360 kr för alla bilar. Vägslitage och utsläpp av påstådda klimatgaser kan enkelt finansieras genom att en viss del av bränsleskatten direkt går till dessa ändamål. Då uppnås också effekten att ju mer man kör, desto mer får staten in i skatt.
    Även om en stor del av vår befolkning är hjärntvättade av klimatalarmisternas skrämselpropaganda tror jag att idiotin får ett slut när det går upp för allmänheten vad det kostar och hur lurade de har blivit. Då kan det också komma krav på att de skyldiga ska straffas.

  4. Det finns ingen som helst tanke på att minska co2 utsläppen (kassako) det det handlar om är att lura av befolkningen så mycket skatt som möjligt. I sverige verkar det som man kommit till vägs ände med skattetrycket, så det senaste utspelet från giriga magda är att minska räntebidraget!!

  5. Den stora frågan närmar sig:

    Är västvärldens befolkning beredda till standardsänkningar genom att bl.a. bryta sönder sin energiförsörjning och därmed falla tungt i konkurrenskraft? Politikerna börjar tveka nu, ett hälsotecken, nu startar damage control, hur ska de slingra sig ur de vidlyftiga “nollvisionerna”?

  6. G7 kanske äntligen har fattat att de inte har världsmakten. Till och med G7 ledarna borde inse det meningslösa i att bli fossilfri i Europa/USA, när Asien samtidigt bygger ut fossilkraft.

  7. Det vore konstigt att svara annat än att vi ligger bakom en del av uppvärmningen.
    Den delen som innehåller- urban heat island, stadens värmeöar är kopplad till befolkningstäthet och asfaltering.
    Den andra delen som jag misstänker vi kan ligga bakom är molnbildningen, solar dimming, solar brightening. Vi har 20% fler soltimmar sen 1980 talet tack vare något vi gör-renare luft!
    CO2 har en underordnad roll, vilket perioden 1950-1980 visade.
    Då ökade CO2 men globala temperaturen sjönk.

Comments are closed.