Notoriskt fusk med data !

Professor Ole Humlums redovisning av de ständiga ändringar av anomalin för den globala temperaturen som GISS gjort i sin databas.

The Goddard Institute for Space Studies, GISS, är en avdelning inom NASA, som i många år under James Hansens ledning främst ägnade sig åt jordnära klimatförändringar medan eventuell påverkan från rymden, Solen, negligerades. Genom att förvalta världens temperaturdata blev GISS och Hansen en av världens mest prestigefulla auktoriteter i lägret för alarmister.

Inom den riktiga vetenskapen finns flera mycket strikta regler ex.vis om öppenhet och ärlighet. Något av det mest grundläggande är respekten för rådata, de data man först mäter. De får aldrig ändras. Inser man att de kan innehålla fel, använder man justerade data i senare beräkningar med tydliga förklaringar till motiven för justeringarna. Men rådata skall alltid finnas tillgängliga.

Detta respekteras inte av GISS. I dess databas ändras ständigt historiska temperaturer.

Professor Ole Humlum har valt uppgifterna för den globala medeltemperaturen för januari åren 1910 och 2000 samt noterat de temperaturer som GISS uppger. Det har han kollat varje månad sedan maj 2008. Grafen ovan är uppdaterad den 17/6 2021.

För senare uppdateringar gå till: climate4you, välj Global temperatures och sedan Comparing global air temperature estimates samt scrolla ner en tredjedel.

Justeringar har gjorts ett otal gånger. Och märkligt nog har de vanligen betytt sänkt temperatur för år 1910, men höjd temperatur för år 2000, vilket ju gör den “globala uppvärmningen” större.

Detta är så ovetenskapligt att det inte finns ord för det. Att ändra historiska data mest varje månad kan bero på inkompetens och dumhet. Men att det gjorts så systematiskt kan bara tydas som grov ohederlighet. Sådan tycks ha gällt inom GISS från dess grundande. Avdelningen skapades inom prestigefulla och ansedda NASA för “Space Studies”, men det var klimatet på Jorden, som Hansen ville skrämmas med. Han var kommunist innan tjänsten på GISS och skrämseln är avsedd att mota in världens folk i en global planekonomi.

Den avdelningen skapades tydligen på en lögn, vilket kännetecknat den där accepterade moralen därefter.

“Klimatkrisen” är en bluff, som alarmisterna försöker hålla levande med vilka medel som helst.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

10 thoughts on “Notoriskt fusk med data !

  1. Det tycker jag just du lämpligen kan göra.

    Kommentarerna är till för att tillföra fakta, inte för att beställa fler uppgifter.
    Har du inget att tillföra, platsar ditt inlägg inte som “kommentar”.

  2. Två saker är viktiga: Vilka är GISS rådata och hur har justeringar motiverats? Framgår inte av inlägget.

  3. Du har haft lite brått.

    Gå till posten. Gå ner till stycket som börjar: För senare uppdateringar . . .

    Följ instruktionen!

  4. Var hittar man källan till den intressanta grafen? Jag hittar den inte i climate4you.

  5. En gammal god regel är att:

    Kritisera vad de säger.

    Men kritisera inte vad de inte säger.

  6. Kommunister är delade i två läger vad gäller nationellt självbestämmande eller överstatlighet . Kapitalister / högeranhängare är delade i två läger vad gäller nationellt självbestämmande eller överstatlighet / globalismen . För min egen del är jag anhängare av Nationellt Självbestämmande och har kunskap inom marxismen och kunskap om marknadsekonomi. Tråkigt att klimatsans kopplar in viss politisk riktning som förespråkare som globalistisk planering , medans sverigehögerns globalister är befriade från kritik . Både högern och vänstern lever i Sverige lever i en friktion (motsättning) om att återgå till Nationellt Självbestämmande eller att vår nation ska i en framtid absorberas upp i överstatlighet / globalismen . Nej , jag ingen anhängare av renodlad ekonomisk socialistisk planekonomi i en nationell styrd ekonomi eller anhängare av renodlad ekonomiska transaktioner i kapitalistisk styrd
    nationell ekonomisk struktur . Jag tycker mig kunna leverera kritik att klimatsans vill endast koppla samman ALL vänster som globalister , men blundar för högerns globalister.

  7. Tony Heller har ett mycket bra inlägg om NOAA´s temperaturjusteringar (som bygger på GISS).

    https://realclimatescience.com/2020/10/how-the-us-temperature-record-is-being-altered/

    Det som är speciellt anmärkningsvärt är det diagram där han visar att temperaturkorrektionen är direkt proportionell mot atmosfärens koldioxidhalt (längst ner i artikeln).

    Den enda möjligheten att få en så rak och fin linje är att modellen innehåller en temperaturkorrektion som görs utifrån koldioxidhalten.
    Man utgår från att koldioxiden höjer temperaturen, och korrigerar data så att det stämmer.

    Det verkar vara bedrägeri inför öppen ridå.

  8. All heder till den och dem som avslöjar bluffandet på saklig grund. James Hanson trovärdighet är ju för övrigt obefintlig efter hans fantasiprognoser 1988 om att våra barn och barnbarn inte skulle få se någon snö.

  9. När inte verkligheten följer IPCCs klimatmodeller så anpassar GISS historiska temperaturdata till klimatmodellerna. Påminner om Sovjets metod att modifiera historien för att passa kommunistpartiet. Men Sovjet föll sönder för 30 år sedan så det finns hopp om att klimathotsnödläget snart går samma öde till mötes.

Comments are closed.