G7: Inte ens Biden kunde lova ett fossilfritt datum !

PA

Boris Johnson anlitade sir David Attenborough att tala för ett fast datum för “fossilfritt”

Sir David läxade upp deltagarna i toppmötet och förklarade:

“Ni står inför de viktigaste besluten i mänsklighetens historia”.

Men deltagarna enades inte om något fast datum för utfasning av fossila bränslen. Mötet blev ett totalt misslyckande för alarmisternas förväntningar. Inte ens Biden kunde lova något datum för att förbjuda fossila bränslen.

Detta tar ärevördiga SUNDAY TIMES upp den 20/6 under rubriken:

An inconvenient truth: fossil fuels aren’t going

(En obekväm sanning; Fossila bränslen försvinner inte)

Artikeln inleds så här:

Sir David Attenborough kan ses som en ofelbar ekologisk påve i detta land; men inte någon annanstans. När den brittiska regeringen fick honom att läxa upp G7-ledarna församlade i Cornwall till moraliskt stöd för värdens förslag att de skall ange ett fast datum då de skulle ha avvecklat all koleldad energi, hade det inte den önskade effekten. Amerikanerna vägrade – med stöd av japanerna.

President Biden har lite interna svårigheter med den frågan. Hans partis papperstunna majoritet i Kongressen är beroende av den ”konservativa” demokraten Joe Manchin, från det kolproducerande hjärtlandet i West Virginia, som råkar vara ordförande för senatens energikommitté. För att göra detta tydligare, släppte Manchin följande uttalande sedan Senaten godkänt utnämningen av Tommy P. Beaudreau till biträdande inrikesminister med 88 röster mot 9.

Manchins uttalande 17/6:

Jag är glad att tillsammans med mina senatkollegor ha röstat för att bekräfta Mr. Beaudreau som vår nästa biträdande inrikesminister. Under sitt bekräftelseförhör i energikommittén visade han tydligt att han förstår inrikesdepartementets roll när det gäller att nå balans i dess dubbla uppdrag att bevara och skydda våra nationalparker och vår offentliga mark och samtidigt tillhandahålla en stor del av de energi- och mineralresurser som vi behöver för att driva nationen. Han lämnade energikommittén med starkt stöd från båda partierna, och jag är glad att han fick starkt stöd från båda partierna även idag som bekräftelse på sin utnämning. Jag var glad att stödja hans nominering och ser fram emot att samarbeta med honom för att skydda våra offentliga marker och säkerställa en ansvarsfull användning av alla våra naturresurser.

I klartext betyder det förstås att Kongressen inte kan besluta om att stänga kolgruvorna . På G7-mötet kunde Biden inte lova att göra det.

Väljarna i Schweiz visade att världen inte kommer att låta sig tvingas att avstå från fossila bränslen. Kina och Indien gör alla västvärldens uppoffringar för att minska utsläppen till helt meningslös symbolpolitik.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

1 thought on “G7: Inte ens Biden kunde lova ett fossilfritt datum !

  1. En förbannat dyr symbolpolitik som kommer att göra gemene man betydligt fattigare med sämre livskvalité.

Comments are closed.